20. helmikuuta 2010

Kahvila-asu kuopukselle

Hakusessa on ollut hillitty ja vähän siistimpi asu kuopukselle sitä varten, että kun liikumme kuopuksen kanssa kaupungilla, niin olisi kiva pukea poikaa joskus muuhunkin kuin veloureihin. Farkut eivät toistaiseksi sovi, koska vaatteen on mentävä helposti villahaalarin ja toppapuvun alle. Ja mielellään vielä sukat pitää saada housunlahkeiden päälle. Eikä mitään napitettavaa.

Tälläinen kokonaisuus sitten syntyi. Koko 86cm. Housut ovat sivusaumattomat (helpotti kummasti ruutujen kohdistamista), kankaana Eurokankaan joustava sametti. Housuista tuli hyvät ja oli helppotekoiset. Bodyn kaivoin kaapinpohjalta ja aplikoin siihen tähden. Elämäni ensimmäinen aplikointi siis. Siinä ei ole muuta vikaa kuin, että ylös tarkoittu sakara lipsahtikin sivulle (oli oikein merkattu ja kaikkea). Olen kahdenvaiheilla, että purkaisinko vai ei. En taida viitsiä. Tässä sen taas huomaa, että yhtään keskeytystä ei meikäläisen ompeluprosessi kestä. Mutta eiköhän tällä kehtaa kahvilassa notkua.

Meillä ei ole vähään aikaan ollut beige-vaaleansininen yhdistelmää ja kyllä se musta taas tuntuu niin hyvältä parilta. Kaapista kaivelin vielä esikoisen jäljiltä asuun sopivan neuleen :)Kepposindeksi oli perjantaina taas korkealla. Esikoinen on jo pidempään himoinnut silmälaseja, koska yhdellä tosi coolilla pojallakin on. Minä en näille pyynnöille lämmennyt. Sitten päiväkodista sanoivat, että esikoinen sanoo ettei näe, että voisi kannattaa tarkastuttaa näkö. Silloin jo vähän arvelin, että mahtaisiko kyseessä olla juoni silmälasien saamiseksi. Noh, esikoinen kävi neuvolassa näkötarkastuksessa, eikä näössä ollut mitään vikaa :) Uusi reissu terveyskeskukseen tulikin sitten jo muutaman tunnin päästä: Keskimmäinen oli päiväkodissa työntänyt lounaan jälkeisen hammaspastillin sieraimeensa eikä sitä enää saatu pois.

3 kommenttia:

  1. Tosi kivat housut ja paita! Oliko sinulla joku kaava noihin housuihin vai sovelsitko omasta päästä?

    Voisit numeroida kepposet ja alkaa pitää niistä kirjaa. Kymmenen vuoden päästä olisi kasassa ensyklopedian verran Poikien Keksintöjä.

    VastaaPoista
  2. Mirka: housujen kaava on työväenopiston kurssilta. Minä en osaa vielä soveltaa omasta päästä mitään. Jos en ole tarkkana, niin mullahan saattaa hupsahtaa väärät kappaleet yhteen :)

    Toi kepposkirjanpito onkin hyvä ideä. Mulla on muistivihko, johon olen parhaimpia sanontoja laittanut ylös. Laitanpa toisesta kohtaa alkamaan kepposlistan.

    VastaaPoista