13. toukokuuta 2024

Kukkaterapiaa ja juhlia

En tiedä mihin nämä päivät oikein katoavat. Mutta vihdoin olen blogini äärellä ja toivottavasti pian myös muitten blogien äärellä.

Huhtikuun lopussa olin ihan kevätterapian tarpeessa ja pirautin ystävälleni Tiinalle ja pyysin häntä kanssani Viherpajaan. Onneksini Tiina oli vapaana ja innostui ajatuksesta. Viherpaja on vantaalainen erittäin iso kukkakauppa, jossa on katetussa tilassa japanilainen puutarha. Mahtava paikka, iso valikoima ja myöskin aika kohtuulliset hinnat. 

Kevään ensimmäiset kirsikankukat bongattu siis jo 27.4



Japanilaisessa puutarhassa on karppilampi, muotoon leikattuja havupuita, teehuone ja bambuja.



Ihania käkkyröitä kasvaa tuosta puusta

Bambu on suosikkikasvejani

Japanilaisen puutarhan ulkopuolella näimme supersuloisia pikkukukkia puuntaimessa. Jäimme ihailemaan niitä pitkäksi aikaa. Kyseessä oli ruusumanteli.

Pikkuinen, mutta niin suloinen ruusumantelin kukka


Jatkoimme kierrostamme myyntiosastoiden puolella ja siellä ruusumanteli kukki suorastaan jumalaisesti. Melkein täytin auton takakontin ruusumantelin taimilla. Ystäväni Tiina kertoi, että hänen pihalleen niitä oli puutarha-ammattilainen ehdottanut. Tiinan piha on kuivaa hiekkakangasta ja minun savimaata. Toistaiseksi ruusumantelit ovat edelleen kaupassa, ensin pitää selvittää, että olisiko niillä mahdollisuutta menestyä pihallamme. Kukkiva ruusumanteli on sellainen näky, jonka edessä moni varmasti pohtii ostopäätöstä.

Ruusumanteli



Vappua vietimme perinteisesti syöden. Tilasin vappuviikolle Ruokaboxin, koska siinä oli houkuttelevan kuuloinen vappuateria perunasalatteineen ja nakkeineen. Minä olen suuri perunasalaatin rakastaja ja teen itse sitä perinteistä perunasalaattia, jonka kastikeeksi tulee majoneesin ja kermaviilin sekoitusta. Ruokaboxissa oli ihan erilainen perunasalaatti ja halusin päästä kokeilemaan sitä.

Tässä on perunalaattiin tulevat omenat palasteltuna, lisänä on kevätsipulia ja lehtipersiljaa. Kastikkeen perustana on valkoviinietikka

Perunat viipaloitiin, maustettiin ja paistettiin uunipelillä ja sekoitettiin lämpöisinä omenoiden sekaan. Perunasalaatti oli niin hyvää, että lopusta hieman kilpailtiin.

Toinen vappuaterian salaatti oli coleslaw, jossa oli porkkanan sijasta paprikaa. Tämäkin oli hyvää.

Ruokaboksin mukana tulleet Wotkinsin Sörkän nakit olivat yllättävän maukkaat

Vappuna herkuttelimme vohveleilla

Tänä vuonna Hra Kepponen osti vappupallon vain minulle :)

Meidän keskimmäisellä on toukokuun alussa synttärit ja niitä juhlittiin pienesti heti vapun jälkeen. Synttärisankari sai isomman ja kalliimman synttärilahjan jo maaliskuussa ennakkoon ja se oli ostettu jo syksyllä. Keskimmäinen lähti naispuolisen ystävänsä kanssa Tukholmaan katsomaan The 1975 bändin keikkaa. Siitä riitti järjestelyä vanhemmillekin, kun piti selvitellä, että mihin hotelliin voi alaikäiset majoittua. Reissu meni hyvin ja oli kuulemma hieno kokemus. Pisteet nuorelle miehelle ja hänen tyttöystävälleen siitä, että he pystyivät keskustelemaan asian halki siitä, että ystävän kanssa voi tehdä tuollaisen reissun vaikka hän onkin toista sukupuolta. Itse en olisi varmaankaan vajaa 17-vuotiaana osannut hanskata tuollaista lainkaan.

Synttärisankarin toiveesta tein hänelle Maisemakahvilan raparperipiirakan ohjeella pellillisen mustikkapiirakkaa.



Toukokuun alkuun mahtui vielä yhdet juhlat lisää. Setäni täytti 80 vuotta. Hänenkin kuntonsa on vaihdellut ja oli niin mukavaa nähdä hänet pirteänä. Kiva oli nähdä muukin suku samalla <3

Matkalla sedän synttäreille. Saimme mukaamme keskimmäisen ja hänen tyttöystävänsä

Etualalla isäni, taaempana synttärisankari

Serkkuni vaimo oli tehnyt tarjoilut juhliin ja pöydät notkuivat herkuista. Nam!



Serkkupoika taitaa kuulua top-5 joukkoon ihmisistä, jotka ovat olleet elämässäni mukana pisimpään


Kivaa uutta viikkoa!

14 kommenttia:

  1. Aika menee tosi nopeasti, ainakin, kun taaksepäin katselee.
    Puutarhoilla kierrellessä tulee aina iloiseksi ja toiveikkaaksi. Paljon samaa lajiketta samassa paikassa näyttää upealta, mutta viepäs se yksi taimi omalle pihalle ;) Ruusumanteli on tosiaan suloisen näköinen. Pistetään mietintään täälläkin.
    Perunasalaatti näyttää erikoiselta jo perunoiden muodon takia. Uusien juttujen kokeilu olisi mielenkiintoista, mutta usein sitä tulee valahdettua siihen tavalliseen ja minun ollessa kyseessä, myös helpoimpaan. Jotenkin ei jaksa panostaa, kun ei ole lapsiakaan enää talossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen taas humpsahtanut johonkin aikaparadoksiin. Työpäivät tuntuvat pitkiltä, mutta viikot menevät silmänräpäyksessä.

      Tuo on totta, että isot määrät samaa kukkaa näyttävät mahtavilta, mutta yksittäinen taimi näyttää orvolta. Kukkiva ruusumanteli oli hieno!

      Minua alkoi vaivaamaan tuo, että ruuanlaittoon ei jaksa panostaa, kun ei ole lapsia talossa. Olen suunnitellut, että sitten kun olemme miehen kanssa kahdestaan, niin laitamme kilvan sellaisia ruokia, joista pojat eivät välitä. Käykö tässä sitten meillekin niin, että emme jaksakaan panostaa? Toisaalta vähempi syöminen olisi minulle ihan hyväksi ;)

      Poista
  2. Olipas täällä mukava päivänaloitus - tai jatko... lähtöselvitys ensin ja nyt nautiskelemaan kiireettömästi niin omaan kuin teidän ystävien blogeihin.
    Silmät kirkastui entisestään ruusumantelin karkkimaisesta suloisuudesta - perunasalaatin ulkonäkö houkuttelee kokeilemaan sitten joskus... mutta nyt vei huomion ilmapallosi... seepra!Toiveissa olisi nähdä seepralauma... (liikaa luontofilmejä katsoneena se on ollut pikkutytöstä saakka haaveissa enemmän kuin Big vitoset) Todella fiksuja nuoria teillä... se on kyllä käynyt selväksi jo aiemminkin - mutta ihmissuhdetaidoissaankin vetäisevät ohi ainakin tämän nuoren neidon (silloin joskus vuosikymmeniä sitten-hih)

    Odotas vaan... ruoka nousee arvoon arvaamattomaan, kun ikää tulee lisää ja gourmettia niin pal helpompi loihtia kahdelle ja ok neljällekin... kuin koko sakille "lisukkeineen" Meille ainakin kävi juuri niinkuin tekin suunnittelette.... eli tehty kaikki mahdolliset sapuskat, joista lapset ei välitä.... hih...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkiva ruusumanteli on kyllä hurmaava näky. Minua himottaisi ehkä vielä enemmän pienikokoisiksi jäävät balleriinaomenapuut tai kriikunapuut. Tässäkin kohtaa ehkä kuitenkin menisin vatsa edellä :D

      Ihan ei vielä olla selvillä vesillä nuorison kanssa, mutta heidän kunniakseen pitää sanoa, että nykyisin yllätymme selvästi useammin heidän fiksuudestaan kuin pöllöydestään.

      Minä toivon, että meilläkin säilyy innostus ruuan laittamiseen vielä kahdestaan. Lisäksi toivon, että edes jonkin aikaa meillä olisi rahaa syödä enemmän ulkona. Aika harvoin pääsemme livahtamaan salaa johonkin kivaan ravintolaan, täällä on usein joku ruikuttamassa, että haluaa mukaamme. Aina ei edes auta uhkailu, että jos poika pääsee meidän treffeillemme, niin me tulemme sitten hänen treffeilleen :D

      Poista
  3. Wow, ryhdyin heti googlaamaan Viherpajaa ☘️ Hyvältä näyttää.

    Eilen just naapuriin toimitettiin Ruokaboxi, näin ikkunasta ja ajattelin että hmmm... mitähän siellä on? 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherpaja on kiva paikka, kannattaa joskus käydä tsekkaamassa.

      Ruokaboxi on tuonut paljon hyviä reseptejä meidän arkeemme. Tilailen sitä aina välillä saadakseni uutta inspiraatiota. Jos ei olisi niin kallis, niin varmaan pitäisin tilauksen voimassa ainakin koko talvikauden.

      Poista
  4. En olekaan käynyt vuosiin Viherpajassa. Nyt oikein innostuin asiasta, kiitos muistutuksesta :) Muistan miten hieno japanilainen puutarha siellä oli. Tuo ruusumanteli näyttää aivan uskomattoman hienolta.

    Nuorten reissu kuulostaa hienolta ja kyllä teidän synttärijuhlatkin näyttävät todella mukavilta. Nautinnollista viikon jatkoa sinulle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viherpaja on hyvä paikka. Minä ostan sieltä usein sesonkikukat esim. jouluksi tai pääsiäiseksi. Korona-aikana kävimme vaarin kanssa keskellä päivää retkeilemässä siellä, että hänkin pääsi joskus ulos kodistaan.

      Kukkiva ruusumanteli olisi kyllä kevätpihan kuningatar :)

      Poista
  5. Aika on todellakin hupaa kulumaan. Vasta oli vappu ja kohta puoliväli toukokuuta.
    Hieno Viherpaja retki. Tuollaisesta minäkin pidän, on vain aikaa kun viimeksi oli mahdollista sellaisessa käydä, Oulussa kävin.
    Perunasalaatti herätti kiinnostukseni. Se olisi vallan mainio lisä esim. grillatun ruuan lisäke.
    Mukavaa viikon etenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keski-ikä on tehnyt minustakin kukkabongarin. Tykkään käydä puutarhoilla ja myös kasvitieteellisissä puutarhoissa. Minulla on siinä mielessä luksusta, että tässä pääkaupunkiseudulla on Viherpaja, Talvipuutarha, Kasvitieteellinen puutarha ja Marketanpuisto. Lisäksi tuossa Sipoon puolella on kauppapuutarhoja.

      Perunasalaatti oli todella hyvää. Olisin röyhkeästi laittanut reseptin tänne blogiini, mutta en enää löydä sitä paperia. Heti kun se löytyy, niin naputtelen talteen.

      Poista
  6. Wau, mikä puutarha! Voithan kokeilla ruusumantelin kasvatusta esim.ruukussa tai isossa astiassa, kunhan viet sen talvisuojaan johonkin viileään. Et jätä ulos talveksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen ruukkukasvatuksesta haaveillut, mutta meillä ei harmillisesti ole mitään sopivaa talvehtimistilaa :( Meillä on jatkuva ongelma kaikkien säilytystilojen kanssa muutenkin.
      Kivaa sunnuntaita!

      Poista
  7. Sörkän nakit ovat melkein ainoita nakkeja, joita kesällä syön! Kiitos muikkarista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syödään nakkeja aika vähän muuten kuin nakkikastikkeena, joten taisi olla ensimmäinen kerta kun söin Sörkän nakkeja ja yllätyin hyvästä mausta. Jatkoon :)

      Poista