28. joulukuuta 2018

Joulu

Me otimme varaslähdön jouluun ja ensimmäisen jouluaterian söimme jo aatonaattona yhdessä appivanhempieni ja mieheni veljen kanssa Tampereella. Appi oli järjestänyt meille oman joulujuhlan anopin hoitokodin isomman yksikön ruokalan kabinettiin. Linjastolounaan lisäksi meille oli tilattu joululaatikoita ja savulohta.

Hoitokoti juhlapaikkana ja hoitokodin ruuat eivät varsinaisesti kuullosta juhlamieltä kohottavalta, mutta meitä odotti iloinen yllätys. Koko ruokala ja erityisesti kabinetti oli koristeltu joulukoristein ja joulukukkasin. Ruoka oli todella maukasta! Anoppikin jaksoi seurustella kanssamme yli kaksi tuntia. Hienosti onnistunut etukäteisjoulu siis!



Huomasinkin hoitokodin ruokalassa useita omaisia ja ystäviä, jotka olivat tulleet ruokailemaan yhdessä hoitokodin asukkaan kanssa. Asukkaat olivat kaikki puhtaita ja siististi pukeutuneita ja tunnelma rauhallinen ja jouluinen. Minua ilahdutti todella paljon, että on tuollainen hoitokoti, jossa omaiset ja asukkaat voivat syödä yhdessä hyvää ruokaa ja jonka ilmapiiri on leppoisa.


Jouluaaton vietimme kotona, vaari eli isäni tuli meille syömään. Aatto meni muuten leppoisasti, mutta flunssa kaatoi Hra Kepposen sänkyyn kesken jouluaterian. Kuopus ja keskimmäinenkin ovat valitelleet oloaan ja räkäisyyttään.

Joulun kalapöytä: graavia lohta, siianmätiä, smetanaa ja sipulia, katkarapu"mössöä" ja rosollia


Ainoastaan keskimmäisellä oli lahjatoive ja hän sai himoitsemansa kännykän. Koska kännykkään piti laittaa myös omia säästöjä, esikoinen ja kuopus päättivät pärjäillä vanhoilla puhelimillaan. Heillä ei ollut sen kummempia lahjatoiveita, joten molemmat lähisukulaisilta rahaa. Paketeista löytyi kuitenkin myös kivoja lautapeleja, vaate ja leffalippuja. Niin ja tietenkin herkkuja.

Joulun suurin paketti oli minulle. Hra Kepposella oli mopo lähtenyt käsistä Black Fridayna ja hän oli ostanut minulle joululahjaksi kameradronen. Elektoroniikka ja kaikenmaailman härpättimet ovat tunnetusti mieheni intohimo. Lahja oli osuva, koska olen joskus katsellut droneja sillä silmällä, että sellainen olisi aivan mahtava luontoreissuilla ja matkoillakin. Olisipa ollut drone Vietnamin Halong Bayllä mukana. Olisin kuvannut sillä kaamoksentorjuntamateriaalia huikeista maisemista itselleni.

Joulupäivä meni yöpaitasillaan. Poikien toiveesta valmistin laatikkoruuista jaloimman eli lasagnen. Kun huusin poikia syömään, niin nopein tuli yläkerrasta juosten. Tapanina keitin tarmoskahvit ja paistoin joulutorttuja ja pakkasin ne kassiini ja lähdin äitini luokse hoitokotiin. Siinä se joulu hurahtikin ja olen jo palannut arkeen viettämällä yhden toimistopäivän. Kaiken joulusyömisen jälkeen tervehdin ilolla työpaikkakuppilan salaattibuffeeta.

Ollos ylistetty tuoreruoka ;)

Jouluinen esterata tuli selätettyä suhteellisen menestyksekkäästi. Olimme oikeana päivänä oikeassa paikassa ja ruokaa oli aina tarjolla. Jos nyt joku jäi vähän kaivelemaan, niin se on joulukortit. Vaarin muuttohössäkässä jäi joulukortit lähettämättä. Siis ne kortit, jotka suurella vaivalla nyrkersin itse. Vielä tätä kautta pahoittelut ystävilleni ja sukulaisille meidän osalta kortittomasta joulusta.

Leppoisia välipäiviä!

17 kommenttia:

  1. Olipa mukavaa kuulla teiän joulusta ja mukavasta hoitokodista, jossa saa aidosti hyvää hoitoa.
    Ihanaa loppuvuotta Kepponen <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anopilla on hyvä hoitopaikka. Sitä pyörittääkin voittoa tavoittelematon säätiöä. Harmillisesti äidilläni ei ole käynyt samanlainen onni. Kaupungin hoitokodissa asiat ovat hyvin vaihtelevasti, kaikkea hyvästä huonoon on tullut vastaan.

      Kiitos samoin - ihanaa loppuvuotta!

      Poista
  2. Olette saaneet viettää ihanan joulun♥ Tuo hoitokoti kuulostaa oikein hyvältä paikalta ja sellaiselta että siellä asustelevien on varmasti hyvä olla! Leppoisaa perjantai päivää ja mukavaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu meni oikein mukavasti :) Anopin hoitokoti on hyvä paikka, harmillisesti omalla äidilläni ei ole käynyt yhtä hyvä tuuri.

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  3. Jouluhan meni siis aika kauniisti kaiken kaikkiaan. Upeaa!
    Iloisia välipäiviä teille. Pysykää terveinä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu meni mukavasti :) ja välipäivätkin ovat jo jonnekkin kadonneet.

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Monta hyvää hetkeä ja mukavaa positiivista oivallusta! Muistetaan ensi jouluna vain ne :) Ja hei, sulla on ensi joulun kortit tehtynä superaikaisin ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tulee suorituspaineita, että saanhan varmasti lähetettyä kortit ensin jouluksi :D :D

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  5. Wow tälläistä vaihtoehtoa appivanhempien palvelutalon puolesta ei ole tullut mietittyäkään. Meillä appivanhemmille raskasta oli juuri ne automatkat ja muistisairaalle tuli turvaton olo, joka sekunti kävi mielessä missä olemme, minne matkalle ja mihin meitä viedään. Tämä teidän tapa oli kyllä erinomainen tapa viettää joulua yhdessä vanhuksia rasittamatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anopillani on sellaisia päiviä, että häntä voi joutua nostamaan tai tukemaan tosi paljon. Apella ei selkä kestä yhtään sellaista, joten jos anoppi lähtee jonnekkin, niin mukana pitää olla aina terveselkäinen. Näin joulunaikaan on vaikea saada apua, joten helpompaa on siirtää juhlinta anopin luoksen kuin anoppi juhliin. Yleensä noista palvelutaloista löytyy joku kabinetti tai neukkari, jonka saa juhlia varten. Tämä oli vaan poikkeuksellisen kivasti laitettu :)

      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  6. Hih, no se herra Kepposen mopoilu Black Fridaynahan oli kertakaikkisen kannattava juttu. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla, että kun valo lisääntyy, niin alan tunkemaan jokaiseen somekanavaa pelkkää dronematskua :D :D :D

      Poista
  7. Kuulosta kaikin puolin mukavalta joululta! Salaatit kyllä maistuvat kummasti kaiken tuon herkuttelun jälkeen. Ja nyt sitten dronen käyttöä opettelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu meni oikein mukavasti :)
      Alan olla ihan kyllästynyt tuohon salaattibuffeeseen, mutta kummasti joulusyömisten jälkeen ilahduin salaattivalikoiman näkemisestä niin paljon, että piti oikein kuvata :D

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  8. Kepposten joulunvietto kuulostaa kaikin puolin onnistuneelta. Toki Hra Kepposen sairastuminen oli ikävämpi juttu mutta toivottavasti jo toipunut.
    WAU, kameradrone on kyllä ihan huippulahja! Tulee mieleen meidän yhteinen Inkoo reissu (muistat varmaan sen jokiristeilyn ja laivamme kipparin - wink wink) kun Lanttimatkojen Antti kuvasi porukkaa dronella. Odotan jo innolla sinun kameradronen kuvauksia :)
    Mukavaa vuodenvaihdetta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista kyllä Siuntionjoen upeat näkymät ja tunnelman eikä kipparikaan ole unohtunut ;) Eikä se haukkakaan. Minä katselin jo silloin Antin dronea kiinnostuneena ellen jopa kateellisena. Mutta nyt ei tarvitse enää kadehtia Anttia muuten kuin siltä osin, että Lotta pääsee aika helpolla, kun Antti kuvaa ;) Kuvaisi varmaan Hra Kepponenkin, mutta minä joudun reissailemaan harmillisen paljon ilman häntä.

      Mukavaa sunnuntaita ja vuodenvaihdetta!

      PS. Nyt on dronekateus siirtynyt toimistolle. Toimiston pojat alkoivat heti vaatia, että drone on tuotava töihin kokeiltavaksi :)

      Poista
  9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista