11. joulukuuta 2010

Joulunalustouhuja

Aiemmilta työvuosilta tuttu kuvio nostaa päätään: joulunalusaikana kalenteri pullistelee joulupuuhien lisäksi töitä ja muita hoidettavia asioita. Ja suorituslista huipentuu jouluaattoon, jonka jälkeen se rauhoittuminen vasta alkaa. Yritän harata vastaan tätä ja kroppani myös -olen nimittäin älyttömän väsynyt. Eihän tämä elo surkeaa ole, jouluun on enää pari viikkoa. Aattoa menemme viettämään anoppilaan. Vältän siis joulusiivouksen -JIHUU :D Ja meidän perheen osuuden yhteiseen joulupöytään valmistaa Stockman. Ja juhlapyhien jälkeen meillä on lomaa. Vielä pitäisi keksiä parit lahjat.

Pojat ovat innoissaan lumesta. Jos vaan sää sallii, niin meidän jengille maistuu ulkoilu. Meillä on tuossa taloyhtiön pihalla pieni mäki, siinä on pienemmille pulkka/stigamäkeä ja esikoinen laskee sitä suksilla. Ja taloyhtiössämme huomaavaisesti mäestä kolataan vain toinen puoli ihan puhtaaksi.

Kuopus ensimmäistä kertaa suksilla. 
Kaveri vaati saada veljen sukset ja sitten äiti talutti hiihtäjäsankaria.


Pyllymäkeen kehittelimme tälläisen luistavan lähtölavan


Kuten kuvista näkyy niin meilläkin on päässeet käyttöön viime talvena tilatut Ticketin kakkoslaadun puvut. Esikoisella ja keskimmäisellä on sama malli eri värissä ja kuopuksella babymalli, jossa fleece ei ole irroitettava. Meillä näitä pukuja voi käyttää vain kun pakkasta on -10 astetta tai enemmän. Leudommalla säällä pojilla on selkä märkänä. Fleecen irroitusta en ole viitsinyt kokeilla. Toisina pukuina pienemmillä on Reimatecin haalarit ja esikoisella Reimatecin housut ja Villervallan takki. Niitä pidetään pikkupakkasessa. Villervallan takin alle esikoinen joutunut laittamaan välillä fleeceä. Tällä pukeutumissysteemillä olemme välttäneet aika hyvin välikerroksen (villa/fleece) pukemisen.

Päiväkodissa on pidettiin jo pienten puolen joulujuhlat. Meidän kuopuksemme lipesi riveistä aika nopeasti ja tuli istumaan äidin syliin. Keskimmäisemme osasi kaikki laulut ja lauloi todella reippaasti. Ja laulujen välissä hän vilkutteli paikaltaan leveästi hymyillen ja huuteli äitiä.

Kohta aloitetaan! "Äiti, mä esiinnyn kohta"

Ja nyt mä soitan "Kilisee kilisee kulkunen"

Parit piparit on leivottu. Meidän poikaporukalla puolen kilon
taikinasta jää seuraavaksi päiväksi max 5 piparia. Tässä
apureina Hanna ja Mimosa.

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa tuo joulunaluskiire aika samanmoiselta kuin täälläkin. Ja että väsynyttä touhua. Niin täälläkin. Mutta kaikki jouluun liittyvä on kyllä tosi kivaakin, että yritän nauttia niistä, ja unohtaa tekemättömät, tylsät kotityöt...

    Ihania kuvia taas! Teillä on kyllä niin iloinen ja reipas remmni, että on aina kiva lukea meiningistänne.

    Ehditäänkö ennen joulua vielä lounaalle? Lomani alkaa 21.12. ja kestää vuoden loppuun asti...

    VastaaPoista
  2. No huomenna mennään vähän piristymään (tai köyhtymään...)! Ja sitä paitsi, teet vaan ihan välttämättömän ja sitten muuten otat lungisti! Kyllä se joulu tulee kuitenkin ja on enemmän korvien välistä kiinni!

    VastaaPoista
  3. Leonida: Ehdottomasti ehditään lounaalle :)

    Mulle sopisi ensi viikolla ti-to. Viestitellään.

    VastaaPoista
  4. Enää pari viikkoa-koita jaksella!

    Mä ajattelinkin, että työt painaa päälle, kun ei oo päivityksiä tullu:)
    Blogiasi on kiva seurata-tykkään tälläsistä normi elämä blogeista!!!

    Ihana poika kaarti pirteänä kuten aina:)

    VastaaPoista
  5. Samoissa työkiireissä täälläkin, toivottavasti meillä kummallakin helpottaa pian -jaksuja!

    Ihania kuvia teidän urheilijanuorukaisista! Meillä tyttölle on tulossa Stiga joululahjaksi ja uudet luistimetkin on hankittu muttei vielä testattu.

    VastaaPoista