8. helmikuuta 2016

Laskettelua ja laskiaispullakohtuuttomuutta = laskiainen

Minä rakastan laskiaispullia. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että rakkauslistallani on monia muitakin leivonnaisia, mutta laskiaispullat ovat listan kärkipäässä.

Torstaina työpaikan pullapiirissä oli laskiaispullia. Laskiaispullat olivat työpaikkaruokalasta tilattuja ja parhaimpia pullia pitkään aikaan. Perjantaina ruokalassa oli uusi satsi niitä samoja laskiaispullia myynnissä, harmillisesti näin pullat matkalla palaveriin. Minun oli todella vaikea keskittyä palaverissa, koska ajatukseni täyttivät laskiaispullat. Tarkemmin ottaen mietin sitä, että voisinko ostaa itselleni kaksi laskiaispullaa ja muulle perheelle yhden per nenä. Ole siinä sitten täpäkkä asiantuntija, kun verkkokalvoilla näkyy haavekuvat kuohkeasta pullasta, täyteläisestä mantelimassasta ja kauniisti pursotetusta kermavaahdosta ;)

Sooo goooddd!!!!

Koska olin jo syönyt 2 kpl nutellalaskiaispullia, yhden Fazerin laskiaispullan ja yhden työpaikkaruokalan laskiaispullan, tulin siihen tulokseen, että joudun tyytymään yhteen laskiaispullaan.

Universumi oli sitä mieltä, että minun kuuluu saada kaksi laskiaispullaa :) Siis miten voi olla tällainen tarjous: ota 6 pullaa, maksa 5. Kuin tehty minulle! Ja sitten vielä tämä: hillopullia oli jäljellä enää 5kpl, mutta mantelimassapullia vaikka kuinka. Kukaan muu meidän perheestämme ei syö mantelimassapullia. Ihan pakko oli siis ottaa itselleni se ilmainen mantelimassapulla. No, sainko tarpeeksi laskiaispullia? En tietenkään, maanantaiaamuni käynnistyi sillä, että haaveilin laskiaispullista...

Paikallisnyppylämme Talma Glacier, altitude 5500cm :)

Laskiaislauantaina pääsimme vihdoin aloittamaan laskettelukauden. Pahasti näyttää siltä, että kauden aloitus ja päättäminen tuli hoidettua kerralla Etelän-Suomen osalta :( Minua risoo sää todella pahasti! Tykkään talvilajeista ja lapsetkin harrastavat niitä mielellään. Ainoa mikä puuttuu on talvisää. Lumet sulaa silmissä ja ladulle olemme ehtineet kerran. Lauantaina Talman rinteet olivat vielä ihan lasketeltavassa kunnossa, mutta eivät hyvät. Nyt sääennusteet lupailevat sellaista lämpöä, että Etelä-Suomesta katoaa lumi hetkessä. En tykkää!

Olen varannut meille perhereissun Vuokattiin maaliskuulle ja laskiaispullista haaveilun ohella seuraan neuroottisena Vuokatin lumitilannetta. Luonnon lunta ei ole jäljellä enää kuin 20cm ja sää on plussan puolella. Kohta ei ole latuja ja seuraavaksi alan pelkäämään rinteinen puolesta. Apua!

Keskimmäinen

Laskettelukauden avaus Talmassa oli varsin onnistunut reissu. Olimme liikkeellä kolmistaan: minä, keskimmäinen ja kuopus. Pojista on kehkeytynyt varsin omatoimisia, suksensa ja vauhdin hallitsevia laskettelijoita. Todella näppärästi hoitelevat kamansa ja itsensä ja selviävät yllättävistäkin tilanteista. Kuopukselle kävi niin, että hän aivan yllättäen kaatui hississä. Kuopus oli siirtynyt nopeasti pois nousuladulta ja oli ottanut sukset pois jalasta ja kantanyt ne rinteeseen. Poika oli jo sukset jalassa rinteessä ennenkuin minä ehdin paikalle :) Reipas poika.

Kuopus

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Tämän viikon mantrani: Älä tule lämpöaalto, tule pikkupakkanen. Älä tule lämpöaalto, tule pikkupakkanen. Älä tule lämpöaalto, tule pikkupakkanen. Älä tule lämpöaalto, tule pikkupakkanen.

10 kommenttia:

 1. Hyvä mantra, tuon voi varmaan laajentaa koskemaan koko Suomea?! Ärsyttää, kun Suomen talvi on tällainen nykyisellään, ei täällä etelä-Suomessa pääse enää lainkaan laskettelemaankaan :(. Ihanasti kirjoitit noista laskiaispullista, nyt iski tännekin pullahimo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mantra koskee koko Suomea! Ehdottomasti :)

   Minua ärsyttää nämä vesikelit ihan hirveästi. Ensin oli surkea kesä ja sitten perään vielä surkeampi talvi :( Neljä vuoden aikaa vaihtuivat kosteaan säähän välillä +1 ja +15.

   Mulla on hirveä laskiaispullahimo. Tässä otetaan nyt akasta mittaa, että pitääkö lähteä ostamaan kaupasta pakastepullia :)

   Poista
 2. Eipä ole ehditty hiihtämään kertaakaan, neiti on koulusta käynyt kerran vetisellä luistinradalla luistelemassa. Jos on hyvä ilma, on juuri sattunut jotain muuta menoa tai tekemistä.

  Kun ei kerran Suomessa meinaa enää olla talvea, täytyy keksiä muita ratkaisuja, ettei tarvii tällaisista vesi-talvista kärsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aika tarkkaan käyttänyt kaikki hyvät ilmat ja vapaat hetket talviurheiluun. Jopa niin hyvin, että vieläkin jurppiii, etten yhtenä iltana vaan suoriutunut liikkeelle kun olisi ollut ihan täydellinen keli :)

   Olen saanut kasaan perheelle 1 hiihtokerran, 3 luistelua ja yhden laskettelun. Pojat ehtivät pari kertaa koulun kanssa luistelemaan ja esikoinen oli hiihtänyt kerran hirveässä räntäsateessa.

   On se harmi, jos talvilajit jatkossa varmistaa vain Lapin reissu :(

   Poista
 3. Erinomainen mantra! Jaksan uskoa että täällä pohjois-Pohjanmaalla riittää vielä pakkasta, vaikka nyt viikon verran olisikin lämpöaalto.

  Ne nutellapullat oli muuten mainio keksintö. Maitovaivainen kuopus sai laskiaispullansa molemmat puolet voideltuna nutellalla, ilman kermavaahtoa.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pikkupakkasta riittää lämpöaallon jälkeen koko maassa. Etelään kyllä sen jälkeen kaivattaisiin kovasti uutta lunta tai murtomaahiihdolle voi heittää hyvästi. Tule siis pikkupakkanen! Toivottavasti teidän nurkilla riittää hiihtolomakaudelle lunta!

   Kiva kuulla, että nutellapullat maistuivat :)

   Poista
 4. Me oltiin viime vuonna hiihtolomalla Vuokatissa ja se olikin ainoa viikko kun lasketeltiin tai hiihdettiin! Toivotaan, että vielä maaliskuussakin on lunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin toivon, että maaliskuulle riittää lunta Vuokatissa!! Muuten jää hiihto- ja laskettulukerrat molemmat yhteen :( Puhumattakaan siitä harmista, että tulisi ajettua melkein 600km kylpylän ja sisäleikkipuiston vuoksi.

   Poista
 5. Näin sinut silmissäni palaverissa, johon sinun on vaikea keskittyä, kun makuaisti ja mieli vaeltaa laskiaispullissa. Voi mainio! Hupaisa tilanne!
  Ja hyvä tuo mantra! Toivotaan, että maaliskuussa on lunta Vuokatissa. Pääsee teidän talviurheileva perhe suksille.
  Hyvää ystävänpäivää Rva Kepponen! Iloitsen blogiystävyydestämme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisesta sitä voi tulla keskittymisvaikeuksia :) Joskus olen ajatellut, että toivottavasti monissa ammattiryhmissä työntekijät pystyvät fokusoitumaan tekemiseensä paremmin. Toisaalta olen myös miettinyt, että olenkohan ihan oikeassa paikassa, jos joudan uppoutumaan laskiaspullafantasioihin palaverissa. Ehkä joku kutsu ei ollut tarpeeksi fokusoitunut.

   Kiitos samoin - Ihanaa Ystävänpäivää Tuula!

   Poista