14. helmikuuta 2016

Romanttisesti kohti virtuaalitodellisuutta

Sain erikoisen ja todennäköisesti mieleen painuvan ystävänpäivälahjan mieheltäni. Ei tullut koruja, ei suklaata tai illallista, ei parfyymia tai alushepeneitä. Sain virtuaalilasit. Ja olen innoissani.

Lainaan tähän pätkän kortin runosta:

Täytyy hetkeksi istahtaa
ja ajatella jotain hauskempaa.
Laita päähän lasit ruusunpunaiset
tai tässä tapauksessa - virtuaaliset
ja matkusta hetkeksi muualle
hiekkarantojen ja viidakon äärelle.

Samsung Gear VR
Sain vielä kukankin :)

Nyt voin paeta vaikka päivittäin hetkeksi perhe-elämän raskautta snorklailemaan, palmurannalle tai vaikka istua artistin sohvalla katselemassa ja kuuntelemassa, kun hän soittaa. Tuskin maltan odottaa, että millaista 360 astetta videomateriaalia löydän. Voi kuinka toivon, että Taj Mahal, Iguassun putokset tai joku safarikohde olisi videoituina. Voisi olla tämän rouvan pipo usein vähemmän kireällä, kun voisin kotiin tultuani piipahtaa vaikka safarilla tai sukellusretkellä ennenkuin alan kärttämään jauhelihakastiketta ;) Nyt vaan toivon löytäväni hyvää sisältöä. Kaltaiselleni nähtävyys- ja taideinnokkaalle kuvittelisin sitä löytyvän ja toivottavasti myös kohtuulliseen hintaan.

Lasit toimivat yhdessä Samsungin kännykän (Note5, S6, S6 edge, S6 edes+) kanssa. Kännykkä toimii näyttönä virtuaalilasien linsseille. Sitten vain kännykkään sopivia 360-videoita ja ei muuta kuin katselemaan. Vielä en ole ehtinyt selvittämään, minkälaista materiaalia on saatavilla. Olen katsonut vain Cirque du Soleilin promopätkän, GroPron snorklailuvideon ja jonkun musavideon. Tykkäsin! Onhan se makeeta pyörittää päätään ja katsella, mitä kaikkea sivulla tapahtuu :D


Miinusta tulee kuvanlaadusta. Minusta siinä erottuu liian selvästi pikselirakenne. Hra Kepponen väitti olevansa niin huononäköinen, että hän ei erota pikseleitä. Kunhan vielä resoluutio paranee, niin tässä on minun ja Hra Kepposen vanhuudenpäiviemme puuha. Eläkkeellä istumme virtuaalilasit naamalla ja juomme halpaa viiniä jostain pillimukeista. Pillimukeista siksi, että motoriikka ei toimi virtuaalilasit päässä normaalisti ja viinilasi ei osuisi huulille kuitenkaan.

Hauska lelu!
Oletko kokeillut? Kiinnostaako?

PS. Lasit ovat varmaan yhtä paljon Hra Kepposelle itselleenkin ;) Hänhän rakastaa teknisiä härpäkkeitä.

13 kommenttia:

 1. Enpäs oo koskaan kuullutkaan... Varmaan hauska keino päästä hetkeksi irti arjesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löyty hyviä videoita. Tänään mielelläni piipahtaisin safarilla :)

   Poista
 2. Enpä tiennyt, että tuollaisia oikeasti on. Mutta ihanan erilainen mutta nähtävästi myös oikeanlainen lahja <3 Bojot Hra Kepposelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja hauskoja kaukomatkija ja konsertteja :D

   Poista
  2. Kiitos :) Tänään töiden jälkeen alkaa videoiden haku ja potkaisen virtuaalielämäni käyntiin :)

   Poista
 3. Haha! Kuulostaa hauskalta. Jossain amerikkalaisessa TV-sarjassa 90-luvulla oli käytössä joku virtuaalilasien prototyyppi muistaakseni, mutta nytkö ne on sitten ihan oikeaa todellisuutta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti parin kuukauden päästä lähtee toimitukseen ennakkotilaajille ne järeämmät lasit, joissa on itsessään näyttö. Nämä kännykän kanssa toimivat ovat tulleet vajaa vuosi sitten jo myyntiin. Ainakin minulla kännykkä generoi sen verran lämpöä josta virtuaalilasit varoittelevat, että mitään kovin pitkiä sessioita ei voi lasit päässä istua, joten nämä lasit eivät varmaan tavoita peliväkeä. Minulle ovat just passelit :)

   Poista
 4. Ihana mies sulla!!! Mahtava lahja ja suloinen MUUMIkortti.

  VastaaPoista
 5. Jösses ja wau mikä lahja! Romanttisinta on kuules antaa toiselle mitä toinen tarvitsee, unelmoi tai halajaa. Pöh kukkaset ym.sokerilla kuorrutettu. Hieno lahja.

  Oikein mukavaa uutta viikkoa <3

  (Vastailin muuten siihen sinun kommenttiin elämän haasteista, että 13kk evakkoa ja koko talo rakennettu uusiksi, vain seinät jäi. ;) Että semmoista. )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva lahja. Aion vielä lisäksi painostaa Hra Kepposen etsimään mulle sopivia videoita. Täksi illaksi tilaan safarin :) Kyllä sitten kelpaa meikäläisen sohvalla hetki levähtään.

   Kiitos samoin - mukavaa alkavaa viikkoa!
   Ja vähemmän kommelluksia teidän perheen :) Kävin vastaamassa kommenttiisi. Teillähän se tilanne oli enemmänkin katastrofi. Meillä se oli kommellus rajummasta päästä. Hetkeen ei unohdu näky, kun vesi tippuu välikatosta ja kuuluu sellainen särähdys ja menee sähkötkin :D

   Poista
 6. Ihana lahja, enpä tiennyt tuollaisia olevan olemassakaan, näin jälkijunassa täällä tullaan...

  Eipä nyt sitten muuta kuin hyviä matkakokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun löydän videoita, voin alkaa raportoimaan, että missä olen yhden viikon aikana käynyt :)

   Poista