12. heinäkuuta 2012

Kesän toimistoklassikoita

Kesälläkin pitäisi osana toimistopäivistä yrittää näyttää asialliselta. Ei ollut helppo rasti. Osa vanhoista kesävaatteista näytti kulahtaneilta, osassa vyötärö jälleen kiristi. Kauppareissuun ei aika riittänyt. Lisähaasteena on vielä se, että paikka, jossa usein pidän presentaatioita, on kesäaikaan todella kuuma. Niinpä päätin hoitaa kaikki siistimpää asua vaativat tlaisuudet 2 paidan, 2 housujen ja yhden mekon strategialla. Onnistui :)
m

Tämä oli asuista eniten käytössä: tummansiniset ohuet suorat housut (Gerry Weber), lyhyt hihainen valkoinen kauluspaita (keväthankinta Saksasta), mustat avokkaat (Ara, Saksasta) ja päivän huivi. Kuvassa päivän huivina punasävyinen silkkihuivi (Marja Kurki). Sain sen mieheltäni hääpäivälahjaksi kesäkuussa. Välillä oli violettia, välillä turkoosia - melkein kuin eri paita :)

Toinen paitani oli myös valkoinen (Gossip, Sokos) ja sen kaverina oli useinmiten mustat housut ja mustat korkkarit ja korut. Kuvassa rennompi versio beigeillä pellavahousuilla (H&M).


Päätön mekkokuva (mekko Gerry Weber) viime kesältä. Yläosa on neulosta ja "hameosassa" kaksi ohuen ohutta kangasta päälekkäin.


Tarkoitus oli ehtiä tänä kesänä kaupoille, mutta eipä onnistunut taaskaan. Kesän stressi iskee, kun elokuiset häät lähestyvät. Yksi mekko on hankittu, mutta se vaatii aika reippaasti korjausompelua ja tarkoituksena oli suoriutua siitä itse.

11 kommenttia:

  1. Siistiä, mutta silti asiallista:) Vai miten se sanonta menikään?
    Asu kaksi ihan mun makuun:)
    Meillä ei tänä kesänä suuremmin juhlitakkaan (onneksi)- vaatekriisi nousee aina lähes ylitsepääsemättömäksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Annu :) Juhlat usein tuottaa päänvaivaa pukeutumiseen osalta, kun pitäisi olla sopiva setti kenkineen ja laukkuineen, jos on samanlainen kaappi kuin minulla: täynnä vanhaa ja sopimatonta :(

      Poista
  2. Haa, materiaalia oman vaatekriisin keskelle! Mitenhän ne edellisen kesän vaatteet aina nuhjaantuvatkin talven säilytyksen aikana...huoooh.
    Tuo punasävyinen huivi raikastaa asua aivan ihanasti! Olen todella huono käyttämään asusteita. Tuossa olisi ideaa. -Eli ihan surutta käytän kuvia omiin pohdintoihin. ;)
    Siistiä perussettiä sinulla, tykkään kun olen itsekin sellaisen yksinkertaisen "tyylin"perään. Kesät on hankalia kun ei pysty käyttään neuletakkia turvana. Tuo gossipin paita näyttää mukavalle siinä mielessä.
    Miten pukeudut vapaa-aikana?
    En myöskään jaksa ajatella edes vaatekaupoille raahautumista, enkä oikein tiedä minne suuntaisin, joten pläräsin viime yönä koko elloksen valikoiman läpi ja tein mittavan toivelistan, jota palaan ensi yönä karsimaan. :D
    Mistä ostat vaatteesi yleensä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. palasin pitkästä aikaa asusteiden käyttöön, kun mulla on niin vähän siistiä toimistovaatetta :) Töissä käytän eniten suoria housuja ja paitapuseroita. Kotona mulla on aina farkut ja yleensä joku trikoopaita - todella harkittua ja eleganttia. Maximekkomuoti on mulle tosi jees -mitä helpointa kesämuotia. En ole vaatteiden ostopaikan suhteen uskollinen, mistä tahansa kelpaa. Eniten ostan Stockkalta, niiden global-merkki on kivaa ja keskihintaista. Työvaatteet on usein Gerry Weberiä tai Via Appia Due. Housuja löydän suht kivasti H&M, yläosia KappAhlilta. Peter Hanens verkkokauppa on täynnä kaikkea ihanaa, mutta se on aika hintava

      Poista
  3. Hei legendaarisia toimistoklassikoita =)
    Mä en osaa pukeutua tyylikkäästi, enkä varsinkaan klassisesti. Olisin varmasti jokaisen toimiston tyylitön kauhistus.
    Sulla on kuitenkin homma hanskassa =)

    VastaaPoista
  4. Keksimmäisessä kuvassa aivan ihana pusero. Kaikki vaatteesihan ovat siistin "asiallisia" :)

    VastaaPoista
  5. puhelimen selain näytti, että vastaa kommenttiin, mutta tänne viimeiseksi ne viestit tulikin :(
    Edellinen viesti oli zirkille.

    Vera: aivan varmasti toimistopukeutuminen onnistuisi sinultakin. vähäisten omakuvien perusteella sinun tyylisi on vaan paljon räväkämpi ja nuorekkampikin :-)

    AnniK: kiitos :-) Välillä olen vitsaillut, että mulla on ihan risteilyemäntä look

    VastaaPoista
  6. Hei, sähän olet mestariasustaja! Kivoja vaatteita, etenkin se Gossipin valkoinen paita.
    Tyyliblogia pystyyn vaan. "Toimistoklassikko opastaa".

    Pinkki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pinkki :) Täytyy nyt vielä muhitella ajatusta blogista tyylikepponen... Postauksia vois tulla harvanlaisesti jos ostaa 2 paitaa kesässä ja saman verran t-paitoja :D

      Poista
  7. :) Kuka sanoo, että tyyliblogissa pitä esitellä uusia vaatteita? Kivempi melkein on jos samoista vanhoista saa viritettyä uutta ja raikasta kokonaisuutta. Kuten näissä kuvissa. Tykkään tosi paljon tuosta punaisesta huivista! Ihan mun kin tyyliäni :)

    VastaaPoista
  8. olet Laura ihan oikeassa, tyyliblogissa ei tosiaan ole pakko esitellä jättisuurta garderoobia. Jotenkin vaan se (tai kalliit vaatteet / asusteet) tulee ainakin itselleni ekaksi mieleen tyyliblogeista puhuttaessa. itseänikin kiinnostaa enemmän, kuinka ne naiset pukeutuvat, jota eivät ole erityisesti muodista ja vaatteista kiinnostuneita, joille vaatteet ovat jotain mitä täytyy aamulla kiskaista päälle mutta olisi kiva näyttää kivalta käyttämättä asiaan hirveästi aikaa, vaivaa ja rahaakaan.

    VastaaPoista