24. kesäkuuta 2015

Vaatehuoneesta makuusopeksi

Meidän lomaillessamme lastenhuoneen remontti ja kalustus on edennyt huimaa vauhtia. Enää puuttuu muutamia pieniä juttuja. Ennen lomalle lähtöä fiilikset olivat sekavat. Välillä pelotti, että lopputulos ei ole toimiva eikä miellytä. Toimitettu parvi tuntui liian isolta ja vaatehuone ankealta makuupaikalta.

Heti kotiin päästyämme ryntäsimme katsomaan tilannetta. Ihastuimme koko porukka lopputulokseen. Kyllä, vaatehuoneesta voi tehdä viihtyisän nukkumasopen. Keskimmäinenhän ennen lomaa synkän näköisenä kyseli, että onko hänen pakko nukkua tuossa kopperossa aikuiseksi saakka. Silloin sovimme, että pojat vaihtavat puolen vuoden välein paikkoja. Nyt keskimmäinen kinaa siitä, että hän ei halua ikinä vaihtaa makuusoppeaan parvipaikkaan.

Tässä ensimmäisiä kuvia melkein valmiista kalusteista, huoneesta toki puuttuu tekstiilit ja valaisimet ja piensäilytys.

Olen ottanut kuvan huoneen oviaukosta. Massiivinen parvi, josta osa näkyy kuvassa vasemmalla, jakaa huoneen kahtia. Parven pitkään sivuun asennetaan kalvopinnoitettu lasi tuomaan lisää yksityisyyttä. Portaat periaatteessa kuuluvat parven toiselle puolelle. Parven alle jää molempien poikien työpöydät. Kuvassa näkyy makuusopen asukkaalle kuuluva työpöytä. Oikealla on uusi mittatilauskaapisto, johon arkkitehdin mukaan pitäisi mahtua koko entisen vaatehuoneen sisältö. Käynti makuusoppeen pilkottaa kaapiston päässä.


Makuusoppi on korotettu reilusti lattiasta. Sen päässä on yksi askelma (josta puuttuu kansilevy). Tilaan mahtuu 90x200cm patja, jota varten on alustassa on pieni upotus. Sivuun mahtuu vielä kolme syvää hyllyä sekä patteri.


Tilassa oli valmiiksi yleisvalaistus ja sen lisäksi sinne tulee lukulamppu. Seuraavaksi pitäisi päästä äkkiä patjakaupoille. Onneksi löytyi taittopatja. Ensimmäiset legot ovat löytäneet tiensä jo makuusoppeen. Mikäli lisäyksityisyys on tarpeen voi makuusopen oviaukkoon laittaa jonkun kevyen verhon.


Portaan yhteydestä paljastuu säilytysyllätys. Sängyn alla on 110x200x40 kokoinen säilytyslaatikko. Huikeasti tilaa!


Ennen lomaa makuusopen tila näytti tältä


Nyt tuntuu siltä, että suunnitelma toimii sittenkin! Tällä ratkaisulla olemme saaneet yhdestä huoneesta kahdelle pojalle omat tilat, joissa on paremmin yksityisyyttä sekä kunnon sängyt ja työpöydät molemmille. Uskomattominta on, että säilytystilan määräkin kasvoi.

19 kommenttia:

 1. No jopas on :) Kyllä nyt kelpaa !

  Pystyisköhän joku meille taikoon yhtä hienosti lisätilaa. Tarvittas kahelle aikuiselle oma soppi, alkaa parvekeaula tympiin ja kesäkin tulee, niin ois kiva päästä parvekkeelle mönkimättä meidän VUODESOHVAN yli.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään sitä saa tiivistettyä tarvittavia toimintoja huomattavasti kuviteltua pienempään tilaan :) Näihinkin tiloihin tuli ehdotuksia kaksi ja kolmas oli heiton tasolla. Se olisi vaatinut rakennusluvan ja rakenteisiin kajoamisen.

   Kai tällaisi projekteja näppärä tekisi itsekin, onhan sitä kaikenlaista 3D suunnittelusoftaakin saatavilla. Nyt olisi vähän hinkua kokeilla niitä itse, noita toimimattomia tiloja vielä riittää. Tässä projektissa turvauduin sisustusarkkitehtin.

   Poista
 2. lovely post :)

  http://www.itsmetijana.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Oi, onpas mahtava ratkaisu! Todella loistavasti tila käytetty! Meillä on myös tila lopussa ja kuumeinen mietintä, minne saisimme rakennettua Pikkuveljelle oman sopen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä se näyttää siltä, että me onnistuimme venyttämään neliöt siten, että ei tarvitse stressata isomman asunnon etsimisestä. Jokaiselle on vähintään oma soppi ja minulle jopa kokonainen harrastekaappi *villiä tuulettelua* :D

   Poista
 4. Arvostan kovasti noin fiksua ratkaisua - ja kaiken käytännöllisyyden lisäksi tilat näyttivät myös oikein mukavilta, eli kumpikaan ei toivottavasti koe saaneensa sitä huonompaa vaihtoehtoa (sisaruksilla kun joskus esiintyy sitä sisarkateutta - vaan ehkei teillä :-D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi uusittu tila vaikuttaa kaikin osin onnistuneelta. Saas nähdä onko mietteet sitten samat kun tilaa on käytetty pidempään. Kyllä siitä tuli varsinainen tilaihme :)

   Meillä nuo kaksi pienempää, jotka jakavat huoneen, tulevat kohtuullisen mukavasti toimeen keskenään ilman kauheaa sisarkateutta. Noin yleisesti ottaen julistan aina asioiden jakotilanteen lasten kesken onnistuneeksi, silloin kun kaikki lapset ovat tyytymättömiä :D

   Poista
 5. Ihan helvetin hieno! En olisi kyllä villeimmissä kuvitelmissanikaan osannut kuvitella, miten kiva tuosta makuusopestakin vielä tulee. En yhtään ihmettele, jos nukkumapaikan omistaja ei halua luopua paikastaan. Kelpais varmaan mullekin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä vaiheessa, kun vaatehuone oli purettu, niin minuakin vaivasi uskonpuute. Tila näytti varsin ankealta, mutta onneksi siitä tuli kiva.

   Minulla oli monta villiä ideaa alunperin arkkitehdille, miten tiloja voisi uudelleen järjestellä. Yhtään en pidätellyt ideoissa, että mistä nipistää hiukan lisätilaa :) Jäi sitten ammattilaisen harkittavaksi, että mitkä olisivat toteutuskelpoisia.

   Nythän outona tyyppinä haaveilen siitä, että sauna muuttuisi kodinhoitohuoneen jatkoksi :D Voi olla asunnon jälleenmyyntiarvo hiukan laskusuuntainen, jos pääsisin tekemään kaikki muutokseni :D Sauna ja vaatehuone pois, keittiöstä 10v trendin mukainen helvetillinen liesituuletin pois ja tilalle 80-luvun vitriinikaappi :D

   Poista
 6. Piiitkästä aikaa blogimaailmassa ja piti heti käydä katsomassa, millainen muutoksesta tuli. HIENO! Minä ainakin nukkuisin tuolla sopessa... :) Halauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Helpotuksen huokaus on päässyt monta kertaa tässä vaiheessa, kun kaikki remontin ja kalustuksen osaset näyttävät loksahtavan hyvin kohdilleen. Kerrankin minullakin sormet syyhyäisivät päästä järjestelemään!! :D Haluaisin järjestellä sekä poikien uutta huonetta että etenkin sitä omaa uutta askartelukaappiani.

   Poista
 7. Onpas kekseliäs ja hieno ratkaisu!

  VastaaPoista
 8. Ihan nerokas! Olen kaikkien tällaisten suuri ihailija :) terv.ingrid

  VastaaPoista