12. joulukuuta 2015

Joulun toivelahjoja pojille

Meidän perheessämme on tapahtunut kummallinen käänne joululahjatoiveiden suhteen. Esikoinen ja keskimmäinen ovat istuneet suorastaan synkeinä keittiön pöydän ääressä, koska heillä ei ole ollut joululahjatoiveita lainkaan. Kuinka kamalaa ;) Tai tokihan toivelistalla oli uusin iPhone, oma kannettava tietokone tai moottoripotkulauta, mutta näiden suhteen meni yllättävästi kertakieltäytyminen jakeluun. Yllättäen pojilla ei sitten ollutkaan yhtään tavaralahjatoivetta. Kuopus tosin joka välissä muistuttaa, että hän toivoo edelleen legoja.

Pitkällisen pohdinnan jälkeen kaikki pojat päätyivät toivomaan meiltä joululahjaksi kylpyläkäyntiä, ruuaksi siellä pizzaa ja mieluiten myös hotelliyöpyminen. Lähisukulaiset ovat myös muistaneet poikia pienillä lahjoilla ja sitä varten olen kerännyt listaa toivetavaroista.

Pleikkapelit
Meidän pojat ovat innokkaita pleikan pelaajia, joten pelit ovat aina toimiva lahja. Ykkössijaa pitää edelleen Minecraft. Kärkikaartiin kuuluu Fifa-jalkapallopeli, NHL-jääkiekkopeli ja Skylander.


Skylanders Superchargers kiinnostaa keskimmäistä ja kuopusta

Kirjat
Haluan kannustaa poikiani lukemaan enemmän ja siksi joulupaketista kannattaa löytyä kirjoja. Esikoinen on vihdoin löytänyt Harry Potterit, mutta niiden rinnalle tarvittaisiin jotain.

Yksi suosituimmista kirjasarjoista on meillä ollut Etsiväkerho Hurrikaani. Erityisen mieluinen on ollut Etsiväkerho Hurrikaanin uusi käsikirja.

Sarjan uusin kirja

Ainakin 1-2-luokkalaisia jaksaa huvittaa ihana Tatu ja Patu-sarja. 

Sarjan uusin kirja

Laiskemmalle tai sujuvista lukemista vielä harjoittelevalle sopii aina Aku Ankat. Minä suosittelisin siihen Don Rosan kirjoja. Ne ovat muuten pienessä tarjouksessa Aku Ankan omassa kaupassa.


Eoin Colferin Artemis Fowl-sarja. Itse olen lueskellut sarjaa ja pitänyt siitä. Pojat se on toistaiseksi tuntematon. Sarjassa riittää hetkeksi luettavaa, kirjoja on suomeksi 8kpl.


Olen keräillyt vinkkejä eri puolilta pojille sopivista kirjasarjoista ja nämä ovat ostos/lainauslistalla:

Susanne Collins: Alismaan tarinat
Sarjassa on tietääkseni 5 osaa, joista neljä on käännetty suomeksi.


Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja-sarja



Lautapelit
Lautapelit ovat kivaa koko perheen yhteistä puuhaa joulunpyhiksi ja sateisiksi kesälomapäiviksi. Viime vuotinen Cluedo on ollut perheessämme hyvin suosittu. Omia suosikkejani ovat Carcassone (josta on myös junioriversio) ja Muuttuva labyrintti (josta on myös Star Wars versio). Moni on suositellut meille Blokusta.


Elämykset

Laadukasta nukketeatteria pääkaupunkiseudulla tarjoavat Nukketeatteri Sampo ja Hevosenkenkä. Turun Linnateatterissa pyörii ensi vuonna Tatu ja Patu pihalla.

Vielä ehtii Hurjaruuthin Talvisirkukseenkin. Viimeinen esitys on 10.1.2016

Kuulemma Oopperan uutuusbaletti Pieni merenneito viehättää myös lapsiyleisöä. Minä käytin esikoiseni 10-vuotiaana katsomassa Lumikuningatarta ja hän piti siitä kovasti.


Vaatteet ja "hyötytarvikkeet"

Meillä pehmeä paketti ei ole mieluisa lahja. Siihen on yksi poikkeus. Keskimmäinen pitää jalkapalloseurojen tuotteista. Pelipaita tai vaikkapa pipo on erittäin mieluinen lahja. Näitä löytyy urheilukaupoista ja Zalandolta. Osa poikien kavereista toivoo lahjaksi suoralippaisia lippiksiä, mutta meillä ne eivät ole ollet hitti.

Vähän myöhään löysin FC Barcelonan jumppapussin. Nämä olisivat sekä tarpeelliset että mieluista pojille. Näitä myy Niken verkkokauppa.


Urheilutarvikkeet
Tänä vuonna yritämme pärjätä viimevuotisilla suksilla ja luistimilla. Kelit eivät ainakaan inspiroi ostamaan mitään talviurheilutavaroita. Jos keliä tulee, niin sitten sännätään viime hetkellä kauppaan, jos vanhat eivät mahdukaan.

Meidän lahjatoiveissa voisi olla kuopukselle parempi sählymaila tai jokaiselle pojalle kunnon sulkapallomaila ja -verkko.


Mitä teillä koululaiset toivovat? 

11 kommenttia:

  1. Meillä on tänä vuonna käynyt samoin pikku-ukon kanssa, ei ollutkaan toiveita... Ja kun vielä sattuu nämä synttäritkin tähän joulun alle, niin arvaat varmaan, että äidilläkin on ollut vähän havaittavissa harmaiden hiusten lisääntyminen... Tuo kylpylälahjakortti koko perheelle olisikin ollut kiva...Legoja ja kirjoja nyt kuitenkin on paketteihin kääritty, toivottavasti miellyttävät! Kivaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on aikaisempina jouluina silmät kiiluen luettu lelukuvastoja ja tutkittu legoja netistä ja toivottua hirveää lahjavuorta. Nyt sitten yllättäen kahdella vanhimmalla ei olekaan lahjatoiveita.

      Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tämä on hetkellinen välivaihe. Teini-ikäisellä kuulemma on lista pitkä ja kallis.

      Kiitos samoin - kivaa joulun odotusta!

      Poista
  2. Minä en tiedä mitä koululaiset toivovat. Kivoja olivat nuo lahjavinkit sinun postauksessasi. Minä olen hankkinut legoja pikkuväelle, kaikki alle viisivuotiaita. Frozenin sininen linna - legopakkaus oli maahantuojilta lopussa. Joten pikkutyttöjen lahjatoiveet menivät uusiksi.
    Ja vielä on hankkeissa nukkekoti pikkutiitiäisille.
    Eli jouluostoksille pitää vielä lähteä uudemman kerran.
    Hyvää joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Legot ovat yleensä todella mieluinen lahja. Meilläkin on vuosikausia himoittu legoja, mutta nyt se aika on kahden vanhimman osalta ohitse.

      Tsemppiä jouluostoksille ja mukavaa joulunodotusta.

      Niin ja kiitos kovasti värityskirjasta!

      Poista
  3. Mikä kamala tragedia, kun ei ole lahjatoiveita. :-) Mutta tuo kylpyläkäynti hoitelliyöpymisineen on kyllä jotenkin niin ihana toive. ♥

    Kivoja lahjavinkkejä, kiitos! Samanikäinen poika on itsellänikin lähipiirissä, ja näistä voisi löytyä hänellekin jotain. Taitaa olle kuitenkin varminta kysellä ensin, onko hänellä lahjatoiveita. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hirvittävä tragedia länsimaalaisen keskiluokkaisen lapsen elämässä, kun on niin paljon kaikkea, että ei keksi lahjatoivetta. Tässä kohtaa iski aikuiselle sellainen häpeä siitä, kuinka paljon lapset ovat saaneet kaikkea ja kuinka surkeassa tilanteessa iso osa maailman lapsista elää :(

      Kylpylälahja on minustakin kiva toive, kun se on sellaista koko perheen yhteistä aikaa. Esikoisen synttärilahjatoive oli vielä hienompi. Poika toivoi musikaalilippua ja väliajalle pullaa. Lumikuningatar-baletti oli kuulemma sen verran kiva juttu, että jotain vastaavaa olisi kiva kokea uudestaan.

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ^kirjotushärö
      12-vuotiaan toiveet oli pelikone, ps4 vehje, iphone ja gopro-kamera ja kun torpattiin nää toiveet, niin ei oo mitään toiveita (plus että kaikki muu on p*skaa ja me ollaan köyhiä :P)
      Toi kamera kuitenkin päädyttiin hommaan :) Lumipotkulauta kiinnosti kanssa kun pikkusisko toivo sellasta ja huomasin että taikomisjutut kiinnostaa, niin yks kirja ja pelikortit siihen liittyen :) Muuten on kyllä vaikeeta keksiä mitään..tai no New Yorkerin lahjakortti, miesten xs-paidat on sopivia ja kaupan tyyli mieluista. Ps 4:n ilmeisesti ostaa omilla rahoillaan vaikka sanoinkin että silkkaa teinien rahastusta. Ei vakuuttanu (eli ei ois mulle merkitysta) mitkään grafiikkaerot...en tiä mitä meinaa sillä pelata, koska meillä on iso läjä vaan ps3 pelejä...huokaus!!!

      Poista
    2. Odotan meillä tulevaisuudessa täysin samanlaisia reaktioita :*huoh*. Esikoinen on välillä osoittanut jo nyt samanlaisia elkeitä että kaikki muu p*skaa. Osalla koulukavereista tuntuu olevan ihan erilainen budjetti tai vähintään rahan käyttötyyli. En raski itsellenikään ostaa uutta iPhone, niin en todellakaan osta sitä 11v hukattavaksi tai hajotettavaksi. Toistaiseksi nöyrtyminen (äidin) realiteettien edessä on tapahtunut aika nopeasti. Paras esimerkki oli se, että mies osti itselleen uuden tietokoneen. Minä tarjosin pojille yhteiseksi miehen vanhaa konetta. Esikoinen sanoi, että hän ei todellakaan ota mitään vanhaa konetta yhteiseksi, vaan hänelle pitää hankkia oma läppäri ja katseli minua kuin halpaa makkaraa. "Kaikilla muillakin on uudet ja omat koneet". Kerroin, että hänen ikäisensä ei tarvitse omaa tietokonetta ja hänellä on iPad ja voi itse säästää koneen. Meni ehkä vartti ja poika tuli nöyränä ilmoittamaan, että se jaettu vanha tietokone onkin ihan OK. Katsotaanpas, että kauanko nöyrtymistaito jatkuu :)

      Meillä pojat eivät ole yhtään vielä kiinnostuneita vaatteista.

      Meille tuli vasta vuosi sitten jouluna pleikka ja sekin PS3. Ostin käytetyn varsin edullisesti, kun aika monella oli kiire päästä vanhasta pleikasta eroon PS4 hankinnan alla. Sitä silloin mietin, että toivottavasti tässä ei käy niin, että pari vuoden päästä PS3 ei enää tule uusia pelejä ja sitten on pakko päivittää kaikki.

      Poista
  5. Meillä on tokaluokkalaisen suosikkikirjasarja Kapteeni Kalsari. Se on rakenteeltaan vastaava kuin Neroparin päiväkirja eli on paljon kuvia, välissä jotain sarjakuvia yms. 8v on selkeästi enemmän huumori- kuin jännityskirjojen ystävä ja vaikka lukee todella sujuvasti niin ei ole vielä ollut kiinnostunut kuvattomista kirjoista. Jo Nesbøn Tohtori Proktorin pierupulveri on tällä hetkellä kirjastosta lainassa, mutta ei ole vielä päässyt lukuvuoroon. Se on paksu ja melko kuvaton opus, joten voi olla että jää vielä lukematta.

    Teija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kuullutkaan aikaisemmin Kapteeni Kalsarista, täytyypäs tsekata se. Kiitos vinkistä!

      Meillä kaikki lapset ovat selvästi jännityksen ystäviä ja esikoisesta on tulossa kovaa vauhtia myös fantasian ystävä. Kaikkiin uppoaa vielä vanhat klassikot kuten Lindgrenin kirjat. Sen sijaan oman lapsuuteni suosikki Uppo-Nalle on rankattu tylsäksi :(

      Poista