5. joulukuuta 2015

Juhlaputki

Viime viikon illat olivat täynnä pienempää ja suurempaa juhlaa.

Starttasimme työporukan kanssa pikkujoulukauteen hienostuneesti afternoon tealla. Työnantajamme ei kustanna pikkujouluja, mutta joka vuosi meillä on omakustanteiset juhlat. Minä en päässyt tänä vuonna varsinaisiin pikkujouluihin lainkaan, joten siksi oli erityisen mukavaa päästä työporukan kanssa hetkeksi ulos toimistokuvioista. Siihen tarkoitukseen afternoon tea toimi erinomaisesti. Sinne voi lähteä suoraan töistä, ei tarvitse käydä kotona pynttäytymässä ja kotiin ehtii vielä ihmisten aikaan. Teetarjoilu on myös kokemuksena kiva. Suurin osa meistä, kuten minäkin, oli afternoon tealla ensimmäistä kertaa.

Afternoon tean nautimme Helsingin keskustassa Salutorgetissa. Salutorgetin rakennus ja sisustus on minusta hieno, paikka henkii kauniisti menneen maailman eleganssia. Tämä oli ihan Hetkessä-kategoriaa.
Afternoon teahen kuuluu kerrosvadillinen herkkuja. Alimpana on suolaista kuten brittiperinteen ilmentymä kurkkuvoileivät. Skandinaavista tuulahdusta toi toast skagen. Keskimmäisen kerroksen täytti perinteiset brittiherkut: skonssit, hedelmäkakku ja keksit. Skonssien kanssa tarjoiltiin ravintolan valmistamaa hilloa, lemon curdia ja vaniljakermaa. Ylin kerros kulki nimellä äkkimakea. Siellä oli macaronseja, tryffeleitä ja marmeladia.


Alin eli suolainen kerros 

Keskikerros: skonssit, hedelmäkakku ja keksi 

Äkkimakeaa

Seuraavan illan juhlahumu menikin sitten esikoista seuratessa. Helsingin Ylipormestari kutsuu kaikki nelosluokkalaiset Itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Koululaiset harjoittelevat tilaisuutta varten juhlaetikettiä ja -tansseja. Pääsimme koululle katsomaan harjoitellut tanssit. Tilaisuus oli minulle niin liikuttava, että kyyneleet eivät olleet kaukana.

Aika jännittynyt ilme ;)

Esikoinen vie kauniin daaminsa tanssilattialle. Voi suloisuutta!

Tanssin pyörteissä. Tässä vaiheessa äiti kaipaisi nenäliinaa


Meni niin hyvin, että voi jo hymyilläkin

Miten ne voikin olla noin suloisia juhlavaatteissaan?

Viikon viimeisenä juhlana vietimme kuopuksen kaverisynttäreitä HopLopissa. Kyllä oli helpot juhlat. Hra Kepponen joutui vähän hippasille ja pariin pöytälätkämatsiin, muuten vetelehdimme juhlatilassa ja söimme selvästi ylitse jääviä tarjoiluja. Ensimmäisiin HopLop-synttäreihin tilasimme peruspaketin lisäksi paljon ylimääräistä. Käytännössä kaikki lisäjutut limsaa lukuunottamatta jäivät syömättä. Siitä viisastuneena olemme tyytyneet peruspakettiin (jätski, karkki, popcorn, mehu), jota täydennetään limsalla. Pojat tohottivat menemään HopLopissa niin, että kotiin lähti hikitukkaisia lapsia.

7v sankari

Olipas se viikko :)

9 kommenttia:

 1. Ihanan erilaisia juhlia :D

  Tuollainen afternoon tea täytyisi kyllä kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afternoon tea oli kyllä kiva kokemus. Makean ystävälle se sopii hyvin :)

   Poista
 2. Sain kutsun viikko sitten afternoon tealle, mutta satuin olemaan laivailemassa silloin ja myrskyssä. ;) Suloisia tanssijoita, upeaa että lapset oppivat vanhoja tansseja ja ovat ylpeitä päivästä.

  Mukavaa itsenäisyyspäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanssit olivat ainakin äidille liikuttava kokemus :) Lapset olivat niin suloisia.

   Kiitos samoin - hyvää itsenäisyyspäivää!

   Poista
 3. Tuo afternoontea kuullostaa hauskalta. Meilläkin on ollut juhlahumua, sain 3 vuoden opinnot päätökseen, sitä piti tietysti juhlia hyvän ruoan kera ja eilen oli työpaikan pikkujoulut. Ensi viikonloppuna juhlitaan 12.12. Syntyneiden poikiemme synttärit ja sitten olisi pienimmälle vielä kaverikutsut. Mekin ollaan kerran vietetty juhlat HopLopissA, se on kyllä helppoa näin aikuisen näkökulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea opintojen päätöksestä! Hieno saavutus!

   Teilläkin on sitten jouluun laskeutuminen pelkkää juhlaa ;) Minulla on rästissä vielä esikoisen synttärit ja ensi viikonloppuna vietämme esikoisen kaverisynttärit ja esikoisen+kuopuksen sukulaissynttärit.

   Lasten synttärit ovat minusta aika työllistäviä, joten siksi on ollut kiva välillä ulkoistaa ne. Meillä oli sellainen periaate, että synttärit loppuu 10 vuotiaana ja kahdet ulkoistetut synttärit kohtuullisella vierasmäärällä voi saada per poika. Vähän lipsuimme siinä mielessä, että 11v esikoisella lupasimme, että kolme kaveria voi ottaa mukaan Prison Islandiin ja nyt valinta menee niin vaikeaksi, että vierasmäärää pitänee kasvattaa.

   Poista
 4. Hienon näköinen paikka ja tarjoilut, ihan uusi juttu tuollainen afternoon tea mulle, en tiedä onko Tampereella missään... Komeat juhlat ja kavaljeeri;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salutorget on kaunis ja tunnelmallinen paikka. Afternoon tea rantautui muutama vuosi sitten Helsinkiin, ei niitä vielä kovin monesta paikasta saa. Pieni googlaus kertoi, että Tampereella on afternoon tean buffet. Se ei ehkä ihan vastaa sitä, että tajoillaan pöytään kerrosvadissa, mutta se kuulosti oikein hyvältä. Sitä tarjoilee Moro Sky Bar. Minulla on koko Torni vielä koestamatta, mutta toivottavasti asia korjaantuu seuraavalla Tampereen reissulla.

   Poista