13. maaliskuuta 2016

Tipumuffinit pääsiäiseksi

Otimme varaslähdön pääsiäiseen ja herkuttelimme tänään helpoilla tipumuffinseilla.

Syö Minut!

Lapset tekivät muffinitaikinan, minä hoidin paistamisen ja koristelun. Taikinareseptiksi käy mikä vaan ja taikinaan voi sujauttaa sekaan haluamansa sattumat. Meidän muffiniohjeeksi valikoitui tällä kertaa Valion muffinsiresepti. Muffinin päällä on aprikoosin puolikas, helttana ja nokkana mantelia ja silminä suklaapisarat.

tipulaiset

Tipusten askartelussa menee toki hetkinen. Kiireinen oikaisee niin, että osasta muffineja tuleekin pesiä. Pesä syntyy niin, että aprikoosi laitetaan taikinan päälle ennen paistoa. Lopuksi pesä tietenkin täytetään munilla.


Pesä täynnä munia

Muutakin pääsiäisaiheista syntyi viikonloppuna. Läträilin uusilla suosikeillani bistereillä. Siinä väripigmenttiä tiputellaan paperille ja suihkepullosta vettä päälle. Se on aina yllätys, että minkälainen pohja tulee. Lähdin työstämään taustaa isolle narsissileimalle.

Tämä taitaa kaivata vielä lisää bisteriä

Valmis kortti

28 kommenttia:

 1. Tuota pesämuffinsia täytyy kokeilla - kiva idea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos laittaa persikan puolikkaan, niin karkkeja mahtuu vielä enemmän ;)

   Poista
 2. Voi kun on ihanan näköisiä muffinsseja. Pitää varmaan kehitellä itsekin jotain erilaisia pääsiäismuffinsseja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mufinneista on kyllä helppo ja nopea kehitellä vaikka minkälaisia versioita.

   Poista
 3. Ihanat herkut!! Sä oot kyllä taitava! Loistoviikkoa!

  VastaaPoista
 4. Suloiset muffinsit <3

  VastaaPoista
 5. Voi vitsiläinen, mitkä muffinssit. Ihan huiput :)

  VastaaPoista
 6. Voi kun herkullisen näköisiä muffinsseja! Noita korttijuttuja taas en ole ikinä tehnyt mutta kovasti ihaillut. Olisi kiva mennä vaikka johonkin kurssille...vaikka tiedän miten siinä taas kävisi. Innostuisin niin että taas pitäisi hommata uusia värejä ja tarvikkeita! Käykö tuohon siis ihan tavalliset väripigmentit? Niitä minulta ainakin löytyy jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Korttiaskartelu on kyllä siinä mielessä pirullinen harrastus. Koko ajan jostain tulee uusia tekniikoita ja niihin käytettäviä välineitä ja hulluuksissaan sitä tulee hankittua kaikenlaista ;) Ihanaa puuhaa kylläkin!
   Bisterit ovat sellaista pölymäistä pigmenttiä, jota voi ripotella penssilillä tai vaikka grillitikulla. Vesi saa värin leviämään paperille. Jos väripigmenttisi on jauheena ja se reagoi veteen, niin sen pitäisi toimia. Paperi voi vaatia muutakin väriä, mutta siihen soveltuu leimausmusteiden ohella vaikka vesivärit. Ei muuta kuin taiteilemaan!

   Poista
 7. Tulipa kivat muffinit, nuo voisin kenties osatakin leipoa! Aurinkoista tiistaita rouva Kepponen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muffinsit ovat niin helppoja, että yleensä onnistuu aina :)

   Poista
 8. Oi miten söpöjä muffneita! Itse en jaksaisi varmaankaan tuommoisia näpertää, mutta syömiseen osallistuisin oikein mieluusti - niin herkullisilta näyttävät. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Pesämuffinseissa ei juuri ole väkertämistä :D Sen kuin tipauttaa aprikoosin puolikkaan muffiniin ja täyttää jäähtyneenä nameilla.

   Poista
 9. Vau, sä olet taitava!
  Noi muffinit vois päästä meidän pääsiäiskahvipöytään - tuo versio, jossa persikka on muffinitaikinan päällä ja siihen sitten pikku pääsiäismunia vielä koristeeksi. Kivan näköisiä ja varmasti helppoja + hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Jos teen itse uudestaan aion kokeilla laittaa muffiniin keskelle ennen paistamista lusikallisen jotain maustettua rahkaa. Voisi olla kiva sellainen yllätyssilmä keskellä :)

   Poista
 10. Namskis, kivoja ovat. Mun suosikki on tuo pesäversio :)

  VastaaPoista
 11. Tulipa nämä tipumuffinssit kuin tilauksesta! Pääsiäinen me ollaan vielä reissussa, mutta pian pitäisi alkaa suunnitella meidän neidin 1-v. synttäreitä, ja ajattelin tehdä eläinaiheiset tarjoilut (nyt kun vielä itse saan päättää, mitä tarjotaan, heh). Vaikuttaa suht yksinkertaisilta tehdä. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipumuffinsit ovat varsin helppotekoisia. Hetki mene toki heltan ja nokan näpertelyyn.

   Poista