26. helmikuuta 2016

Vauhdikas hiihtolomanen Tampereella

Minihiihtolomasta näyttää tulevan perinne meille. Tänäkin vuonna meillä oli vain kaksi lomapäivää koululaisten hiihtolomaviikolle. Ihan ongelmaton tuo miniloma ei ole, koska käytännösssä tein melkein viiden päivän työt kolmessa pitkässä päivässä. Mutta kivaa oli viettää perheen kesken lomaa.

Lomakohteeksemme valikoitui Tampere, koska saimme yöpyä isovanhempien kaupunkikodissa. Minä tykkään kotimaisista kaupunkikohteista, koska niistä ja niiden lähettyviltä löytyy paljon mielenkiintoisia vierailukohteita ja tekemistä.

Yhden päivän vietimme Sappeen laskettelukeskuksessa. Päivä oli harmaa ja päättyi sumuun, mutta ei satanut mitään ja rinteet olivat hyvässä kunnossa. Laskettelijoita oli paikalla ihan reilusti, mutta ei niin paljoa, että varsinaisia hissijonoja olisi muodostunut. Hyvät olosuhteet kaiken kaikkiaan :)


Olemme käyneet Sappeella aikaisemminkin. Tykkään rinteistä, majoituskin oli hyvä, mutta oheispalvelut olivat vähän ontuvat etenkin iltaruokailun ja kaupassa käynnin suhteen. Päiväreissulla Sappee toimi hyvin.

Poikien kanssa on kiva lasketella. He osaavat käyttää hyvin hissiä ja pääsevät turvallisesti mäet alas ja vauhtiakin on juuri sopivasti.


Keskimmäinen ja kuopus

Reippaan laskettelupäivän jälkeen vietimme lilluttelupäivän Nokia Edenissä. Asiakkaita oli todella paljon, poikia se ei haitannut, mutta minä kaipasin väljyyttä altaisiin. Löysimme sen verran rauhallisen nurkkauksen, että sain otettua muutavat sukelluskuvat pojista.

Keskimmäinen ja esikoinen

Kuopus ja keskimmäinen

Valgea Valas on niin nopea ja ketterä, että siitä ei juuri saa kuvia. Tuurilla tuli osa kuvaan ;)

Liikunnallisten puuhien jälkeen vuorossa oli museo. Kävimme katsomassa Vapriikissa Jääkauden jättiläiset. Tarkoituksenamme oli tutustua muihinkin näyttelyihin, mutta kahden aktiivipäivän jälkeen meillä oli suuria vaikeuksia aamuherätyksen suhteen. Pidimme kovasti Jääkausi näyttelystä, eläinten rekonstruktiot olivat kiehtovia. Kukapa ei haluaisi nähdä villasarvikuonoa tai mammuttia?

Näyttelyyn järjestetään myös yleisöopastuksia, josta pääsee nauttimaan sisäänpääsyn hinnalla. Lapsia varten on erillisiä taskulamppukierroksia. Tarkemmat tiedot löytyvät Vapriikin nettisivuilta. Minä olisin kovasti halunnut osallistua taskulamppukierrokselle.

Mammutteja

Luolakarhu

Vapriikin ympäristö itsessään on näkemisen arvoinen. Tehdasmiljöön ulkokuoret on hienosti säästetty, mutta sisältä löytyykin sitten ihan muita juttuja.



Mukavaa viikonloppua!

22 kommenttia:

  1. Ihania lomakuvia <3 Teillä oli var,asti oikein onnistunut reissu :) Meilläpäin alkoi tänään hiihtolomat ja jotain kivaa pitäisi myös suunnitella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Meillä oli oikein mukava reissu ja tulihan siinä samalla nähtyä isovanhempiakin.
      Mukavaa hiihtolomaa sinulle ja perheellesi! Toivottavasti säät suosivat teitä.

      Poista
  2. Kivoja kuvia.
    Kaverin kanssa olikin viikko sitten puhetta tuosta Vapriikista. Siellä voisikin joskus pyörähtää, kun on Tampereella käymässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Minä aion mennä uudestaankin Vapriikkiin, jotta pääsen tutustumaan muihinkin näyttelyihin ja istuskelemaan rauhassa kahvilassa.

      Poista
  3. Tuonne Vapriikkin voisikin viikolla tehdä visiitin hiihtolomalaisen kanssa, kiitos vinkistä.

    Kivan kuuloinen teidän miniloma on ollut ja paljon olette ehtineet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän perheemme tykkäsi Jääkausi näyttelystä.
      Paljon ehdimme, mutta paljon jäi vielä seuraavillekin vierailuille. Nyt listan kärkipäässä on kissakahvila :)

      Poista
  4. Lasten kanssa on mukavaa lomailla, tuli muistoja mieleen noita kuvia katsellessa. Nyt jo aikuiset lapsemme lähtevät kyllä mielellään mukaan mutta silti kaikki on erilaista kuin pikkuteinien kanssa, se on veikeä ikä. Jännää miten välillä näkee ihan unia siitä kun lapset olivat pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä yksi suurimmista haaveistani on oma aika ja aikaa kahden mieheni kanssa. Sitten kun sitä on saatavilla, niin varmasti silloin tulee monta kertaa haikea mieli siitä, että ei ole enää pieniä lapsia.

      Poista
  5. Voi mikä Tampere-ikävä näistä jutuista tulee! Asuttiin n. 100 metrin päässä Vapriikista, mutta nyt toisella mantereella... melkein tunnen näkötornimunkin sokerin rouskeen suussa ;)

    Suosittelen myös Kahvila Amurin Helmeä ja sen yhteydessä olevaa Työläismuseokorttelia (en tiedä onkohan se auki vain kesällä). Tallipihallakin varmaan on hiihtolomatekemistä myös lapsille? Ja lounaalle ehdottomasti kauppahalliin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työläismuseossa olen käynyt parikin kertaa. Se on hieno paikka, mutta muistaakseni se on tosiaankin auki vain kesäisin. Appivanhemmat kehuvat kovasti Amurin Helmen lounasta, mutta tällä kertaa valitsimme jonkun uimahallin lounaskahvilan. Ruoka oli hyvää ja nälkäisin lapsi kävi kysymässä, että voiko ottaa lisää, kun tämä on niin hyvää :) Näkötornin munkkeja pääsin maistamaan matkamessuilla ja olivat hyviä. Itse torninkin voisi joku kerta käydä tsekkaamassa. Samoin kuin Tallipihan.

      Toivottavasti lomalla pääset Tampereelle.

      Poista
    2. Asuin myös Amurin Helmen vieressä muutaman vuoden ja ne tuoreet leivät! Leipovat siis paikan päällä myös sunnuntaisin ihanaa ohrarievää (sunnuntaisin usein oli jono jo ovella ennen aukeamista). Ja ne sulhaspiirakat, voisilmäpullat, ottaisin ne kaikki! :D

      Poista
    3. Oijoijoi kuinka herkulliselta kuulostaa. Seuraavalla reissulla käyn siellä herkuttelemaan.

      Poista
  6. Ihana perhereissu teillä! Tampere on IHANA.

    Meillä meni loma esikoisen lätkäleirin tiimoilta, koiraa ihmetellessä, elokuvissa käyden - hyvä loma niinkin. Tosin hiukan harmitti ettemme päässeet laskettelemaan. Ehkä teemme Messiläreissun vaikka ensi viikonloppuna.

    Iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on kiva kaupunki, toimii ympäri vuoden.

      Teillä on ollut huikea loman koiran johdosta. Vielähän sitä ehtii laskettelemaan, tosin ei kannata kauaa odotella, koska Etelä-Suomen talvi on kovin arvaamaton. Minun tekisi mieli myös Messilään, mutta viimetalvisen puuhun törmäämisen takia perheessämme on yksi, joka ei suostu lähtemään Messilään. Talma kelpaisi, mutta minua se ei oikein inspaa. Paitsi tänään on sää niin hieno, että nyt kelpaisi Talmakin.

      Poista
  7. Jee hyvä meininki ja höpsis tuo valgea valas, ihana sinä. Ei kyllä meikäläisestä ole uikkarikuvia napsittu sitten lapsuuden. hihi

    Kivaa loppuhiihtolomaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ajatellut ryhtyä tämän enempää uimapukusillani poseeraamaan :D mutta kun kerrankin on vedenpitävä pokkari, niin pakkohan sillä on koko jengi ikuistaa :)

      Poista
  8. Teillä on ollut hieno lomanen! Tykkään myös Tampereesta; pitäisikin käydä lasten kanssa siellä myös. Työn merkeissä siellä kyllä käyn pari kertaa tänä keväänä, mutta tuskin ehdin silloin edes Vapriikkiin, vaikka se olisi tosi kiinnostava.

    Minulla ei näkynyt valgea valas -kuva taas lainkaan, mutta sanon samoin, että höpsis. Peukku sille, että olet uikkareissa julkisesti! Minä en taatusti olisi... :D

    Halauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereen loma oli onnistunut. Ehdin jo odottaa lomaa kovasti, kun tammikuu tuntui pitkältä ja raskaalta. Nyt minilomasen jälkimainingeissa on elo kevyttä, etenkin kun seuraava loma alkaa kolmen viikon päästä ja sen jälkeen onkin melkein huhtikuu ja kevät :)

      Poista
  9. Meillä olis Eeden ohjelmassa ens perjantaina...ruuhkaa taatusti on, mutta kun se nyt vaan kuuluu lomaohjelmaan (vaikka matkaa siihen on se 2 km, niin vois käydä koska vaan...)... :D
    Tullintorille, ihan Tampereen keskustan tuntumaan on tullu seinäkiipeilypaikka "Irti maasta" ja tyttö kävi siellä viime viikolla yksillä synttäreillä. Oli ihan täpinöissään. Meinas, että mennään lomalla uudestaan ja uppois varmaan meidän 12-vuotiaaseenkin...ihan tavallisena arkena varmaan sais ajat paremmin varattua ittelle mieluisimmaks.
    Mutta jos nyt se uusin Räppääjä mennään kattoon :) Pojalle ei tietenkään ollu mitään mielenkiintosta leffaa menossa... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seinäkiipeily varmaan sopii kaikenikäisille lapsille. Meidän esikoinen alkaa tuntea korkean paikan kammoa jo kolmen metrin jälkeen, joten häneltä voisi jäädä korkeammat seinät väliin. Todennäköisesti poika saa pikasiedätystä, koska kaverit aikovat siirtyä uimahallissa 5m hyppytornille ;)

      Minä olen ehdotellut pojille uusinta Räppääjää, mutta pojilla ei pyöri muu kuin Star Wars mielessä :)

      Mukavaa hiihtolomaa!

      Poista