31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015

Tammikuu
Joskus tammikuut ovat sellaisia vähän tylsiä "välikuukausia" jolloin ei oikein tapahdu mitään. Tammikuu 2015 oli täynnä ystävien tapaamisia, kivoja menoja ja herkullisia aterioita. Askartelin ystäväni kanssa, toisen ystäväni kanssa kävin ihastelemassa Lux Helsinkiä ja kolmannen ystävän kanssa herkuttelin ravintola Töölönrannassa brunssilla. Poikien kanssa yritimme hiihtää, mutta vaihtelevat säät vaikeuttivat hommaa, niinpä siirryimme sisähommiin kuten elokuviin ja minecraft-askarteluun. Hra Kepposen kanssa kävimme raakasuklaakurssilla ja vietimme hänen synttäreitään illastaen Savoyssa. Kulttuuriakin mahtui kuukauteen: kävin kuuntelemassa Andrea Bocellia Hartwall Areenalla ja katsomassa stand upia. Tapasimme kaikki keskimmäisen kummit.

Jopas oli tapahtumarikas ja hieno tammikuu!


Helmikuu
Helmikuun starttasi työmatka Azerbaijanin pääkaupunkiin Bakuun. Baku oli positiivinen yllätys. Sen sijaan Istanbulin Ataturkin lentokentästä jäi p*ska maku suuhun. Joku varasti siellä passilompakkoni ja aiheutti rutkasti huolta, hermostumista ja vaivaa. Kypsähdin työmatkailuun rankasti. Samalla kypsähdyksellä kävin vielä kääntymässä Amsterdamissa, jonka jälkeen rojahdin potemaan flunssaa sängynpohjalle. Koska potilaita tuli muitakin, piti sairasvuoteelta johtaa minecraft-askarteluja :) Helmikuu oli aika sairasteluvoittoinen ja oma flunssani aiheutti lopulta keuhkoputken tulehduksen. Keskimmäinen ja kuopus onneksi saivat käytyä loppuun laskettelukoulunsa Talmassa. Terveet kotimaan päivät osuivat hiihtoloman kohdalle ja kävimme kahden päivän minilomasella laskettelemassa Messilässä. Messilä saattaa pysyä pitkässä pannassa, koska yksi pojista lasketteli siellä puuta päin. Onneksi selvisimme säikähdyksellä!

Olipas taas tapahtumarikas kuukausi! Passivarkaus ja tiukka puukontakti olisivat voineet jäädä väliin. Eikä tuosta sairastelustakaan olisi ollut niin väliksi, mutta kaikkiaan hyvä kuukausi!


Maaliskuu
Maaliskuu alkoi askartelusessiolla Kätevien emäntien kesken, tosin vain minä ja Anna suoriuduimme Leenalle. Pöytä tietysti notkui kaikenlaisia herkkuja :) Maaliskuussa vietimme varsinaisen hiihtoloman, kohteenamme oli laskettelukeskus Himos Jämsässä. Himos oli meistä todella kiva paikka. Lapset nauttivat laskettelun lisäksi mökin ulkoporeammeesta ja valjakkokoira-ajelusta. Harmillisesti lunta oli todella vähän ja murtsikan hiihtämisestä ei tullut mitään. Lapsuuden ystäväni kanssa pidimme kvartaalitreffit Kevätmessuilla. Kuukauden kulttuuriantina oli ystäväni kanssa näkemäni Ciruque du Soleil. Palmusunnuntaina meiltä lähti vielä kaksi noitaa virpomaan. Saas nähdä, että mikä noitatilanne pääsiäisenä 2016.

Maaliskuu oli ihana kuukausi.


Huhtikuu
Huhtikuu alkoi mukavasti pääsiäisen vietolla. Teimme perheretken Suomen pääsiäiskaupunkiin Riihimäelle ja vierailimme kuopuksen kummeilla samalla reissulla. Tosi hauska päivä. Kevätsää antoi odottaa itseään aika pitkälle huhtikuuhun. Valitettavasti perheeseemme rantatui parikin kiertotautia. Keskimmäinen poti 10 päivän kuumeen ja kuopus sai vatsataudin. Pojat vaihtoivat taudit päikseen ja esikoinen-raukka sai molemmat yhtäaikaa. Taas askarreltiin lisää minecraft-juttuja sairastupalaisten kanssa. Loppukuun valopilkku oli esikoisen luokan tarjoamat kakkukahvit, joita varten koululaiset olivat tehneet hyytelökakkuja ja valmistelleet nokkahuiluesityksiä. Toinenkin valopilkku liittyi ruokaan ja esikoiseen, jonka kanssa kävin syömässä hyvin italialaisessa ravintolassa. Esikoiselle se on ollut yksi vuoden kohokohdista.


Toukokuu
Toukokuu oli ihan huippu! Kuukausi alkoi matkalla silmiä hivelevän kauniiseen Dubrovnikiin yhdessä ystäväni kanssa. Nautimme täysillä paikan kauneudesta ja ihanasta joutilaisuudesta. Teimme päiväretken Montenegroon. Hra Kepposen kanssa kävimme Fazerin hääkakkutastingissa -eihän sitä tiedä, jos vaikka joskus uusisimme valamme ;) Helsingin Roihuvuoressa vietetään toukokuussa Hanamia eli kirsikankukkajuhlaa ja meidät bongaa sieltä varmasti, niin myös toukokuussa 2015.


Hra Kepposella oli viikonlopputöitä Firenzessä - päätin lähteä mukaan. Saimme kuljeskella illat käsi kädessä romanttisesti ja minä viiletin päivät nähtävyyksissä. Otin koko pitkän päivän bussiretken ja kiertelimme Toscanaa. Juhlia riitti toukokuulle. Keskimmäinen sai liikuntatapahtuman synttärien sijasta, koulut päättyi ja viimeinenkin nassikka päätti päivähoitouransa. Vielä ehdittiin juhlimaan suvun nuorinta tulokastakin. Huippu kuukausi!


Kesäkuu
Kesäkuun pääteema oli yläkerran remontti. Monta kertaa meinasi uskoa loppua suunnitelmien toimivuuteen, mutta hyvä siitä tuli. Koko syksyn olen ihastellut, että olipa hyvä kun saimme sen aikaiseksi. Poikien kanssa kävimme rokkaamassa Helsinkipäivän konsertissa. Ystäväni kanssa olimme menossa Tallinnaan, mutta päädyimmekin Helsinkikiertoajelulle :) Esikoinen ja keskimmäinen kävivät tiedeleiriä Heurekassa ja vierailimme Heurekassa koko perhe. Ystäväni kanssa kävimme tutustumassa Pokrovan luostariin puutarhapäivänä. Kesäkuun kohokohta oli perheloma Samoksella. Olihan se varsinainen hotellissa möllötysloma, mutta lepo, hyvä ruoka ja aurinko tekivät koko jengille niin hyvää! Olipas se kesäkuukin niin ihana!


Heinäkuu
Heinäkuu oli lomakuukautemme. Minulla ja Hra Kepposella oli yhteistä loma-aikaa 2 viikkoa ja se kului suurimmaksi osaksi ukin mökillä. Mökkeilyn lisäksi kävimme ystäväperheen kanssa Oittaalla, toisen ystäväperheen kanssa perinteisellä Suomenlinnan retkellä, Kätevien emäntien kanssa brunssilla Perobassa ja kierroksella Hvitträskissä, vietin poikien kanssa kivan retkipäivän Seurasaaressa ja Hra Kepposen kanssa juhlimme syntymäpäiviäni ravintola Pastorissa. Mökillä tapasimme poikien pikkuserkkuja, teimme päiväreissut Power Parkiin ja Nokia Edeniin, ihailimme Torisevan rotkojärvien upeita maisemia ja minä kävin mehiläisvahamaalauskurssin. Säät olivat koko lomani ajan tosi kehnot. Kuljin kolme viikkoa välikausi takissa :( Pojat tarkenivat pulahtaa märkäpuvuissaan. Ensimmäistä kertaa 13 vuoteen en uinut koko kesänä meressä. Olihan tuossa kehnossa säässä sellainen hyvä puoli, että tuli tehtyä paljon kaikenlaista. Hellekeleillä loma olisi kulunut laiturin nokassa istuessa. Ihana kuukausi!


Elokuu
Elokuussa sää lämpeni, kun palasin töihin. Pojat saivat nauttia lämmöstä isänsä kanssa sekä pari päivää mummilassa. Hyödynsimme heti kaksi vapaailtaa. Ensimmäisenä nautimme ihanasta ilmasta ja merimaisemasta Stansvikissa ja toisena söimme hyvin ravintola Ragussa. Kesäloman viimeinen huvitus lapsille oli käynti Helsinki International Airshowssa, jonka varsinainen vetonaula meidän perheelle oli Robinin keikka. Loppukuusta teimme kesäretken keskimmäisen kummien luokse Savoon, jossa nautimme ihanista herkuista ja aurinkoisesta säästä. Tehokkaalla shoppailureissulla Savossa hankin mm. elämäni parhaat ballerinat ja lempparineuletakkini. Ulkoiltuakin tuli, erityisesti mieleen jäi helteinen päivä Kivinokassa. Kulttuurista nautin upeassa Kaunotar ja hirviö baletissa. Elokuu oli hieno!


Syyskuu
Syyskuu oli varsinainen ulkoilukuukausi. Viikonloppuisin aurinko paistoi aivan ihanasti ja siksi pääasiallinen ohjelma oli ulkoilua, ulkoilua ja ulkoilua. Syyskuussa on poikiemme alakoulussa aina joinain lauantaina koulupäivä ja silloin pääsee tutustumaan opetukseen ja vanhemmat pyörittävät myyjäisiä. Meillä siinä on aika urakka, jos joka luokan pöytään leipoo ja käy tekemässä myyntivuoron. Myyjäispäivä oli kiva. Syyskuussa oli taloyhtiön ihanat autotallibileet. Ystäväni kanssa kävimme Lohjan omenakarnevaaleilla ja samalla reissulla jännittävässä Tytyrin kaivosmuseossa ja kahvittelemassa Honoreessa. Edullisen balettilipun houkuttelemana kävin katsomassa Oneginin. Syyskuu oli ihana! Yleensä tässä vaiheessa alkaa jo apeus, mutta superhieno sää piti energiani korkealla :)


Lokakuu
Lokakuun säät olivat aivan uskomattoman hienot. Viikonloppuisin teimme pitkiä kävelyitä merenrannalla ja aina olin varma, että tämä on viimeinen hyvän saan retki, kunnes taas seuraava viikonloppu koitti. Lokakuu alkoi huvittelulla. Teimme perheretken katsomaan Sirkus Finlandiaa. Kävin Lontoossa epäonnisella työmatkalla, Bend it like Beckham musikaalista sentään jäi kiva muisto. Töihin liittyi sellainen yllätys, että hyvin lyhyellä varoitusajalla aloitin samalla työnantajalla uuden homman. Se kurjasti tarkoitti, että tein vanhoja töitä ja yritin samalla opetella uusia hommia :( Vaihdos tuli ihan puskista, joten pienen ajatusprosessoinnin tilanne vaati. Uusi duuni paljasti valttikorttinsa heti, nimittäin pullapiirin :) Pojat olivat kaksi päivää syyslomalla Luontoliiton päiväleirillä Villa Elfvikissä ja tykkäsivät - etenkin siitä nuoresta ohjaajamiehestä. Hra Kepposen kanssa kävimme elämämme ensimmäistä kertaa ravintolassa pikaisesti syömässä niin, että lapset olivat kotona keskenään. Se tuntui huikealta saavutukselta. Monta kävelylenkkiäkin heitimme ihan kahden kesken. Kuukausi päättyi vuoden toiseksi suurimpaan juhlaan eli Halloweeniin. Huippu kuukausi!


Marraskuu
Marraskuussa toteutin unelmieni matkan Galapagokselle ja Peruun, se veikin puolet kuukaudesta. Ennen matkaa elin matkajännityksessä ja sen jälkeen ajatukset pyörivät pitkään kaikessa kokemassani. Vaikka olen monta postausta tehnyt reissustani, riittää materiaalia vielä yhteen ellei jopa kahteen postaukseen. Olipa huikea reissu!


Joulukuu
Joulukuu on myös tarjonnut säiden suhteen erinomaisia hetkiä hehkuvien auringonnousujen ja -laskujen muodossa. Lämmintä on riittänyt, monena päivänä ero kesälomalämpötilaamme on ollut n. 8 astetta. Esikoinen on kulkenut joulun ylitse välikausikamppeilla. Esikoisen ja kuopuksen synttäreiden vietto lykkääntyi matkani takia joulukuulle. Muutakin pientä juhlistamista mahtui kuukauteen jo ennen joulua: työkavereiden kanssa kävimme afternoon tealla, ystävän kanssa vietimme ikimuistoisen kylpyläreissun todentaen, kuinka kylpyläkin on bilemesta ja toisen ystävän kanssa kävimme Club for Fiven joulukonsertissa. Esikoinen juhli prameasti Helsingin ylipormestarin Itsenäisyyspäiväjuhlissa ja vanhemmat pääsivät katsomaan tanssit etukäteen. Ehdimme askartelemaan poikien kanssa joulujuttuja ja tekemään jouluisen retken Koiramäen pajutalleille ja kummitytönkin kanssa tuli vietettyä päivä. Yksi yllättäen todella inspiroiva juttu oli Linda Liukkaan luento. Joulunpyhien rentoilu ja pari lisälomapäivää ovat mukavasti nollanneet syksyn kiireet. Ihana joulukuu :)


Vuoteni on ollut hieno. Olen saanut viettää sen rakkaitteni kanssa, olen pystynyt tekemään paljon asioita joista nautin ja minulla on ollut työtä. Tuntuu hienolta sanoa, että kiireisessä, työn ja vastuiden täyttämässä keski-iässä voi viettää sittenkin elämänsä kärkikastin vuoden.

Vuoteen on mahtunut myös vastoinkäymisiä, jotka ovat kaikki liittyneet terveyteeni ja joista osa rajoittaa elämääni. Taas on itsetarkastelun aika sen suhteen, että omilla valinnoillani pystyn vaikuttamaan terveydentilaani joidenkin sairauksien osalta jopa parantavasti ja muiden osalta prosessia hidastaen. Muutos vaatii rautaista itsekuria, jota selkärangattomana minun on ollut vaikea toteuttaa. Jälleen uuden vuoden kynnyksellä suurin toiveeni ensi vuodelle on selkärangan kasvattaminen.

Kiitos lukijoille kulkemisesta kanssani ja onnellista vuotta 2016!

16 kommenttia:

 1. Hieno vuosi sinulla - tätä oli kiva lukea! Kaikkea hyvää ensi vuodelle - rakkautta, terveyttä ja onnen hetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) 2015 oli hyvä vuosi.
   Kiitos hyvän uuden vuoden toivotuksesta - toivon sinulle kaikkea samaa!! Ja lisäksi vielä hitusen aikaa blogata, jotta saan nauttia ajatuksistasi!

   Poista
 2. Näitä vuosipostauksia on kiva lukea. Minultakin on tulossa lähipäivinä, kahdessa eri osassa. Vauhdikas ja paljon matkoja sisältänyt vuosi sinulla takana. Ja monen kuukauden kohdalla luki hyvä/ihana/huippukuukausi.

  Mukavaa vuotta 2016 koko teidän kepposperheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi 2015 oli kyllä erinomainen. Sen äärellä, kuinka paljon olen saanut tehdä itselleni mieluisia asioita perheen kanssa, ystävien kanssa tai itsekseni, ei voi muuta kuin tuntea kiitollisuutta.

   Kiitos samoin - hyvää uutta vuotta!

   Poista
 3. Valoisan säkenöivää uutta vuotta 2016- siitä tulee upea :)
  Teillä on tapahtunut niin paljon kivaa, ja toi sun reissu on varmasti ollut käsittämättömän huikea.
  Ja toi Linda Liukkaan luento- olisin halunnut olla paikalla.

  Iso halaus ja kaikkea hyvää. Olet tärkeä, näin ihan jo blogimaailman välityksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin - ensi vuodesta tehdään hieno vuosi, eikös niin?!

   2015 oli varsin tapahtumarikas vuosi. Reissu oli aivan huikea kokemus.

   Iso halaus takaisin päin. Sinä olet myös tärkeä!

   Poista
 4. Huikea vuosi sinulla on ollut! Melkein hengästytti lukea tätä. :-D Kaikkea hyvää uudelle vuodelle, sekä sinulle että perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno vuosi. Olen päättänyt, että yritän elää täysillä vuoden 2016, vaikka sitten treenien ja ankeiden aterioiden äärellä ;)

   Kiitos samoin - hyvää uutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

   Poista
 5. Paljon sä oot ehtinyt vuoden aikana niin kotimaassa kun ulkomaillakin:) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi 2015 oli ihanan tapahtumarikas :)
   Kiitos samoin - hyvää uutta vuotta sinulle ja koko perheellesi. Honeya unohtamatta :)

   Poista
 6. Ihanaa ja onnellista vuotta 2016 sinulle rakas ystäväni! -Laura

  VastaaPoista
 7. Teillä on ollut matkojen suhteen ainakin niin vauhtivuosi, että innolla olen päässyt kuvien kautta täällä kotisoffalla seuraamaan. <3

  Töölönranta, siellä oli vaarini hautajaisten ruokahetket ja muutenkin siellä tullut useamman kerran juhlittua suvun vanhimpien synttäreitä ym. Nostalginen paikka.

  Yhtä rikasta tätä vuotta Rouva Kepponen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista matkavauhtia tuskin tulee vuodelle 2016, ellei iske ässäarpavoitto tai työnantaja vastoin tämän hetkisiä odotuksia maksa bonuksia. Edessä on enemmän sniiduiluvuosi, mutta sen verran on vielä matkatilillä rahaa, että kyllä sillä jonnekkin pääsee :) Meillä onkin kesäkohteeksi suunniteltu sinulle tuttua kaupunkia Riikaa.

   Upeaa vuotta 2016 sinulle ja perheellesi!

   Poista
 8. Mieletön vuosi sinulla on ollut hyvine ja huonoine puolineen! Sellaistahan se elämä on. Ja aivan upeita matkoja, vau! oikein ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosi oli kyllä hieno, vaikka kaikenlaista kremppaa iskikin.
   Kiitos samoin - hyvää uutta vuotta!

   Poista