2. maaliskuuta 2016

Mitä eläintä muistutan eniten?

Haluaisin ryhtyä huolitelluksi daamiksi. Jotain perusteellista muutosta tarvitsen prioriteetteihini. Joulun jälkeen jo katselin, että kohta pitää varata kampaaja. Koko helmikuun ajan to-do-listallani oli kampaajan tilaaminen. En voi itsekään uskoa, että en saa kuukaudessa edes tilattua kampaajaa! Aloitin syksyllä pidempien hiusten kasvattamisen juurikin sen takia, että 5 viikon leikkausväli osoittautui todella hankalaksi. Jotenkin tässä elämäntilanteessa tuollaiset "säännölliset" menot, jotka on varattava 1-2vkoa aikaisemmin ovat vaan niin hankalia. Melkein neljäksi kuukaudeksi kampaamovälini ei todellakaan saisi venyä. Eilen ja tänään kampaamoajantilauksesta oli oikein kalenterimuistutus ja silti se jäi hoitamatta. Siirsin muistutuksen huomiselle.

Sen verran olen ollut huoliteltu, että olen hiukan antanut kampaukseni otsatukalle jatkoaikaa Fiskarseilla itse. Katselin juuri tympääntyneenä hiuksiani. Polkkatukaksi kasvaa hurahtanut, latvoista ylöspäin kääntyvä, kuontaloni alkoi muistuttaa minua jostain näkemästäni.

Minullahan on ihan sama hiusmalli kuin alla olevalla perulalaisella alpakalla!! Ainoa ero on, että olen harjannut omani :D :D

Rva Kepponen Hair Style impersonator

Aikaisemmin käytin hätävarana kauppakeskusten kampaamoja, mihin voi yleensä vain mennä paikalle. Strategiani toimi pitkään hyvin. Vuonna 2011 sain sellaisen kampauksen, että alpakka-look voittaa sen mennen tullen. Siksi olen pysytellyt poissa satunnaisista kampaamoista ja tekijöistä. Hiukseni ovat kasvaneet niin paljon, että ne ylettyvät juuri ja juuri kiinni, mikä on tietysti auttanut sietämään näin pitkää kampaamoväliä ja olemaan sortumatta kauppakeskushätävaraan.

Oikein odotan sitä tunnetta, kuinka paljon freshimmiltä näytänkään kampaajan jäljiltä. Kunhan vaan suoriutuisin sinne saakka. Onko teillä muilla samanlaisia vaikeuksia suoriutua kampaajalle? Kuinka usein käyt kampaajalla?

***

Nyt kun yksi alpakkakuva on postattu, en tietenkään malta olla postaamatta niitä lisää. Perun matkalla kävimme tutustumassa näyttellyyn, jossa esiteltiin perulaisia käsityöläistaitoja ja alpakoita. Paikan vetonaulana oli se, että alpakoita sai syöttää aivan vapaasti. Alpakat ovat varsin hellyyttäviä ja niiden äänikin on kuin pienen vauvan.

Ystäväni syöttää alpakan poikasta 

Tällä kaverilla on silmätkin jääneet jonnekin kuontalon kätköihin 

Etkö pystykin jo kuvittelemaan miltä yli 4cm kasvanut 
kampaukseni huonoine latvoineen näyttää nyt.
Tuleeko heti mieleesi ensimmäisen kuvan alpakka?

Ihanat karvapallurat 

Rasta-alpakka

Kenties trendialpakka?
Onko tässä kevään värjäystrendi: selkeä värjäys kahdella värillä 
yhdistettynä liukuvärjättyyn osioon?

24 kommenttia:

 1. Hehe. Ehkä olet tukassasi myös yhtä syötävän suloinen kuin nuo alpakat :) Itse en ole hiusihminen lainkaan ja etenkin silloin kun lapset olivat pieniä ja mies reissutyössä tuotti kampaajan varaaminen ja kalenterien sumpliminen tuskaa. Töihin palattuani olen ratkaissut asian niin, että leimaan itseni ulos kesken työpäivän ja käyn työpaikan läheisessä kampaamossa. Keskellä päivää ajan saa hyvin, eikä lasten hoitoakaan tarvitse sumplia. Kampaajakin tuntee jo hiukseni ja tietää, että kykenen lähinnä pesemään ne shampoolla ja muistaessani kampaamaan. Mitään laittamista vaativia kampauksia hän ei enää ehdotakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole yhtä suloinen kuin alpakat, mutta siinäkin on hyvät puolensa. Olisi aika raskasta liikkua ihmisten ilmoilla, jos lapset huutelisivat, että katsokaa kuinka suloinen nainen ja kampaus ja olisivat silittelemässä minua koko ajan :D

   Minäkin välillä hyödynnän työajan joustavuutta ja käyn kampaajalla keskellä päivää. Jos en ota väriä, niin silloin keskellä päivää leikkaus on ihan toimiva vaihtoehto. Harmi vaan, että kampaajani on lähellä kotiani. Muutama vuosi sitten kävin järkevän matkan päässä töistä kampaajalla, mutta kampaamossakin oli yt:t ja kampaajani ja varakampaajani joutuivat lähtemään. Koska hinta oli minusta tähtitieteellinen eikä muut kampaajat yhtä mieluisia, äänestin jaloillani.

   Oli malli minulla melkein mikä vaan, niin jonkun laittamisen luonnonsuorat ja lättänät hiukseni vaativat :( Ponnari olisi varmaan ainoa vaivaton ratkaisu.

   Poista
 2. Hah :D Mulla venyy aina kampaajavälit, mutta malli ei olekaan sellainen mikä vaatisi toimenpiteitä kovin usein - juurikasvu ja blondin kellastuminen häiritsee ennen kuin pituus. Aina päätän, että nyt alan käydä vaikka 2kk välein, vain huomatakseni, että aikaa on taas kulunut tuplat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on hyvä malli, jos se ei kärsi liiallisesta kasvusta tai sitten latvasi vaan pysyvät hyvässä kunnossa. Jos värjäyksestä on kuluu enemmän kuin 3kk minulla alkaa näkyä siellä täällä harmaitakin vielä :(

   Poista
 3. :) - kähvelsit minun aiheeni, mokoma!

  Nyt on venynyt kampaajaväli, en uskalla edes tarkistaa, milloin olen viimeksi huolitellut itseäni.
  Ensin tukka oli hyvä, sitten se oli aika kiva. Sitten iski talviahdistus, joulukiireet, joulunjälkeissäästökuukausi, muuten vain tohina ja nyt ajattelin sitkutella vielä yli maaliskuun, koska huhtikuussa mennään juhliin ja siellä olisi kiva olla nätti :)
  Sitä odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei alpakkasiskoni, kirjoita sinäkin kuontalostasi :D :D

   Tsemppiä sitkutteluun. Minä kipitän heti ensi tilassa kampaajalle. Nyt kovasti toivon, että tässä ei vaan käy niin, että sinä ehdit ennen minua. Kohtahan se putiikki aukeaa, joten voisinkin alkaa soittelemaan sinne.

   Poista
 4. LOL. Liukuvärjätty alpakkatyyli sopisi sulle varmasti kuin nenä päähän!

  VastaaPoista
 5. Mä jättäydyin kesällä sillä lailla hunningolle tukan suhteen, etten ole käynyt lainkaan oikein parturi-parturissa enkä kampaaja-kampaajalla lainkaan nyt yli puoleen vuoteen. Ajattelin antaa hiuksille vähän lepoa, kun ei ole pakko tälläytyä töihin. Kaverini on hoitanut leikkuupuolen kerran kuukaudessa ja itse olen sotkenut väriä päähän muutaman kerran. Ihan pakko värjätä, kun tuo viimeinen väri puskee niin voimakkaasti läpi :(

  Huomenna mulla onkin aika kunnon kampaajalle, kun teki mieli saada vähän uutta väriä päähän. Jos olisin töissä, niin mulla olis kerran kuussa leikkaus ja joka toinen kuukausi väri. Ja ajat varasin aina kuukaudeksi-kahdeksi etukäteen, enkä silti saanut kuin harvoin viikonlopulle aikoja.

  Aurinkoa keskiviikkoosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilta- ja etenkin lauantaiajat kampaamossa tuntuvat täyttyvän niin nopeasti. Joskus yritin varata etukäteen seuraavan ajan, mutta aina tuli joku este ja aika piti peruuttaa. Ehkä nykyisessä elämäntilanteessa voisi jo toimiakin se, että varaan seuraavan ajan kampaamokäynnin yhteydessä.

   Poista
 6. Ei alpakkakampauskaan mikään paha ole ja mä suosin nykyään sellaista mallia jota ei tarvitse jatkuvasti siistiä ja muotoilla. Hiukset ovat saaneet kasvaa ja jopa uskaltauduin tilaamaan vähän lisähiusta että olis paksumpi ja vielä hiukan pidempi kuin omasta takaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli oikein muistan instakuvistasi, niin sinulla onkin jo tosi pitkät hiukset. Minä välillä haaveilen ihan oikesti pitkistä hiuksista, mutta omani tuntuvat jossain vaiheessa vaan lopettavan kasvamisen. Hartioille saakka ne kasvavat, mutta ei siitä pidemmäksi :(

   Poista
 7. Alpakka on suloinen, eli jos sitä muistutat niin hyvinhän sulla pyyhkii :D. Mulla on sama ongelma, kampaajan varaaminen on todo-listalla luvattoman kauan, nyt ajattelinkin taas vaihteeksi kasvatella vähän pidemmän mallin, minä kun en pääse kampaajalle parin(kaan) kuukauden välein, en vain saa aikaiseksi, on niin paljon muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häviän alpakalle suloisuudessa - ei ole vielä kadulla lapset halunneet silitellä minua ja viedä kotiinsa :D :D Lohdullista kuulla, että muillakin on samanlaisia vaikeuksia saada kampaamokäyntejä mahdutettua arkeen. Olisi kyllä niin kätevää, jos minulla olisi sellaiset pitkät ja paksut hiukset, joita voisi käydä pari kertaa vuoteen tasoittelemassa. Todellisuuden ollessa jotain muuta täytyy jatkaa ponnisteluja kampaajalle suoriutumiseen ;)

   Poista
 8. Heh, käyn kampaajalla kahdesti vuodessa. Toisin sanoen, minulla on ollut melkein koko ikäni pitkä tai puolipitkä, värjäämätön tai vain omalla värillä sävytetty, muotoon leikkaamaton tai hyvin kasvua sietävään muotoon leikattu kuontalo.

  Välillä se on kyllä ollut lyhyempikin, mutta kampaajallakäyntiväli ei ole silti juuri pidentynyt. Kun tilanne on käynyt epätoivoiseksi, olin vain alkanut pitää tukkaa kiinni aamusta iltaan.

  Mutta nuo harmaat. Niitä piisaa, vaikka olen vielä kolmekymppinen. Sain ensimmäiseni sinä vuonna, kun täytin 30, ja nyt niitä on jo todella paljon. Ei niin runsaasti, että yleisvaikutelma olisi harmaa. Mutta viiruina ne erottuvat selvästi. Ja koska harmaat haivenet näkyvät olevan laadultaan aivan erilaisia, karkeampia ja paksumpia kuin "omat" hiukseni, niin ne välillä suorastaan pomppaavat esiin.

  Ongelma on, etten välittäisi värjätä sinänsä kauniinväristä tukkaani. Mutta onko se vähän hassua, jos alle nelikymppisellä on kovasti harmaata hiuksissaan? En oikein tiedä, mitä tästä ajattelisin.

  Sinänsä harmaat suortuvat eivät minua itseäni häiritse. Olen muutenkin aina ollut sinut ikäni kanssa, enkä ahdistu vanhenemisesta tai iän mukanaan tuomista uusista piirteistä. Minua on myös vuosikaudet luultu aina ikäistäni nuoremmaksi, enkä ole erityisen innoissani siitä. Näytän mielelläni ikäiseltäni.

  Mutta kukapa nyt keski-iän kynnyksellä haluaisi erityisesti näyttää ikäistään vanhemmalta kuitenkaan...

  En oikein tiedä, miten paljon nuo minun harmaani muille näkyvät. Ja minkälainen vaikutelma niistä syntyy. Välillä mietin omansävyistä väriä, kun varailen kampaaja-aikaa. Välillä nypin päästä törröttäviä (sillä sitä ne tekevät) harmaita jouhia pois. Mutta suurimman osan ajasta en tule edes ajatelleeksi koko asiaa. Kasvakoot! Ehkä kymmenen vuoden päästä olen kokoharmaa nelikymppinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkien hiusten etu on kyllä se, että koin usein ei ole "pakko" käydä kampaajalla. Säästää paljon aikaa ja vaivaa, mutta myös rahaa :)

   Minulla on myös onneksi toistaiseksi vain yksittäisiä harmaita hiuksia. Niitä on eniten otsahiuksissa, selvästi enemmän kuin sivuissa, josta miehet taas aloittavat harmaantumisen. Olen ryhtynyt peittelyurakkaan. Ei sillä, että noilla nyt olisi minusta mitenkään erityisen ikäännyttävä vaikutus minuun. Mutta koko olemus on kuitenkin freshimmän oloinen, kun hiukset on laitettu. Tällä hetkellä riittää värjäyttää hiukset n. 3-4 kertaa vuodessa.

   Minulla on omaa väriäni hyvin lähellä oleva väri. On siinäkin sellainen ongelma, että se väri kuluu pesuissa aina vähän punertavaan ja jossain vaiheessa juurikasvu alkaa näkymään. Koska väri kuluu, niin joskus kun pelkkä juurikasvu on värjätty, niin siitä onkin tullut erivärinen kuin latvasta :(

   Muutamalla hyvin tummatukkaisella ystävälläni on juurikasvukin jo harmaa. Heillä harmaantuminen alkoi selvästi aikaisemmin kuin minun ruskeilla hiuksillani. Odottelen, että milloin tuo vaihe iskee minullekin.

   Se on tietenkin makukysymys, että minkä verran harmaat ketäkin haittaavat. Osa kantaa harmaat ylväästi. Ikäännyttävään vaikutukseen minusta vaikuttaa myös ihonväri, silmät ja hiusten paksuus. Itse olen hyvin väritön, joten todennäköisesti aion yrittää pitää sentään hiuksissa jotain väriä :)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Niin ne on :)
   Ihan samaan suloisuusasteeseen en ole vielä yltänyt ;) Puuttuu tuota pehmoista karvoitusta vielä isosta osasta kroppaa :D :D Kuulemma ikääntyessä lisääntyy...

   Poista
 10. Minun tukkani on kuin cockerspanielin turkki, sellaisen vaaleamman. Ei niin kaunista kiiltoa ja vähän pörheämpi, mutta muuten. Polkkatukalla olen mennyt nyt muutaman vuoden, leikkaus kaksi kertaa vuodessa, ei väriä. (päätin että kun täytän 40v hyväksyn maantienvärisen ja luonnonpörheän tukkani enkä enää haikaile sen kauniin kiiltävän suoran ja ruskeasävyisen hiuslaadun perään). Aiemmin mulla oli ihan tosin lyhyt hiiusmalli, josta pidin kyllä kovasti, mutta sen vaatisi leikkauksen 6vkon välein enkä nyt ole jaksanut, ehkä taas joskus myöhemmin?

  Mutta samoin kuin muutkin kommentojat, olen sitä mieltä että alpakkakampaus on varmasti påp!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun saisi jostain pörheät hiukset eikä olisi aina nämä liukkaat, suorat ja päätä pitkin valuvat hiukset. Eli ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella :)

   Ihanan huoltovapaa kampaus sinulla!

   Poista
 11. Täällä on tuosta hienosta daamista menty aina vaan kauemmaksi, nykyään en edes välitä miten päin vaatteet ovat kotosalla. ;) Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kun mulla on etäpäivä niin istun suurimman osan päivästä aamutakissa ja sitten vaihdan verkkaireihin.

   Minulla ei ole mitään itsesensuuria esimerkiksi kaupassa käynnin suhteen. Olen just niitä suomalaisten maineen pilaavia mammoja, jotka tulee Prismaan verkkareissa, t-paidassa ja talvilenkkareissa/piha-Crocseissa. Pyydän anteeksi Suomikuvan tuhraamista.

   Töihin ja muihin menoihin kyllä siistin itseni, mutta kotioloissa näytän siltä kuin moni näyttää siellä korpimökillään. Ehkä pitäisi tällekin asialle tehdä jotain tai ainakin vähentää korpimökki-look päiviä.

   Poista
 12. Kampaajan kanssa sovitaan seuraava aika aina käynnin päätteeksi. Samoin hierojan. En minä niitä muuten saisi ikinä varattua. Ja samoin kuin joku muukin oli kommentoinut, käyn kampaajalla virka-ajan sisällä.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi varmaan se toimivin konsti. Aikaisemmin oli aivan takuuvarmaa, että kampaajan päälle tuli työreissu, mutta nyt paremmin ennustettavissa olevassa elämänvaiheessa tuo voisi toimia.

   Poista