12. elokuuta 2010

Less is more ...vai onko sittenkään?

Korttien teossa tyylini on ollut usein miten aika pelkistetty: vähäisesti koristeita, ei juurikaan kukkia ja vain muutamaa väriä. Yritän rikkoa kaavaa ja saada kortteihini lisää värejä ja koristeita. Usein kuitenkin päälimmäisenä ajatuksena on, että tämä kortti on jo täynnä ja koristeet vievät kaiken "ilmavuuden". Tässäpä kuvasarja yrityksestäni. Mikä sinusta on paras?

Kortti 1

Lintuleima on kaunis ja siinä crackle accenttia päällä (ei tosin krakeloitunut), mutta pinta on mukava. Itse tykkäisin siitä, että katse keskittyy lintuun. Pienenä myönnytyksenä voisin laittaa tuollaiset sydämet kulmiin. Aika lailla perustyyliäni. Luonnossa katseltuna kortti ei tunnu niin pelkistetyltä ja tyhjältä kuin kuvassa.

Kortti 2

Sopivaa paperia ei löytynyt, niinpä leimailin ja vähän värittelin lintuleiman sävyllä taustapaperin. Vieläkö katse löytää linnun ja pintastruktuurin vai hukkuiko ne taustakohinaan? Olisiko valkoinen sittenkin parempi? Tai joku ihan toinen väri?

Kortti 3

Nyt on sekaan laitettu vielä kukat ja timangit? Joko on ahdettu fiilis? Yliannostus lilaa? Mikä näistä on paras? Vai olisitko sinä tehnyt linnulle aivan toisenlaisen taustan? Mä muuten tykkään lilasta tosi paljon.

Ja nyt seuraa yllätys, musta paras on tuo viimeinen. Ja pystyn vielä kuvittelemaan Onnea/Kiitos tekstin tai tarran tuonne yläreunaan. Ja sitten on kyllä niin täyttä, että huh huh. Tavoite saavutettu?

9 kommenttia:

 1. Nyt olikin vaikea, mutta mielenkiintoinen tehtävä!

  Kortti 1: Periaatteessa tykkään näistä simppeleistä korteista kovastikin. Tässä voisi jopa jättää nuo kulmakoristeet pois, jolloin sitä voisi käyttää jopa surunvalittelukorttina. Ei siis ole synkkä sinäänsä, vain monikäyttöinen.

  Kortti 2: Tausta on upea!!! Tässä tulee kuitenkin sellainen olo, että sekä tausta, että monimutkainen kuva vievät voimaa toisiltaan.

  Kortti 3: Tämä on minusta parempi kuin nro2, koska kukat yllättävää kyllä jopa rauhoittavat korttia. Tosi upea siis!

  Eli minusta jokainen menee hyvin, mutta riippuu aina vähän käyttötarkoituksesta ja henkilöstä, minkälaisen valitsisin kenellekin. On henkilöitä, jotka eivät tykkää kukkakorteista, ja heidän kaltaisilleen kakkonen on ehdoton. Yksinkertaisen ystäville ykkönen.

  VastaaPoista
 2. Tosi mielenkiintoinen vertailu! Olen aivan Mirkan linjoilla. Eka on ihanan yksinkertainen. Se onkin hyvä idea surunvalitteluun vaikkapa, koska joutunen lähitulevaisuudessa sellaisen kortin tekemään.

  Keskimmäisessä ihastelin upeaa reunaa, mutta lintu ei tullut niin hyvin esille. Ehkä livenä se ei-krakleerautunut pinta toisi linnun esille kuitenkin?

  Ja kolmas on mielestäni täydellinen. Mirkalla oli oikein kuvaava termi kukista, että rauhoittavat korttia. Tosi hieno!

  VastaaPoista
 3. Anteeks, synnyin vaikeeks;
  mun suosikki on kakkonen :)
  Se on vaan täydellinen. Kuva sopii upeasti taustaan, ja tausta on toteutettu yhtä upeasti kuin kuvakin.

  Mun makuun ykkönen on liian vähän ja kolmonen liikaa; toinen ei anna tarpeeksi upeana korttina, ja toinen latistuu liiallisuuksilla. Tämä tosin ehkä johtuu siitä, että olen nähnyt tuon linnun livenä, ja minun mielestä se oli ihan älyttömän hienosti "väritetty" ja tehty. Arvasin että siitä tulee upea kortti, ja oikein odotin tätä poustausta :)

  VastaaPoista
 4. Nyt sotkee soppaa sellainen, joka ei varsinaisesti ymmärrä korttiaskartelusta tuon taivaallista ;). Kakkonen on minulle eniten mieleen, vaikka kaikki ovat kauniita. Eikä kakkosessa lintu minusta katoa, vaikka tausta upea onkin, päinvastoin. Minun silmäni oikein nappasi linun keskeltä ja kehui sitä, kuinka reunan ja linnun värit voimistuivat toisistaan :).

  VastaaPoista
 5. Kakkonen on kaunein :)

  VastaaPoista
 6. Kuten muutkin niin kaikki käyvät --eri ihmisille erilaiset tarkoituksen mukaan. Itse kuitenkin diggaan tuosta viimeisestä eniten:))

  VastaaPoista
 7. Mun suoskikkeja on ykkönen ja kolmonen. Niin eri tavoilla kivat.
  Ihmisiä on niin erilaisia ja jos esim. aikeissa myydä kortteja, silloin pitää tehdä kortteja erityyleillä....vaikkei ne aina olisikaan ihan omia lemppareita :)

  VastaaPoista
 8. Mä olen vähän samaa mieltä kaikkien kanssa. Jos olisin itse tehnyt olisin varmaan jättänyt mustan paperin alla olevaan paperiin valkoista enemmän, niin että kuviointi olisi vähän reunempana, kuin kehyksenä. Silloin korttiin tulisi ehkä vähän lisää hengähdystilaa. Mutta siis ihania kortteja kaikki.

  VastaaPoista