30. marraskuuta 2015

Hetkessä: Kulttuuria + Valitettavasti: jet lagia ja kiirettä

Unelmaloman jälkeen pitäisi olla pirteä ja täynnä energiaa. Mieleni onkin todella pirteä ja pelkkä loman muistelu saa suun leveään virneeseen. Välillä nipistelen itseäni näin jälkikäteenkin, että tapahtuiko kaikki ihana ja upea oikeasti minulle. Valitettavasti keski-ikäinen ja rapistunut kroppani puolestaan on eri tilassa. Minua on ilmeisesti vaivannut koko viikon ikävä jet lag yhdistettynä flunssaan. Minulle itään matkustaminen aiheuttaa välillä pahojakin jet lageja. Uni ei meinaa tulla illalla lainkaan, mutta kaikkina muina aikoina nukuttaisi ihan hirveästi :( Olo on pitkin päivää v-ä-s-y-n-y-t.

En tiedä, mitä ihmettä on tapahtunut kalenterilleni. Se on suorastaan räjähtänyt. Onneksi siellä on paljon myös kivoja juttuja tulossa kuten joulukonsertti, afternoon tea ja kylpylä. Kaikki vielä hyvässä seurassa! Lucky me.

Viime viikkoon mahtui Hetkiä peräti kahdesti. Ystäväni kanssa vietimme pikkujoulujen ensimmäisen osan. Kävimme Helsingin Kaupunginteatterissa katsomassa Palvelija-näytelmän. Näytelmässä Martti Suosalo esittää 10 eri roolia. Näytelmä on ollut sekä myyntimenestys että kriitikkojen ylistämä.


Kuvat lainattu: http://www.hkt.fi/

Suosalo oli kyllä huikean hyvä. Hotakaisen teksti aiheutti ristiriitaisempia tunteita. Ensimmäinen näytös oli minusta hyvä, mutta toinen näytös ei enää vastannut odotuksiani. Kevätkauden liput ovat tulleet myyntiin ja muutamia paikkoja on saatavilla joulukuunkin näytöksiin.

Teatteriesitystä suuremman vaikutuksen minuun teki Kiasmassa esillä oleva Jani Leinosen Tottelemattomuuskoulu. Leinonen herättelee ihmisiä näkemään yhteiskunnan kipupisteitä. Näyttely antaa paljon ajateltavaa. Siihen kannattaa myös varata reilusti aikaa. Meillä oli kaksi tuntia ja siinä ajassa ehdimme katsoa Tottelemattomuuskoulun videoidut opetustunnit ja Leinosen työt. 

Hra Kepposen kanssa suosittelemme Tottelemattomuuskoulua!


Aika radikaali mielipide, mutta kiistattomasti ruoka on yksi aikamme suurimpia ongelmia. Todisteeksi muutama tutkimusfakta: 
"In America, 13 people die every hour from food-related illnessesIn UK: one in seven hospital patients in the UK are diabetic; 3.8 million of us have diabetes; 7% of 11-year-old children are overweight or obese" Tiedot artikkelista: http://www.theguardian.com/

"The United Nations Food and Agriculture Organization estimates that about 795 million people of the 7.3 billion people in the world, or one in nine, were suffering from chronic undernourishment in 2014-2016." Tiedot artikkelista: http://www.worldhunger.org/

Leinosen kritiikki ulottuu myös taiteeseen saakka. Miltä kuulostaa, että taitelija ulkoistaa työnsä Kiinan halpatuotannon keskukseen?

Mahdollisuus Kiasmassa käymiseen tuli sitä kautta, että esikoinen piti kuljettaa disco-synttäreille. Viemisen ja hakemisen välissä ehdimme käymään Kiasmassa. Kiinnostuneena seurailimme metroasemalla synttärivieraita ja ihmettelimme, että milloin meille oikein ilmaantui kotiin discoikäinen?


PS. Kiireestä huolimatta täältä pukkaa tänä vuonna hitaasti, mutta varmasti puuhajoulukalenteri uusine kujeineen. Stay tuned :)

4 kommenttia:

 1. Mutta kyllä teillä olikin ihana matka, harmi kun kaikki kiva loppuu aikanaan ja vielä tuollaiseen oloon :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, mikäs tässä, kun vaan pysyisi hereillä ;) Koko perhe on käynyt saman flunssan lävitse. Koululaisilla se ei tunnu hidastavan menoa lainkaan, aikuiset taas ovat ihan tahmassa.

   Poista
 2. Parempaa vointia ja virkeyttä sinulle! Minä olen ollut muka niin pirteä viime aikoina, mutta tänään meinasi käydä kalpaten, ja meinasin nukahtaa bussiin. Ikinä ei ole semmoista sattunut (paitsi pari kertaa kun olen ollut viihteellä ja oikeasti nukahtanut ja matkustanut vahingossa päättärille asti. :-D). Sitten piti mennä Prismaan kahville, että jaksoin edes ruokaostokset tehdä.

  Aika mielenkiintoinen tuo juoma-automaatti. En meinannut millään ymmärtää, mitä limuvaihtoehtojen kohdalla luki, kun tuotenimien kohdalla olikin eri teksti, vaikka logo oli sama. Niin sitä mieli fiksautuu fimojen logoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun luontaisiin lahjakkuuksiin kuuluu nukkuminen ja syöminen :) On todella outoa, kun makoilen sängyssä odottelemassa unta. Yleensähän se tulee minuuteissa. Eiköhän elimistö ala vähitellen toipua jet lagista, flunssa on jo hellittämään päin.

   Minua alkaa yleensä heti nukuttamaan bussissa. Etenkin jo ikkuna on oikealla puolella ja siihen pystyy nojaamaan, nukahtaminen on taattua :)

   Monikansallisten firmojen logot ovat kyllä syöpyneet varmaan valtaosan maailman väestöstä muistiin :(

   Poista