16. toukokuuta 2024

Kukkabongausta - upeat magnoliat

Nyt alkaa olla aivan viimeiset hetken nautiskella Helsingissä magnolioiden kauneudesta ja tuoksusta!

Eilen keskiviikkona kävin ystäväni Tiinan kanssa Torkkelinmäellä ihailemassa magnolioita. Tiina ei ollut käynyt siellä aikaisemmin ja hän toisteli monesti, että hän ei mitenkään osannut arvata, että Helsingissä on näin upea magnoliapaikka. Tiina on käynyt bongaamassa Alppipuiston magnolian, mutta Torkkelinmäen magnoliapuut ovat varmasti nelin-viisinkertaiset kooltaan Alppipuistoon verrattuna. Paikka on kukkabongarin unelma.





Tästä näkee hyvin, kuinka suuria magnoliapuut ovat




Tämän kevään tavoitteena on käydä myös Malminkartanon omenatarhassa bongaamassa omenapuiden kukintaa. Se olisi minulle uusi kohde. Jos vaan jaksan ja ehdin niin viimeisenä listalla on Haagan upea alppiruusupuisto, joka ihastuttaa vuodesta toiseen.

Harrastatko sinä kukkabongausta? Mikä on lempikohteesi?

8 kommenttia:

  1. Ikävä kyllä en harrasta, vaikka moni mainitsemasi paikka on ihan kävelyetäisyydellä ja Haaga lähellä siivousreissupaikkaa. Pitäisiköhän lähteä käymään Torkkelissa? Milloin alppiruusut ovat Haagassa parhaimmillaan? Eli milloin olisin myöhässä, heh heh. :D
    Aurinkoa perjantaihin sekä tulevaan viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torkkellin pitää mennä heti, tässä lämmössä magnolian kukinta loppuu pian. Ne valkoiset magnolian tuoksuvat niin ihanalta. Jos paikka olisi minulla kävelyetäisyydellä, kävisin siellä pari-kolme kertaa viikossa.

      Haagassa kukinta on parhaillaan yleensä toukokuun lopussa tai kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Siellä puut varjostavat sen verran, että kukat eivät hetkessä rupsahda.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  2. Niin kaunista! Roihuvuori on mulle ainoa pyhiinvaelluskohde keväisin! Kevätiloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me yritimme käydä Roihuvuoressa magnolioitten jälkeen, mutta koko Roihuvuori oli parkkeerattu aivan täyteen :( Jäi väliin. Harmittaa, että Roihuvuoresta on tullut aivan liian suosittu. Toisaalta onhan se kivaa, että niin moni haluaa ja pääsee nauttimaan kirsikankukista.

      Poista
  3. Varsinaisesti en harrasta kukkabongausta, mutta pidän kukista ja olen erityisen kiinnostunut luonnossa kasvavista kukista. Harvinaisin luonnossa kasvava kukka, jonka olen nähnyt kasvupaikallaan, on neidonkenkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti oikein googlata neidonkenkä :) Se on todella kaunis. Kämmeköitten bongaamista luonnosta tuli harrastettua lapsena. Isovanhempieni mökki oli suon reunalla ja siellä kasvoi maariankämmekkää. Tuttavani kuvaa joka kevät kangasvuokkoja.

      Poista
  4. Minä kukkabongailen omassa pihassa. :D Joka vuosi pitää kuvata omenapuu ja kirsikkapuu ja tänä kesänä havahduin siihen, että myös tuomi oli tosi kaunis täydessä kukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä teen tuon saman. Tosin kuvaan aidan toisella puolella olevaa omenapuuta :) Taloyhtiöllä on kirsikkapuista, tuomi, pihlajia ja aitapensaana syreenia. Silti veri vetää bongailemaan kukkia muuallekin ja isommassa määrin.

      Poista