18. elokuuta 2012

Koululaisen vaatekaappi

Joku esitti toiveen, että näyttäisin esikoisen vaatekaapin sisältöä. Sisävaatteita kaappiin järjestellessäni napsin muutaman kuvan. Kuvausjärjestelyihin en ehtinyt ryhtymään, joten olen räpsinyt pikaiset otokset  vaatepinoista lattialla. Kiire johtuu siitä, että muutaman tunnin päästä seilaamme miehen kanssa KAHDEN kohti Pietaria :)

Vaatteet ovat nykyisin pojan omien toiveiden mukaisia. Koko on 134/140 tai 140. Vaatteissa saa olla väriä, mutta luonnollisesti tietenkin ainoastaan pojan kelpuuttamia suosikkivärejä, joiden lista on jatkuvassa muutoksessa. Printtejä pitäisi olla mielellään paljon. Molon paidat kelpaavat aina. Muuten hyväksytyt aiheet ovat Star Wars, Star Wars, Star Wars ja Ninjago :(


Koululainen välttelee takkia viimeiseen saakka, hupparit ovat mieluisampia. Takana GAPin huppari (erittäin reilua kokoa). Kolme paria collegehousuja, mustat vuorilliset puuvillahousut (toisetkin piti olla) ja muutama pari ohuita resorifarkkuja - kaikki Lindexiltä.

Suureksi harmiksi H&M resorifarkut loppuvat kokooon 128cm, mikä ei enää mahdu esikoiselle. Jossakin erässä mitoitus oli niin reilua, että vielä kahdet 128cm menevät ainakin alkusyksyn. Korvaava tuote on hakusessa, parikin vaihtoehtoa olen löytänyt, mutta hinta kohoaakin sitten kympistä neljään kymppiin. Aikaisemmin olen ostanut kerralla vähintään viidet.


Lisää housuja vielä: Leen erittäin hyvänmalliset farkut (kiitos naapurille!), Maxomoran mustat canvas-housut, 3 paria Maxomorran velour-housuja. Maxomorran on muuten yksi harvoja valmistajia, joilla on veloureita isossa koossa. Huppareina Nova Starin huumaava turkoosi ja Bodenin karvavuorattu tähtihuppari.


Collegepaidat jäävät esikoisella vähälle käytölle. Ihan kylmimpiä ilmoja varten niitä on ollut 1-2 kpl. Syksyn college on vielä hankkimatta.  Tavallisin yläosa on pitkähihainen trikoopaita. Vasemmalla rivissä 2 kpl Me&I joiden välissä Metsola, seuraavaksi kaksi Po.Pia ja alin sinipunaraidallinen H&M, toisena oikealta on vihreäraidallainen paita Bodenilta (kiva syntikan kuva alareunassa). Bodenin paidan päällä on Molo, jossa vanhan aikaisia lentokoneita karttapohjalla. Oikealla kaksi Star Wars paitaa (ja saman verran kateissa/pyykissä). Itse tehdyt paidat ovat ilmeisesti jossakin odottamassa loppusilausta (mahtavatkohan olla jo pieniä?).

Alla jo aiemmin kesällä esitellyt alepaidat: 2 kpl Maxomorra, Molo ja Småfolk. Alemmassa kuvassa Mini Rodini.



Siistimpään menoon voisi vielä hankintalistalla olla samettihousut ja kunnon paitapusero. Toistaiseksi pitää pärjätä rugbylla. Varalta vielä siisti neule (jonka äiti saa ehkä kerran tai kaksi kiristämällä päälle). Molemmat Hilgfigeriä.


Meillä pyykin kierto ei ole aina maailman nopeinta. Olen laskenut, että 7 housut ja 10-12 paitaa on aika lailla minimisetti (jotta löytyy jotain lähes yhteensopivaakin eikä tarvitse vetäistä päälle neuletta ja oransseja veloureja). Minimimäärä on ylitetty, mutta jos kasvuvauhti jatkuu tällaisena, niin osa on joulun jälkeen pieniä.

Ulkovaatteet ja kengät ovat vielä järjestelemättä (elämme vieläkin crocsikautta), jos ne kiinnostavat niin voin näpsäistä muutaman kuvan.

(Muistilista puuttuu: 1-2 kpl collegepaitoja, samettihousut, paita, mustat velourit)

Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Teillä näyttää huomattavasti värikkäämmältä kuin meillä, mustaa, mustaa, verkkaria, verkkaria. Farkut on ehdoton nou nou ja mä mietin pääni puhki mistä löytyisi jotain verkkareiden ja farkkujen välimaastosta. Ja mielellään näkisin kuvia myös ulkovaatteista ja kengistä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää kivalle ja värikkäälle! Olen päätynyt hyvin samoihin lukuihin minimimääriä ajatellessa, toki vähän enemmänkin vaatetta on, mut ei paljoa. ;)
    Noita molon paitoja olen katsellut, mutta vähän miettinyt miten kuvat kestävät pesua. Ilmeisesti hyvin, vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. So niin ja täällä kun porukoilla viikonloppua vierellään ja olen lueskellut uusinta Kodin pellervoa, tulit mieleen. Lehdessä on käsityö- talo- kasvatus jne juttuja iiiiiihan eri tyylillä kuin perus akkojen lehdissä. Onko tuttu lehti sinulle? Kannattaa tutustua!

      Poista
    2. Ps. Kännykällä näpyttelen kuopusta syöttäessä= mä kirjoitusvirheiden kuningatar oon...

      Poista
  3. Justiinsa keskusteltiin Kepposkan kanssa aiheesta Molon ja Småfolkin paidat. Molon paidat on ihan lyömättömiä. Printti ei ole meillä kummallakaan haalistunut ensinkään. Sen sijaan Småfolkista meillä oli erilaisia kokemuksia. Mulla osa niistä on mennyt todella nopeasti huonoiksi, mutta osa taas kestänyt hyvin. sen kun vaan aina tietäisi, että mikä printti sattuu kestämään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ehkä uskaltaisin molon paidan sitten ostaa. Småfolkista on sama kokemus, laatu heittelee, ja viimeisimmän resoreista levisi väriä pesussa joten en tiedä viitsiikö niitä enää ostaa. Reklamoidakaan en enää viitsi kun sen ajat sitten alesta olin ostanut. Harmi, ihania kun ovat.

      Poista
  4. Kivan värikkäältä näyttää! Teillä värit ovat silti aika erilaisia kuin meillä. ;)

    Meillä kenkäpuoli täysin miettimättä. Sen tiedän, että pienempi tyttö tarvitsee ehdottomasti uudet kumisaappaat - ja pian!

    Koululaisen kenkäpuolta olen miettinyt, ja kukapa tietää, minkälaisia kenkiä kannattaa tytöllä olla?

    Varsitennareissa ja kesäsandaaleissa on ekan kouluviikon kulkenut, mutta nyt alkanee taas sateinen aika, joten lompsiiko ipana sitten koko syksyn vain kumppareissa kouluun, vai mitä ihmettä. Toki lenkkarit pitää olla, mutta kesälenkkarit jäivät jo pieniksi, enkä haluaisi tähän kuukaudeksi pariksi ostaa enää kesäsellaisia, kun gorelenkkareille tulee kuitenkin hetken päästä taas tarve pariksi kuukaudeksi.

    Voi voi, aina samat kenkämietteet joka kauden vaihtuessa...

    VastaaPoista
  5. Kivalta näyttää teidän koululaisen vaatteet! Meillä isommalla koululaisella aika samanlaista, joskin tuota väriä ei ole enää ihan niin paljoa, niitä hahmovaatteita kun ei enää koossa 170 löydy juurikaan:)

    VastaaPoista
  6. HeliK:
    Meillä ei ole alkanut musta vaihe (mikä on kiva, koska esikoiselle ei sovi täys musta hyvin). Kyllä meilläkin poika suosii ehdottomasti housuja, joissa on joustovyötärö sekä mukavuuden, että helppouden takia. Nuo joustovyötärölliset ohuet farkut ovat kelvanneet toistaiseksi erittäin hyvin. Niitä saa myös sellaisena mallina, jossa on suora lahje. Kannattaa kokeilla niitä.

    Toinen kokeilemisen arvoinen farkkumerkki on Phister & Philina. Niitä on vaan vaikea löytää isossa koossa. Kuvauksen perusteella nappina on painoneppari ja vetoketjun sijasta tarranauha. Kangas on mukavan pehmeää. Mulla on harkinnassa klikata ostoskoriin nämä
    http://www.boozt.com/fi/fi/phister-philina/peak-bam-pant_775179/775180?navId=8937&page=3&limit=100

    zirk:
    Mirka jo vastasikin, Molon printit kestävät älyttömän hyvin. Jonkin verran kuluneen näköiseksi tulee helpoiten harmaapohjainen tähtiprintti. Mutta ne kuvat vaan kestää ja kestää. Olen kierrättänyt meidän Molot (koska ovat niin pidettyjä ja myös kalliita) kaikilla kolmella. Ne olivat oikein aktiivikäytössä. Keväällä myin ne vielä neljännelle lapselle kirpparilla ja ostajan mielestä olivat ihan kelpokamaa päiväkotiin.

    Meillä on ollut Småfolkin kanssa toistaiseksi onnea ja ovat pysyneet hyvänä. Tosin meillä on vähän niitä Moloon verrattuna. En nykyisin ehdi juurikaan alennuskyttäilemään vaatetta, poikkeuksena on talven ulkovaatteet ja Molon paidat :)

    En ole ikinä kuullutkaan Kodin Pellervosta. Kiitos vinkistä! Täytyy katsastaa Lehtipisteen valikoima tai kirjasto ja tehdä koeluku.

    Mirka:
    Molosta meillä oli tosiaan ihan samanlainen mielipide: printit kestää. Meille on toistaiseksi sattunut vaan hyvälaatuista Småfolkia. Tosin tuo uusin ostos on vielä pesemättä. Täytyis vissiin tehdä sille esipesu ihan varmuuden vuoksi. Noilla hinnoilla minusta vaatteen olisi syytä säilyä pitkään priimana. Kun se H&M saa ne alle 1/4 hinnan vaatteetkin pitämään värinsä (ja usein vielä muotonsakin).

    VastaaPoista
  7. *riikka*
    Kiitos. Pitäisiköhän tässä alkaa toivoa ihan hillitöntä kasvupyrähdystä (tyyliin 30cm) jotta meilläkin alkaisi vähetä tuo Star Wars huuma :)

    Leonida:
    Meillä esikoisella on ollut yhä harvemmin goretex-lenkkareita tai välikausikenkiä käytössä. Pitkälle syksyyn hän menee nahkakengillä tai lenkkareilla. Koululainen osaa aika usein varoa lammikoita. Sitten kun alkaa olla oikeasti märkää, niin toistaiseksi meillä on kelvannut kumisaappaat (saapasmallista on sitten kyllä ronklattu). Siksi välikausikenkien käyttöikä jää niin lyhyeksi.

    Itse ostaisin varmaan levyet lenkkarit sellaisilla pohjilla, että lenkkarikauden päätteeksi niitä voi sitten käyttää sisäkenkinä. Meillä pitää olla sekä koulussa että ip-kerhossa sisäkengät/tossut ja jos haluaa pelata ip-kerhossa pallopelejä, niin siellä pitää olla lenkkarit. Joten sisäkengille riittää kysyntää :)

    VastaaPoista
  8. Kivalta näyttää teidän koululaisen kaapissa! Meillä toi koululainen ei ole yhtään kiinnostunut vaatteista, äiti saa sitten ostella sinne mitä haluaa. Mites on muuten koulu lähtenyt sujumaan?

    VastaaPoista
  9. Vera:
    Kiitos. Ei meilläkään esikoinen sinänsä osoita kiinnostusta vaatteisiin, jos jotakin pitää sovittaa kaupassa saan kiskoa perässäni melkoisen vastahankaista marttyyria. Sen suhteen, että joku ei kelpaa, osaa poika olla ehdoton.

    Koulu on lähtenyt sujumaan mukavasti. Uusimman naapurin poika tuli samalla luokalle. Entäs teillä?

    VastaaPoista