29. tammikuuta 2019

Ensimmäinen dronelennätys ja muita kuulumisia

Perjantaina minulle iski todella räkäinen flunssa. Viikonloppusuunnitelmat menivät pieleen. Meidän piti pitää esikoisen kummeille vohvelibileet, mutta minusta ei ollut juhlijaksi eikä valmistelijaksi enkä myöskään halunnut laittaa tautia kiertoon. Saatoin saada pöpön uudelta pomoltani, joka oli yskivänä, aivastelevana ja räkäisenä toimistolla. Hänen vieressään istuva työkaverini, joka on harvoin sairaana, oli ensimmäinen "uusi uhri"ja nyt meitä on pari muutakin.

Pieni ongelmahan yksi räkätauti on, mutta harmittaa niin tämä sairastelu! Olen ollut alkuvuoden hyvin väsynyt joulukuisen flunssan ja siitä seuranneen keuhkoputken tulehduksen sekä liian täyden kalenterin vuoksi. En olisi nyt halunnut taas sairastua, etenkään kun jälkitaudiksi tuntuu tulevan yhtä ikävä yskä kuin joulukuussa.

Pari viikkoa sitten ehdin tekemään oman neitsytlennätykseni dronella. Hra Kepponen ja pojat ovat jo ehtineet testailemaan sitä. Dronen ohjaaminen on helppoa, se nousee ja laskeutuu napin painalluksella ja palaa automaattisesti lähtöpaikkaansa ennen akun loppumista. Dronen ohjaimeen kiinnitetään kännykkä, josta näkee dronen kameran kuvaa. Olin kuulkaa aivan tohkeissani siitä, kuinka hienolta näytti Kallahden luonnonsuojelualueella tammikuussa ennen lumen tuloa! Tuskin maltan odottaa, että pääsen katselemaan sekä tuttuja että uusia paikkoja aivan uudesta perspektiivistä. Pikkasen polttelee luontopolut, rannat ja kansallispuistot. Yllättävää kyllä, osaa lapsistakin polttelee samaiset paikat.

Tokihan siinä sormien kohmettuessa tunnottomiksi kalikoiksi kävi mielessä, että joululahjasta puuttui jotain olennaista. Dronen mukana olisi pitänyt tulla lentoliput jonnekkin paratiisirannalle kuvaamaan ;)

Otin myös videon Kallahdesta, mutta enpä osannutkaan siirtää sitä täydella resoluutiolla dronesta. Kuvat eivät kärsineet samalla tavalla tuosta helposta huonomman resoluution siirrosta. Palaan videomatskuun myöhemmin.

Drone ilmassa, sitten lisää korkeutta ja hitaasti rannan suuntaisesti kohti metsää


Sitten käännetään dronea ja nostetaan vähän korkeutta ja näkymä muuttuu


Kännykän näytöltä tuo vasemman reunan jäätyvä alue näytti aivan turkoosilta paratiisivedeltä


Sitten kameran kääntö kohti aurinkoa


Tuo rantavahdin tornituoli on jotenkin niin kaihoisa näky. Mikä hellekesä meillä olikaan.

droneselfie

Hyvää alkanutta viikkoa!

13 kommenttia:

  1. no onpa hieno härpäke!
    Voit ruveta luomaan uraa luontokuvaajana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kiva lelu :) Kovasti polttelee päästä kuvaamaan :)

      Poista
  2. Kauniit kuvat! Kallahti on kyllä ihana <3

    Meilläkin on drone, mutta siinä on jokin akkusysteemi rikki. Se oli löytökapistus ja kun sitä ei kukaan löytötavaratoimistosta hakenut, niin mies sitten haki sen meille. Kaipa se joskus kuntoon tulee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kallahti on kaunis paikka ihan jokaisena vuodenaikana.

      Kuulostaa pelottavalta, että drone on hukkunut, kun heti tulee mieleen, että se on pudonnut taivaalta :(

      Poista
  3. Vau!!!!!!!

    En ole koskaan ajatellut hankkivani dronea, mutta nyt mulle tuli ihan pakottava tarve saada drone. Olen aina ajatellut, että dronet olisi hirveän vaikeakäyttöisiä ja että en mä kumminkaan osaa jne., mutta eihän tämä nyt niin vaikealta kuulostanut. :-) Ihan mielettömän huippuja kuvia, ja todellakin jäin minäkin miettimään, miten erilaiselta normipaikatkin varmasti dronella kuvattuina näyttäisivät.

    Flunssa on kyllä veemäinen juttu. Parempaa vointia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo drone on hyvin helppokäyttöinen. Olen yrittänyt lennättää niitä lasten droneja, joissa pitää koko ajan pitää korkeutta yllä. Niiden lennättäminen on ihan tuskaa. Tämä drone nousee tosiaan itsekseen ja pörrää taivaalla kunnes sitä ohjaa.

      Reissuilla drone olisi varmasti todella kiva lelu. Tosin eri maissa on lienee erilaisia säännöksiä siihen, että saako kaupunkialueella lennättää dronea. Suunnittelen sukulointimatkaa Sveitsiin ja olen ollut aika liekeissä ajatuksesta kuvata dronella Alppimaisemia :D

      Poista
    2. Piti vielä sanoa, että drone tarvikkeineen mahtuu reppuun.

      Poista
  4. Upeita kuvia yläilmoista, näitä odotan jo innolla lisää! Ikävää todella tuo sairastelu, toivotaan että pakanat nopeasti. Kun työskentelee paikassa missä aina joitain tauteja liikkeellä omaan myös rautaisen vastustuskyvyn. Vielä ovat flunssat pysyneet loitolla ja toivotaan etteivät jatkossakaan tartu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rautainen virusten vastustuskyky olisi kyllä huippujuttu! Mulla onneksi nämä työt ovat sellaisia, että niitä voi tehdä toipilaana kotoa käsin ja jos joku päivä on kehno, niin sitten seuraavian päivinä kiriä.

      Ensimmäinen dronelennätys oli niin kiva kokemus, että polttelee päästä lennättämään lisää. Harmi vaan, että valon määrä on vielä niin vähäinen, että lennätys jää viikonloppuihin. Varmaan huhtikuussa pystyy jo lennättämään iltaisinkin.

      Poista
  5. Onpa sulla ihana lelu. Ansaitsisit kyllä lepoloman dronen kanssa aurinkoisessa paikassa. Niin kurjaa että taas sairaana. Toiv menee ohi pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipahan varsin onnistunut joululahja! Hra Kepponen on saanut kicksit laitevalinnasta, ostamisesta ja käyttöönotosta. Lapset pääsee leikkimään lelulla, joka olisi ollut liian kallis ja arka annettavaksi heidän omaan käyttöönsä ja meikä pääsee ihailemaan maisemia lintuperspektiivistä.

      Sairastelu on kyllä hanurista :( Nyt tauti näyttää leviävän perheessä :(

      Poista
  6. Pikaista paranemista! Ehkä jo vähän helpottaa?
    On kyllä kiva lelu, mitä kaikkea sillä vielä kuvataankaan... <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikkohan tuossa taas meni sairaana/puolikuntoisena, nyt on vielä loppuyskää ja -nuhaa jäljellä, mutta eiköhän tämäkin pöpö ole kohta selätetty.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista