6. elokuuta 2012

Oi Lego Lego!

Olimme esikoisen kanssa ostamassa vaatteita ja kenkiä. Samalla mukaan tarttui Legon uusin esite. Poika meinasi mennä aivan sekaisin: Jabban palatsi on tullut myyntiin! Esikoinen on fanittanut jo pitkään Jabbaa ja katsellut Ebayssa Jabban palatsia, jota myydään keräilyharvinaisuutena. Pojalle on tulostettu kokoamisohjeet ja hän on yrittänyt kasata sitä kotoa löytyvistä osista. Poika ei pystynyt syömään ruokaansa kiihtymykseltään :) Jabban palatsi myynnissä - aivan mieletöntä!

 Maailman paras Lego

Heti arvasin, että hintalappu on sellainen, joka ei äitiä ilahduta yhtään. Silti tyrmistyin: 150€ legoista! Minusta aika vaatimaton rakennelmakin. Taidan todeta, että riistohinnoittelu. Olen joskus miettinyt, että kuinka hyvin nuo kaikkein kalleimmat legopaketit menevät kaupaksi? Paljonko sinä olet valmis maksamaan legoista?

Meillä on nyt legojen rahoitussuunnittelu käynnissä. Esikoisen pitää säästää osa itse ja sitten synttärilahjatoiveeksi jäänee lahjan antajille osallistuminen Jabban palatsin rahoitukseen. Loput sitten kustannamme me.

***

Sitten Kalkkarokopteriin.


Legolta tuli uusi paketti. Kopterin kokoamiseen meni aika kauan aikaa, koska se on työläs 7-vuotiaalle kasata. Sitkeästi esikoinen rakensi sen itse (jälleen). Rakenne ei ole edelleenkään vahva, mutta uusi kopteri pysyy ensimmäistä paremmin kasassa. Ihmeellinen juttu, koska ensimmäisen kopterin paloissa ei näkynyt mitään vikaa! Edelleenkin minusta kopterin nokan tukirakenteessa on painopisteongelma.

Ihmettelin esikoiselle, että kuinkas kalkkarokopteri on vieläkin ehjänä (se valmistui pari viikkoa sitten). Esikoinen vastasi, että ei viitsi sillä juurikaan leikkiä, ettei se vaan hajoa. Ehkä tämä ei kuitenkaan ollut legojen tarkoitus: kasataan ja säilötään. Tai ehkä meistä tulee perhe, jossa lasten hyllyillä on hienosti kasatut Legot esillä sen sijaan, että ne ovat muruina pitkin asuntoa :)

Jännityksellä odotimme, että mikä mahtaisi olla se lisuke, joka korvaisi minun maksaman "palautuspaketin" postikulut Englantiin. Lisuke oli yksi Booster-pakkaus, jossa on siis yksi Ninjago-figuri. No, tuohon voin todeta, että se kattoi postikulut, mutta odotuksemme oli suuremmat.

8 kommenttia:

 1. Meillä on sellanen lapsonen, kuka on aika tarkkaan aina tiennyt mitä haluaa. Ei koskaan ole vikissyt kaupassa kaiken perään "mä haluun ton". Päinvastoin, jopa kieltäytyy esim. kummin tarjouksesta ostaa mitä vain..
  Mutta legot...meillä on niitä isoja ja kalliita sarjoja. Jos jotain keräsi, sen on saanut vaikka maksaisi suunnilleen mitä. Mutta sehän näissä on ettei niillä voi leikkiä, tai ainakaan antaa kavereiden leikkiä :)
  Nyt on monet sarjat pirstottuna isoihin laatikoihin kun tila säilytykselle ei riitä. Tai meillä ainakaan ei ole mahdollista antaa yhtä huonetta pelkästään lego näyttelylle.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi:
  Jos lapsi on valikoiva lelujen suhteen ja jotenkin järjestelmällinen keräyksessään, kuvittelisin että helpommin tulee toteutettua niitä toiveita.

  Meillä lapset ovat mainostajien ja kavereiden vietävissä. Noin yleisesti ottaen kaikki legosarjat kiinnostaa ja sen lisäksi Beybladet, Pokemon-kortit, Gormitit. Esikoinen oli jo menettänyt kiinnostuksensa Legon Star Wars sarjaan (ja siirtynyt uuteen Ninjago-sarjaan), kunnes Jabban palatsi tuli myyntiin. Tässä välissä myös ne Pharao's quest sarjan legot olivat niitä ainoita oikeita *huoh*.

  Meillä valmiin Legorakennelman keskimääräinen elinikä on noin 2 vkoa ja sen jälkeen se on rikki ja paloja hukkateillä. Tietenkin meillä siihen vaikuttaa myös se, että pienin leikkijä on vasta 3v.

  Välillä haaveilen isosta kellaritilasta, johon lapset mahtuisivat levittämään Legojaan ja minä askartelutarvikkeitani.

  VastaaPoista
 3. On kalliita.
  Poika sai mummolta omaa rahaa 50eur ja halusi ostaa star warsia.
  Toivat kassalle aika pienen paketin, jossa yksi pieni alus ja sellainen lumimökki tai katos.
  Ajattelin että vielä rahasta jää ylikin.
  Mutta ei edes 50ekee riittänyt !
  Onko nuo star warsit kalliimpi sarja ?

  VastaaPoista
 4. Joulu- ja synttärilahjaksi ostan isompia legopaketteja 70-100€. Joskus tulee ostettua yli 100€ paketteja. Halvempia paketteja on sarjoissa vähän ja ne lapsi saa usein sukulaisilta lahjana. Lapseni legot ovat varmaan maksaneet yli tonnin :(

  VastaaPoista
 5. ihan törkeän kalliita! Ja vähän on legoistakin kadonnut se alkuperäinen kokoamisidea: aika isoja osia verrattuna takavuosien kokoa-kaikki-pikkupalikoista.

  Minusta melkein mistä tahansa lelusta yli 30€ on liikaa - mutta todellisuus lyö kyllä korville tässä asiassa :)
  Mutta 150e - sehän on melkein tonni entistä rahayksikköä...!

  Siitä olen ollut kovin pahoillani, ettei meidän nuorisollemme ole nuo legoleikit auenneet. Isoveli toivoi muutama vuosi sitten jouluksi jonkun avaruuslaivan, se oli pyhät kokoamatta, sitten hän soitti kaverilleen ja kutsui kylään. Kaveri kokosi ja Isoveli luki akkaria :) (ovelasti delegoitu!)

  Minulla on aivan valtava laatikollinen omia vanhoja legojani, joista kukaan ei ole kiinnostunut - paitsi minä. Jahka naperot muuttavat pois kokoa, valtaan jonkun huoneen ja perustan sinne oman legoleikkihuoneen.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi:
  Minusta Star Warsit ja Harry Potterit ovat olleet muita sarjoja kalliimpia. Niissä varmaan on kalliimmat rojaltitkin.

  Nyt kun katselin esitettä, niin mielestäni Legon omakehittämät Ninjagot olivat ihan samoissa hinnoissa. Ihan kun hinnat olisivat taas nousseet :(

  Sarjoissa muuten näytti olevan paketteja hintaluokassa 20-35e ja sitten vähäisesti valikoimaa ja seuraava hintaluokka olikin jo yli 80e.

  Kyllä legot ovat minusta kalliita. Ovathan ne hyviä leluja ja pitkäikäisiä, mutta siltikin.

  Anonyymi:
  En ole ikinä vielä ostanut satasen tai yli hintaista legopakettia. Muutama noita isoja paketteja on tullut hankittua joulunjälkeisestä alesta -30-40%. Pojille on toistaiseksi riittänyt keskikokoiset (tai pienet) pakkaukset. Muutaman ison legopaketin pojat ovat saaneet yhteiseksi lahjaksi.

  On parempi etten edes viitsi laskeskella, että paljonko meillä jaloissa pyörivät legot ovat maksaneet. Haluaisin kovasti uskoa, että ei meillä sentään ole legoja tonnin edestä. Meillä on vielä monta vuotta legojen hankintaa edessäpäin, joten tonnin ylittäminen on varmasti edessä.

  Marikan polut:
  Leluissa minusta hinnat ovat jakaantuneet. Paljon leluja saa nykyisin pikkurahallakin, mutta sitten toisessa ääripäässä ovat kalliit laatulelut tai ainakin kalliilla brändätyt. Osa lautapeleistä on sentään vielä kuluttajaystävällisesti hinnoiteltu ja ne ovat pitkäikäisiäkin.

  Hih, oma legoleikkihuone äidille :) Mulle itselleni iski viime syksynä legohimo. Myynnissä oli sellaisia ihania jouluisia taloja hevorekineen ja luistelijoineen. Ajattelin, että hankin sellaisen joulukoristeeksi itselleni. Realiteetit iskivät. Pojat olisivat antaneet sen olla rauhassa ehkä nanosekunnin. Sitten kaikki hienot osat olisikin jo varastettu.

  VastaaPoista
 7. meillä aikuiset ovat kuolanneet Jabban palatsia :D Mutta vastauksena kysymykseen - legon exlusivet, jotka maksavat yli 300e ovat vielä jääneet Mindstormia lukuunottamatta (öö, hankittu aikana ennen lasta) ostamatta. Ja ukko ja minä kuolaamme niitä vieläkin.

  Mutta me olemme toivottomia legofaneja ja tässä talossa on oikeasti legonäyttelyn verran legoja. Minä kerään harry potteria (lähinnä vanhoja) ja ostan itselleni isoimmat technicsit (juu, siis joku niitä ostaa). Tosin viime aikoina ei ole tullut riittävän isoja moottorisoituja paketteja. Ja hieman ostelen linna-sarjojen rakennuksia tukemaan harryn maailmaa. Miehellä taas on uusimman laskun mukaan 33 star wars alusta... Lapsella on omat sarjat.

  Meillä legot on pääsääntöisesti hyllyllä (monta monta hyllyä) koottuna ja kunnossa. Lapsellakin :D Tosin teemme ajoittain kunnostusrumbaa. Ja legoja varten on mm 7 isoa nippelisalkkua pikkuosien lajittelua varten ja isompia laatikkoja palikoille, väreineen lajiteltuna. Olemme todellisia legonörttejä. Mutta muuten olisikin ihan toivotonta meiltä löytää oikeaa osaa.

  VastaaPoista
 8. Puuhis:
  Wau - te olette koko perhe kunnon legoharrastajia!

  Niistä isommista ja kalleimmista paketeista olenkin epäillyt, että kohderyhmä ei ole lapset. Samoin olen miettinyt osasta Star Warsin aluksista, että leffojen ilmestymisaikaan poikavuosiaan viettäneet "verestelevät muistojaan".

  VastaaPoista