2. kesäkuuta 2014

Hemmottelumaraton ja askartelukone

Minulla oli viikonloppuna 28 tuntia vapaata, jotka vietin Haltiakummin luona. Haltiakummiin olen tutustunut blogimaailman kautta ja ensimmäisen kerran tavannut kesällä 2010 muiden emäntien AnnanLeonidanMirkan ja Salviaseppeleen kera. Tapaamisten agendaan kuuluu runsaasti hyvää ruokaa ja herkkuja, vielä runsaammin askartelua ja vielä runsaammin (siis tauotonta) höpötystä. Tällä kertaa tapasimme siis kahden - kassistani ei löytynyt edes salamatkustajia.

Olin kuola valuen katsellut Haltiakummin blogista kuvia Britakakusta. Ja kas, toivomani Britakakku ilmaantui kahvipöytään. Se on ihan älyttömän hyvää! Haltiakummin blogissa on Britakakun resepti. Otin heti tavoitteeksi syödä puolet kakusta :)


Illallinen oli muutenkin erittäin herkullinen: uunilohta, uusia perunoita ja salaattia.



Sillä välin kun Haltiakummi-parka pakersi kakkua, niin minä käynnistin askartelun sarjatuotannon. Esikoinen jo vei karkkikukat opettajalleen ja maanantaina lahjomme niillä päiväkodin henkilökuntaa. Tarvitsin siis kahdeksan paketti karkkikukkia. Kaksi vuotta sitten tein ensimmäiset karkkikukat ja ne olivat varsin pidetty pikkumuistaminen.


Karkkikukat olen tehnyt Makuunista ostamistani irtokarkeita. Alimmaiseksi tulee vihreää nauhaa, jota olen saksilla leikannut lehden muotoiseksi, sitten iso vaaleanpunainen vaahtokarkki väärinpäin ja viimeiseksi tuollainen marjakarkki. Yhteen nippuun olen laittanut 5-6 karkkikukkaa, narulla kiinni ja paketti sellofaaniin.


Illallisen jälkeen pohdin, että olisipa kiva tehdä pienet kortit karkkikukkapaketteihin. Haltiakummillapa oli juuri sopivan kokoinen ja näköinen leima. Niinpä tekaisin kahdeksan pientä kiitoskorttia.


Hirveä askarteludraivi se vaan jatkui ja jatkui, niinpä kaivoin korutarvikkeeni esille. Halusin tehdä itselleni mustan rannekorun. Askartelubuugi oli sellainen, että tein rannekoruja kaksi. Alemmassa on mustia laavakiviä, jotka ovat minusta rouheudessaan aivan älyttömän viehättäviä. Ylempi on sitten kevyempi ja kimaltelevampi. Vähän piti välillä nukkuakin. Sellaiset 10 tuntia.


Kahdeltatoista päivällä sain herätyksen ja kehotuksen siirtyä suoraan brunssille. Mitä luksusta! Söinkin sitten vasta seuraavan kerran illalla - lukuunottamatta pientä Britakakku välipalaa :)


Askarteludrive oli jälleen hyvä. Minustahan tuli suorastaan askartelukone :) Tekaisin noita lintukortteja varastoon 6 kpl. Tällä kertaa lisäilin hiukan kimalleliimaa vielä väritettyyn leimakuvaan. Sen jälkeen otin neitsytkäyttöön Haltiakummin leimasetin, jolla voi tehdä vaikka kranssikuvion. Olipas sekin kivaa puuhaa.


Kotiinhan en olisi millään raaskinut lähteä, kun pääsin kranssien leimailun makuun. Kaksi kranssia ehdin vielä tekemään.


Tässä on rupeaman kokonaissaldo. Aika huikeaa!!


Tavoiten syödä Britakakusta puolet toteutui varsin mukavasti. Ankaran välipalaurakoinnin jälkeen tilanne oli kuvan mukainen. Missään nimessä en pidä sitä tappiona, että about kaksi palaa jäi jäljelle :)


Kotimatkakin oli pelkkää riemutykitystä. Sää oli mitä parhain ja otin maisemareitin. Niinpä pysäytin ihailemaan Suomen kauneutta ja nauttimaan ilta-auringosta. Erittäin kaunista! Nämä upeat maisemat ovat Sääksmäen sillan kupeessa olevan kahvilan takapihalta sekä vastapäätä olevalta taukopaikalta.




Keräsin muutaman kielon näissä maisemissa ja nautin koko loppumatkan huumaavasta tuoksusta.

Kielojen kera toivotan sinulle hyvää alkanutta viikkoa!



16 kommenttia:

  1. Aivan upeita askarteluja! Sinulla on tosiaan taito hallussa ja kätevät kädet, mutta lisäksi myös hyvää "askartelusilmää"; itse nimittäin olisin varmaan ihan oiva toteuttaja, kunhan joku muu ensiksi kertoisi tarkalleen, mitä tehdä, miten ja mihin tahtiin. Ideointi ja sommittelu estää omakohtaisen luovan askartelun. Ja ehkä laiskuus :)

    Britakakku on muuten ihan älyttömän herkullista. En ole mikään perinteisten kakkujen ystävä, mutta brita menee kyllä aina hetkessä ja erityisesti, jos mukana on tuoreita, kirpsakoita marjoja. Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi :)
      Kuule minussa on ihan samaa vikaa kuin sinussa. Minulla välillä tökkii tuo suunnittelupuoli. Kädet kyllä näpertelisivät vikkelästi kaikenlaista, jos aivoista tulisi jotain hyviä komentoja. Se alkaa olla vitsi askartelukavereiden kesken, jos joskus erehdyn suunnittelemaan :) Minustakin olisi kiva tehdä mallista ja sitten vaikka vaan valita värejä.

      Britakakku on todella hyvää. Harkitsen sen tekemistä viikonlopun synttärikemuihin. Nyt on ahtanut puolikkaan kakun napaansa, niin ehkä seuraavasta jäisi jotain vieraille :)

      Poista
  2. No kylläpä polkasit hirveellä draivilla älyttömän kauniita juttuja! :) Jännitin koko postauksen lukemisen ajan, että mites se kaakun syöminen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna-Mari :) Mulla oli tosiaan koneisto hyvin rasvattuna - johtu varmaan britakakun kermasta ja smetanalohesta. Ei niin kun tullut lainkaan hyytymistä.

      Aika hyvin taistelimme kakun suhteen ;)

      Poista
  3. Mieltön päivä teillä! Perfecto, ja noi askartelut ovat ihan huikeita! Mahtavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Kyllä!! Kadehdittavan mukavankuuloinen päivä!
    Sääksmäen sillalla ON kaunista. Monesti käyn siellä fiilistelemässä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli varsin mukava päivä ja todella tuottelias. Ruokavaliossa voisi olla hiomisen varaan, mutta törkeän hyväähän se kakku oli :D

      Itselleni tuo Sääksmäen silta on aika vieras paikka, mutta hetkessä lumouduin sen kauneudesta. Juuri tuossa mietiskelin, että mökkimatkalla, jos sää suosisi, niin voisi kiertää Sääksmäen sillan kautta ja pojat voisivat koestaan sen pienen, mutta kivanoloisen, uimarannan. Jos tuo paikka olisi Helsingissä, niin se olisi aina täynnä kuin turusen pyssy. Eilen siellä oli tosi hiljaista. Harmillista sen kahvilayrittäjän kannalta.

      Poista
  5. Mukavan kuuloinen päivä ja ovatpa nuo karkkikukat kivoja. Täytyy laittaa tuo(kin) idea muistiin jatkoa varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva päivä :)
      Karkkikukat ovat olleet hyvin tykätty pikkumuistaminen. Itseäni vähän harmittaa, kun en joka vuosi kehtaa niitä viedä ;)

      Poista
  6. Minä olen myös nuo karkkikukat kerran tehnyt lasten kanssa päiväkotiin kiitokseksi ja tänä vuonna lapset olisivat taas niitä halunneet tehdä, mutta en enää ehtinyt hankkimaan "materiaaleja". Tänä vuonna päädyimme sitten lasten tekemään raparperipiirakkaan Hellapoliisin ohjeen mukaan. Ope sai piirakkavuoan kera, iltiskerhoon ja päiväkotiin vietiin ilman vuokaa... Ja kyllä tuo Brita-kakku on meikäläisekin ehdoton suosikki, niin kesäinen kakku! :) paras täyte mielestäni tulee mansikan ja raparperin yhdistelmästä (raparperihilloke + tuoreet mansikat), mutta ihan mielellään millä tahansa täytevariaatiolla sitä viikonloppuna maisteltaisiin.... ;) ps. ihana kilpparivauva teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperi varmaan sopii hyvin Britakakkuun, koska pohjahan on aika makea. Varmaan tulee kivasti raparperista kirpakkuutta. Saas nähdä, että mitä meillä on viikonloppuna kahvipöydässä. Mielitekojen lista on pitkä ja hyvin vaihtelevainen. Eikä yhtään suhteessa energiatasoihin. Plääh!

      Pikkukilppari on niin suloinen. Voisin vaan jäädä kotiin ihailemaan sitä :)

      Poista
  7. Voi kun sä olit kirjoittanut kivasti meitin viikonlopusta! :D Ja toden totta, sitä kakkua jäi juurikin kaksi palaa jäljelle - Jii kävi iltapalalla syömässä toisen niistä paloista pois, seuraavalle päivälle piti tehdä uusi kakku. Tekä oli kyllä niiiiin liekeissä noiden askartelujen suhteen, ja lopputulos oli kyllä tosi hieno. Hymyillyttää myös, kun olet niin kovin ihastunut noihin Sääksmäen siltoihin - aattele miten ois meidän kaikkien etu, että mekä voittais lotossa miljuunia; voisitte tulla kylään koska vaan! ;))

    Kiitos kivasta viikonlopusta, toivottavasti otetaan kesällä uusiksi isommalla porukalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta viikonlopusta sinulle! Oli niin herkullista, hauskaa ja askartelutuottoisaa!

      Sääksmäen silta on varsin kaunis paikka. Harrastan näitä siltakahviloita, Heinolan Tähtimäen sillan huoltsikka on myös vakipysähdyksen kohteena. Toivottavasti tulee miljuunia sulle :)

      Poista
  8. Piti tännekin käydä kommentoimassa, että kyllä teillä oli ihana ja upea päivä, ja erittäin tuottoisa!! Kortit ovat tosi kauniita! Tuli nälkä, siis makeannälkä, mutta parempi kipittää vain nukkumaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meikäläiselle sattui tosiaan isompikin vaihde silmään askartelussa. Olin todella tyytyväinen, että sain nuo päiväkodin lahjukset hoidettua :)

      Haltiakummin britakakku oli todella hyvää! Munkin tekisi mieli uutta satsia.

      Poista