14. joulukuuta 2011

Kuin karpalosuklaata

Mietin pitkään, että mikä sana kuvaisi parhaiten sinua kuopukseni. Voisin kirjoittaa pitkästi valoisasta ja leikkisästä luonteestasi. Tai äidin ja isän mieltä lämmittävästä hellyydenkaipuustasi, mikä saa sinut kiepsahtamaan syliin ja nukkumaan liiskana vanhemman selkää vasten. Voisin kirjoittaa sisälläsi olevasta sisukkuudesta, mikä saa sinut yrittämään melkein kaikkea samaa kuin isommat veljet. Voisin kirjoittaa sinua vaivaavasta "pienen koiran syndroomasta", joka saa sinut uskomaan että metrin sijasta oletkin yli 130cm kuten isoveli ja kolmen sijasta seitsemän vuotias. Voisin jopa vähän manatakin tuota syndroomaa, koska se saa sinut luulemaan, että olet oikeutettu kaikkiin koululaisten etuihin. Voisin kertoa myös näyttelijänlahjoistasi, joilla esität pientä ja sorrettua, jotta saisit tahtosi läpi veljiisi. Voisin kirjoittaa tuhat adjektiivia valovoimaisesta hymystäsi.

Mutta pystyisinkö kiteyttämään persoonasi yhteen ainokaiseen sanaan. Sellaiseen josta minulle tulisi mieleen kaikki piirteesi.

Valitsen sanaksesi karpalosuklaan. Olet täydellisen samettista, herkullista ja nautinnollista. Saat minut hyvälle tuulelle. Joskus kitkerä karpalo tekee täydellisyyteen pienen särön peittyäkseen taas suklaan pehmeyteen. Huonolla tuurilla karpaloita sattuu joskus klimppiin, ja tekisi mieli kirota kitkeryyttä. Mutta tiedän pian kitkeryyden väistyvän samettisuuden alle.

Juuri niin lapseni, äitisi kuvaa sinua suklaana. Oikeastaan toivisinkin, että olisi suklaata. Koska silloin voisin säilöä sinut purkkiin sellaisena kuin juuri nyt olet. Voisin nautiskella sinusta juuri tällaisena aina. Pysyisit ikuisesti äidin hurmaavana pikkupallerona. Kuin karpalosuklaana.

Onnea vielä kerran 3-vuotiaalle!

(Juu-u, meillä eletään syödäksemme).

***
Vihdoin juhlaputki on saatettu loppuun ja voimme keskittyä jouluvalmisteluihin. Muistiin vielä muutama kuva naapureiden lapsille järjestetyistä tuplakekkereistä.


Nyt kun cocktailsiilit ovat menneet pois muodista,
niin näihin on hyvä palata. Helppoa, hyvää ja hauska :)

 Vaahtokarkkitikkuja

Leikkinä eritasoisia pingispallon puhallusratoja

Osa juhlaväestä

Angry birdsiä tabletilla

Karpalosuklaa

9 kommenttia:

 1. Ihan samoja tarjoomuksia olen minäkin ajatellut laittaa, muotia tai ei :-D

  Onnittelut kolmevuotiaalle !

  VastaaPoista
 2. Petriina: Minusta nuo on kanssa kivoja tarjottavia. Mutta verottihan se vähän innostusta, kun muutama vuosi takaperin ihan jokaisissa lastenjuhlissa oli cocktail-siili. Nyt kai sitten joka juhlissa on muffinseja (meillä ei, koska lapset eivät tykkää, enkä itsekään pidä niistä päällysteistä).

  Kiitos onnitteluista.

  Ja mukavaa jätit kommenttisi. Alan juuri lueskelemaan blogiasi.

  VastaaPoista
 3. Oi, olitpa kirjoittanut kauniisti teidän kuopuksesta <3

  Ensin katoin oman blogin lukulistassa tota siiliä ja sit otsikkoa "kuin karpalosuklaata" ja ihmettelin et miten toi nyt liittyy suklaaseen =) mietin et maistuuko se sit yhtä hyvälle kuin suklaa..

  mutta kivat tarjottavat on ollut teillä joka tapauksessa! Mä en ole ikinä edes nähnyt tollasta cocktail-siiliä.

  Paljon onnea pienelle isolle 3-vuotiaalle =)

  VastaaPoista
 4. Voih, Karpalosuklaa ♥
  Ja minäkin aloin kyllä heti pohtia, että jos kolmivuotiskekkereillä on coctailsiili, niin kolmekymmentäkolmevuotiskekkereillä voisi kyllä olla monta tuommoista siiliä! Miten niin elän herkuttelulle... :)

  Onnittelut kultamuiskulle!

  VastaaPoista
 5. Onnea äidin karpalosuklaalle. Nauratti tuo pienen koiran syndrooma. meidän junnu taitaa potea samaa.
  Meidän esikoinen täytti eilen 10v. Mua itketti. Muistan vielä niin elävästi sen alun...

  pinkki

  VastaaPoista
 6. Ihana Karpalosuklaa! Pieni, iso koira, joka nukkuu liiskana vanhemman selkää vasten. Kuulostaa aika samalta kuin meidän 2,5 vee. Onnea sankarille!

  Mä olen jotenkin ajatellut, että nuo cocktailsiilit olisi jotenkin 70-lukuisia, mutta ovat siis tehneet uuden tulemisen. Mitä väliä sillä on oikeastaan. Ideahan on loistava. Ja nuo vaahtokarkkitikut myös.

  VastaaPoista
 7. Vera, Haltiakummi, Pinkki ja Mirka: kiitos onnitteluista. Silloin kun meidän esikoinen oli taapero, niin joka juhlissa oli aina cocktail-siili :)

  Haltiakummille voitais kehitellä aikuisen naisen versio, jossa laitetaan tujut cocktailit isoon kippoon ja sitten jotain tikkuja kellumaan ;)

  VastaaPoista
 8. Hellyyttävä teksti ihanasta kolmivuotiaasta suklaapojastasi! Tippa tuli linssin...

  Minäkään en ole cocktail-siiliä nähnyt tätä ennen, kuullut vain...

  Iloa jouluvalmisteluihin!

  VastaaPoista
 9. Ihana kaali! Mä voisin napata tuon idean korvan taakse vaikka kaalia emme voi syödäkään.
  Suloinen kirjoitus pojastasi <3 Onnittelut kolmivuotiaalle!

  VastaaPoista