13. kesäkuuta 2015

Autenttista festaritunnelmaa

Alkaa olla tämän äidin nykyisin helppo lähteä kesärientoihin ja festareille. Olen nimittäin Hra Kepposen avulla itse tehnyt ja kasvattanut festariseuran itselleni :D :D

Perjantaina otimme ensimmäisen festariharjoittelukierroksen ja lähdimme esikoisen ja kuopuksen kanssa Helsinkipäivän ilmaiskonserttiin. Suunnitelmana oli katsoa kolme ensimmäistä esiintyjää. Minulle ja esikoiselle suurin vetonaula oli konsertin avannut Haloo Helsinki, kuopukselle Elastinen (tuntui olevan muidenkin pikkupoikien vetonaula). Jälkikasvu oli treenannut kiitettävästi biisejä Youtuben avustuksella. 6v vetää antaumuksella mm. Nauravaa kulkuria.

Festaritunnelma oli autenttinen. Ensin jonotimme portille pitkään ja hartaasti turvatarkastukseen.

Mikä jono!

Sitten nautimme musiikista, auringosta ja eväistä. Tanssimme vähän ja vedin viikon punttitreenin hytkymällä kuopus reppuselässä. Perheen Robin-fani innostui, kun Elastisen vuorolla Robin kävi laulamassa Kipinän hetken. 

Screenillä näkyy Robin (ainakin jos tietää kuvanneensa)

Vielä tässä vaiheessa on eväitä jäljellä

Kuten perinteiseen festarimeininkiin nuorten miesten kanssa on aina kuulunut, niin nousua ja kevyttä, hyvää fiilistä seuraa aina lasku. Itsekeksitty capoeira kuviointi sai veren, jos ei nyt sentään lentämään, niin ainakin tihkumaan. Kuopuksen pää kolahti esikoisen hampaisiin ja kieli jäi väliin. Kieli veressä poistuimme suunnitelmien mukaan kolmannen esiintyjän kohdalla.

Kieli koki ihmeparantumisen Vapianon kohdalla, jonne piti päästä pizzalle. Kuopus tilasi lasten karhupizzan jälleen. Onhan se kaupungin söpöin pizza.


Festari laskusuhdanne sen kuin syventyi. Melkein koko pizzan syötyään kuopus sanoi, että nyt oksettaa. Teimme törkeän vessajonokiilauksen, jotta oksennus saatiin pönttöön. Eli sain melkein koko festarisetin: nousu - verinen tappelu - laatoitus. Eikös ollutkin aivan autenttinen festarikokemus? ;)

Aika outo juttu tuo kuopuksen huonovointisuus. Se meni ohitse saman tien ja kotiin päästyämme poika pomppi trampoliinilla kuin viimeistä päivää ja vaati uuden aterian.

Oli kiva käydä Helsinkipäivän konsertissa, vaikka kotiintullessa olin sen verran voipunut, että piti ottaa päikkärit. Mutta sekin taitaa olla autenttista festaritunnelmaa, että kotiinpalatessa on aivan poikki :)


Mukavaa viikonloppua!

20 kommenttia:

  1. Hahahah ihan autenttista! Paitsi että muistittehan vielä ottaa jotkut rannekkeet (tai ehkä feikkitatuoinnit?) käteen, niitä pidetään sitten koko kesä ja otetaan pois vasta syksyllä kun ne on ihan likaiset ja kamalat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsit, rannekkeet jäi nyt sitten seuraavaan kertaan. Esikoinen kyllä heti hiffasi, että onnistunut festarilook vaatii vähän jotain tavallisuudesta poikkeavaa, parhaimmat pisteet sai poika pupunkorvapannan kanssa :) Harmi, että olen hävittänyt Aerosmith-henkisen festarihatun ( kröhöm 90-luvulla) sillehän olisi taas käyttöä :D

      Poista
  2. Ihan perinteinen festarimeininki, sattuu ja tapahtuu :/ No, onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin. :D

    Täällä ei kesä ole vielä kunnolla lähtenyt käyntiin, mutta ensi viikolla aletaan viilettää, kun jään kans lomalle näiden muiden lorvijoiden rinnalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän poikien eduksi pitää laskea nopeus. Koko draaman kaari saadaan aikaiseksi ihan muutamassa tunnissa. Ei kulu koko viikonloppu tai edes koko päivä :) Pitä nauttia seurasta (kaikesta huolimatta), sillä parin kesän päästä Helsinkipäivänkonserttiseuraksi ei todellakaan kelpaa äiti.

      Ihanaa lomaa Kati!!!

      Poista
  3. Voi ei :-D Jos se oli jännityksenpurkautumisyrjö?
    PIzza on mitä söpöin! Saiskohan aikuisetkin tilamalla tollasen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mikä oikein kuopukselle iski. Ehkä se oli vaan kiintiöyrjö autenttisen festarikokemuksen takaamiseksi :D
      Kai ne aikuisten pizzankin tekisi karhuksi, jos pyytää. Siellä on myös valittavana kalan mallinen pizza. Minusta aivan ihana idea :)

      Poista
  4. Hih, no ihan autenttinen festarikokemus tosiaan :D Tosi kiva että teillä on äärellänsä tuollaisia tapahtumia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsinkipäivän ilmaiskonsertti on huippu. Eilen illalla olisi vielä ollut sekä Jenni Vartiainen että Sunrise avenue. Ilmaisia kivoja tapahtumia riittää pitkin kesää koko perheelle. Saas nähdä, että minkälaisia autenttisia kokemuksia saadaan vielä tänä kesänä kerättyä ;)

      Poista
  5. No johan oli aidot festarit, kukaan ei sentään sammunut tai joutunut putkaan;) mäkin ottaisin mielelläni nallepizzan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukaan ei sammunut, mutta lähellä oli. Metrossa osa meistä torkahteli. Festarikansana menimme metroon varmuuden vuoksi oksennuspussin kanssa :)
      Nallepizza on kyllä söpö.

      Poista
  6. Anteeksi, mutta repeilin täällä ihan totaalisesti teidän festarikokemukselle. :-D Olipahan ainakin ikimuistoinen kokemus!

    Mä en voisi tuota pizzaa syödä, vaan toisin sen kotiin ja laittaisin seinälle kehyksiin. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä osataan jo pienestä pitäen nämä festarihommat :D :D Tämän vuoden perhemenot ovat suurimmaksi osaksi olleet täynnä mielenkiintoisia yllätyksiä ja välillä johtaneet jopa lääkärikäyntiinkin. Ei pääse pitkästymään tässä menossa ;)

      Poista
  7. Olipa hauska ja autenttinen festarikokemus!!!
    Vapianoa en olekkaan tsekannut vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pojilla on festarikäyttäytyminen hallussa heti ensimmäisestä kerrasta lähtien :D
      Vapianon ruoka on ihan ok, mutta itsepalvelusta en tykkää. Jonot pastapisteille ovat järkyttävän pitkät, pizzaa ja salaattia saa nopeasti. Sijainti on varsin mainio ja hintataso kohtuullinen.

      Poista
  8. Mahtava festarireissu kaikkinensa. Ja äkkiäkös nuorimies lievästä laatoituksesta toipuu.
    Minäkin suunnittelen tälle kesälle Robinin tahdissa kreisibailausta 6veen kanssa. 8vee lupasi myös tulla heiluttamaan vähän toista jalkaa Robinin tahtiin...jos kukaan kaveri ei näe :). Nallepizza on aika ihku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Autenttinen festarikokemus :D :D
      Meilläkin on vielä loppukesästä vuorossa Robinin keikka. Meillä jokainen poika vielä tunnustaa tykkäävänsä ainakin jonkin verran Robinista. Minä olen alkanut haaveilla, että joku festari/keikka/konsertti aikuisten kesken pitäisi saada mahdutettua ja mahdollistettua tänä kesänä.

      Poista
  9. Hui miten paljon jengiä ja säätkin osuivat jetsulleen kohdilleen. Kaivarissa tuli aina nuorempana käytyä noissa konserteissa, enää ei jaksa. Hih. :)

    Mukavaa juhannusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on paljon ihania nuoruusmuistoja Kaivarista :) Se on maastollisesti hyvä paikka konsertille ja nurtsilla oli ihana pitää piknikiä samaan aikaan.

      Mullahan on kohta uusi nuoruus, kun saan mennä poikieni kanssa :D

      Kiitos samoin, mukavaa juhannusta!

      Poista
  10. Supersuloinen Nalle-pizza, ei kyllä raskisi syödä =D
    Festareilla kaikkitaieimitään-meiningillä, hyvä te!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuopus on tässä vitsaillut, että nalle-pizzan korvia ei kannata syödä. Niissä oli varmaan nallen korvavaikkua, josta tuli se oksennus :D :D :D

      Poista