24. helmikuuta 2014

Saikkunautintoja

Panacod kitusissa.
Esikoisen leipoma kääretorttu runsaalla kermavaahdolla odottamassa.
Uusi iso taulutelkka makuuhuoneessa.
Online videovuokraamosta hömppää.
Täydellinen rauha kotona.

Mä kestän tämän pystypäin ;)


***

Tv-tuntien kärkisijalle ohitse Woody Allenin Blue Jasminen (Cate Blanchettin upeasta roolisuorituksestakin huolimatta) kiilaa brittielokuva Oli aikakin (about time). Romanttinen komedia on vaikea laji. Suurin osa lajityypin elokuvista on puuduttavan ennalta-arvattavaa siirappia. Oli aikakin onnistuu kiertämään karikot. Idea on ihastuttava ja kuiva brittihuumori puree. Ehdotona lisäplussaa normaalin näköisistä näyttelijöistä. Varsinainen feel good leffa.


16 kommenttia:

  1. Paranemistsempit sinne! Sairastuspuitteet ovat ainakin ihan parhaasta päästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :)
      Asenteeni on, että vihdoinkin minulla on kaipaamani löhöloma. Päivän tavoitteet ovat pieni kävely ja peseytyminen - muuten ihan pelkkää löhöilyä. Ei tarvitse edes yrittää olla kovin hyödyllinen.

      Poista
  2. OOoooo telkkari makkarissa, ihan luksusta! Ja kiitos vinkistä, toi leffa on ollut katsomislistalla jo pitkään (piti käydä katsomassa sitä jo leffassa), nyt - suositteluittesi jälkeen - se varsinkin on pakko nähdä!!

    Parantelua ja valoisia ajatuksia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Telkkari makkarissa on luksusta. Sunnuntaina aamupalan jälkeen kömmittiin miehen kanssa takaisin sänkyyn katsomaan telkkaa. Meillä on tähän saakka ollut vain yksi televisio olohuoneessa ja siitä on kyllä hankala katsoa itse mitään lasten ollessa hereillä. Joko ohjelmat eivät sovi lapsille tai sitten joku hokee 30s välein, että "äiti, milloin tää loppuu? / Äiti, tää on tosi huono ohjelma" :)

      Suosittelen about timea. Menee varmaan omalle romanttisten elokuvien top 10 heittämällä. Oma ykköseni on edelleen Woody Allenin Midnight in Paris.

      Poista
  3. Kävin katsomassa leffassa tuon Oli jo aikakin ja tykkäsin kanssa kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin pidit leffasta. Minusta se oli ihanan hyvän tuulinen :)

      Poista
  4. Laitoin pakettisi tänään postiin;loppuviikosta pääset jo askartelemaan!Vaikka hyvin aika taitaa kulua noinkin:) Ja kirjojakin oot varmaan lukenut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niinu :) Uudet tarvikkeet aina inspiroi tekemään jotain. Ihanaa!

      Aika kuluu kivasti telkkarinkin äärellä. Ruutu.fi on yllättävän kovalla käytöllä sekin :)

      Olisin lukenut enemmänkin kirjoja, mutta nyt on koti tyhjä kirjoista. Pojat kadottivat minun kirjastokortillani lainatun, onneksi halvan, lastenkirjan. Etsimme sitä niin pitkään, että jouduin lainauskieltoon. Yritin maksaa sitä kirjastontiskilla, mutta hommasta ei tullut yhtään mitään. Virkailija ei onnistunut hoitamaan sitä ja toinen oli taistelemassa rikkinäisen palautusautomaatin kanssa. Siinä jäi varatut kirjat saamatta ja lisäksi vielä pussillinen sairauslomalukemista. Nyt olen maksuni maksanut, mutta en pääse kirjastolla saakka :( Ehkä viikonloppuna mies kuskaa perheen kirjastoon täydentämään varastoja - tai sitten annan periksi kirjojen ostolakolle...

      Poista
  5. Ahaa, hyvä leffavinkki! Mä pidin tuosta Allenista (kaikesta viime aikojen kohuista huolimatta), se oli mun mielestä perusviihdyttävä, mutta itsekin tykkäsin Midnightista vielä enemmän. Tuon toisen leffan olin jo niputtanut "älä katso"-listalle, kun ajattelin sen olevan sitä perinteistä klisee-hömppää, mutta jos sanot, että se oli parempi, niin kyllä se sitten pitää katsoa! Ihan vain vertailun vuoksikin ;)

    Sairasvuoteelta kuuluu siis ilmeisesti hyvää... Kääretorttu näyttää ainakin namilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olin ehkä enemmän sellaisen feel good leffan tarpeessa ja sen About time täytti erinomaisesti ja minä pidin brittiperheen rutikuivasta huumorista. Jään odottelemaan, että kummasta sinä tykkäät enemmän :)

      Minä olet jatkanut Allenin leffojen katsomista siitä huolimatta, että äijän siviilielämätouhut ovat pitkään olleet outoja. Jos nyt lakiteknisesti sattuukin olemaan luvallista paukaista naimisiin ex-puolison adoptiotyttären kanssa heti, kun hän täyttää 18v, niin moraaliselta kannalta todella epäilyttävää...

      Sairasvuoteella olo sujuu varsin leppoisasti - lähinnä tv:n antimista nauttien. Odotan jo kovasti, että pääsisin kirjastoon. Vähän telkkua tuijottavalle tulee nopeasti kiintiö jo aivan täyteen.

      Poista
    2. Katsoin tuon "about time"-leffan eilen, ja se oli kyllä kiva! Erityisesti tykkäsin uusista naamoista, vaikka tuttujakin näyttelijöitä oli mukana. Ennakkoluulostani huolimatta mieskin jaksoi katsoa tämän hömpän alusta loppuun, eikä tainnut edes nukahtaa kertaakaan kesken! :D Feel good -leffana mielestäni jopa parempi, kuin Allenin elokuva, mutta aika erityyppiset leffat kaikenkaikkiaan.

      Poista
    3. Kiva kuulla, ettei ollut hutisuositus. Hra Kepponenkin katsoi tuon leffan sujuvasti loppuun saakka ja hänestäkin se oli kiva feel good leffa. Hänen genrensä on kuitenkin scifi ja fantasia :)

      Poista
  6. Molemmat mainitsemasi leffat ovat omalla katselulistalla ( sitten joskus). Mukavaa sairasloman jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara :) Sairausloma jatkuu ihanasti toimettomana :)
      Suosittelen molempia. Cate näyttää keräävän palkintoja roolisuorituksestaan Blue Jasminessa. Juuri taisi tulle brittien Bafta.

      Poista
  7. Kääretorttu kermavaahdolla... nyyh, kuulostaa liian ihanalta! Mutta todennäköisesti, jos ottaisin panacodin huiviin, niin ei ihan ensiksi tulisi mieleen syödä mitään; menen kyseisestä tropista niin sekaisin, että sen turvin minulle voisi suorittaa vaikka jonkun perus-avoleikkauksen iltapäivän ratoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on muffinit uunissa. Sairausloman ohella taidan olla lihotuslomalla, vaikka tavoitteen pitäisi olla täysin päinvastainen.

      Panacod on kyllä aika tuhtia tavaraa minustakin. Minulla ei vaan vatsa kestä enää särkylääkkeitä, niin pärjään 1-1,5 Panacodilla päivän sen sijasta, että vetäisisin 6 muuta tablettia.

      Poista