9. lokakuuta 2011

Upea syyssää

Lorvantain jälkeen tuli supersunnuntai. Suuntasimme metsäretkelle, matkalla haimme vielä yhden pikkuretkeilijän mukaan. Pikaisesti kyhäämäni metsätehtävä toimi hyvin ja se innosti tekemään muitakin löytöjä metsässä. Pienenkin olisi jaksanut vielä muutaman tehtävän lisää. Tehtävänä oli kerätä ja valokuvata. Tehtävien lisäksi retkeen kuului kiipeäminen hurjalle kalliolle ja eväiden syönti rannalla. Joka kerta yritämme bongata eläimiä, mutta tälläkään kertaa vastaan ei tullut karhua (poikien harmi, äidin onni). Syksyinen metsä tuoksui ihanalta, aurinko paistoi ja lapset olivat niin tohkeissaan. Jopa tälläinen syksyn vihaaja nautti päivästä :)


Tehtävät on jaettu ja käyty lävitse

Aika nopeasti oli tehtävät tehty - viimeistä viedään

"Hei kato täältä näkyy tosi pitkälle"
"Katso kotkanpuita!"

What goes up must come down9 kommenttia:

 1. Voi että, ihania kuvia. Teillä on ollut tosi kiva päivä.

  Olet kyllä tosi reipas, kun jaksat kehittää oikein tuollaisia tehtäviä metsäretkelle!

  VastaaPoista
 2. Noita auringonkeltaisia haapoja minäkin intouduin tänään kuvaamaan :). Olisinkohan pärjännyt hyvin teidän bongauskisassa, bongasin nimittäin lumikon - vai olisikohan se bongannut minut, ennenkuin vilisti viljapellolle pyöräni tieltä :).

  VastaaPoista
 3. Näyttää hauskalta tuo teidän metsäretki. Olet kyllä superäiti : )

  VastaaPoista
 4. Seuraaville museo ym. retkille teen ehdottomasti pienet tehtävät. Niin hyvin toimi! Tehtävät ohjaavat vauhdikkaan väen mielenkiinnon oikeaan suuntaa eikä esim. veljen nujuuttamiseen tai roskiksen dyykkaukseen.

  Eloise: tällä porukalla eläinbongaus jää yleensä tasolle pullasorsa, koska metsä kaikuu ja tanner tömisee. Olisit siis ollut ihan voittaja. Esikoisen kanssa on joskus onnistuttu bongauksessa. Lumikkoa en usko nähneeni (tai ainakaan tunnistaneeni) luonnossa.

  VastaaPoista
 5. Ihania syksyisiä kuvia! Ja vautsi, olet viitseliäs, kun jaksat tehtäviä tehdä!! Tuota voisi todella koittaa, voisi toimia ja rauhoittaa porukkaa:)
  Paketti saapui perille ja oli juuri niinkuin pitikin! Iso kiitos! Ja ekstrakiitos tossuista, olivat juuri sopivat ja niistä tuli heti suosikit!!

  VastaaPoista
 6. Ah mikä ihana syyssää siellä on ollut. Tuli ihan ikävä syksyn värejä ja hajuja, viileää tuulta ja lämpimiä vaatteita.

  VastaaPoista
 7. Kivoja syyskuvia, toivoo syksyä rrrrrakastava =)

  VastaaPoista
 8. Ja blogissani on muuten tunnustus sinulle =)

  VastaaPoista
 9. Kepponen, en minäkään ole ennen lumikkoa luonnossa nähnyt, niin suuri luonnonhavainnoija en ole. Lähinnä hämmennyin kohtaamisesta.

  VastaaPoista