24. toukokuuta 2024

Herkkuaamiaisia ja merimaisemia äitienpäiväviikonloppuna

Perjantaina ennen äitienpäiväviikonloppua huomasin, että instagram täyttyi upeista kirsikankukkakuvista, jotka oli merkattu otetuksi Roihuvuoren kirsikkapuistossa. Koska lauantaina siellä oli hanamijuhlat iltapäivällä, arvelin kaiken parkkitilan loppuvan hyvissä ajoin. Päätin tehdä jotain poikkeuksellista. Laitoin lauantaiaamuksi herätyksen hyvin aikaiseksi, vaikka olen todella aamu-uninen. Hra Kepponen lupasi herätellä minua ja lähteä kanssani bongaamaan kirsikankukkia.

Roihuvuoressa meitä odotti melkoinen yllätys! Kirsikat eivät vielä kukkineetkaan! Ihmiset olivat postanneet instaan kuvia edellisiltä vuosilta ja muutamat raukat -kuten minä- erehtyivät luulemaan niitä uusiksi. Hävetkää tuollaiset instapostailijat ;)


Herkän kauniita nuppuja oli sentään bongattavaksi


Kirsikkapuistossa vierailu jäi paljon suunniteltua lyhyemmäksi. Olimme lähteneet matkaan ilman aamupalaa, joten keksin ehdottaa Hra Kepposelle, että ajaisimme Itä-Helsingissä sijaitsevaan hotelli Rantapuistoon aamiaiselle. Rantapuisto on minusta viehättävä paikka. Se on rakennettu alunperin Yhdyspankin koulutuskeskukseksi vuonna 1963. Arkkitehtuuriin on panostettu ja sitä on vaalittu kaikki nämä vuodet. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee entinen Osuuspankkiopisto. Tänä päivänä tuntuu varsin erikoiselta, että jokaisella pankkiyhtymällä on ollut omat koulutuskeskukset hotellihuoneineen. Tokihan koulutuskeskuksia oli myös isoilla rakennusliikkeilläkin. 

Rakennus koostuu muutamasta eri siivestä ja tilola yhdistää pitkät käytävät, joiden seinät ovat lasia. Ympäristössä on komeaa vanhaan puustoa sekä merimaisemaa.

Ravintolasalissa toimii ravintola Furu. Ravintolasalissa on upeat maisemaikkunat merelle.

Katto on hurjan hieno. Mutta kuka pyyhkii sieltä pölyt?

Aamiaisella oli puuroa, jugurtteja, marjoja, mysliä, leipiä,karjanpiirakoita, munakokkelia, pekonia, nakkeja, leikkeleitä, kasviksia ja juustoja. Tarjolla taisi olla vegaanisiakin vaihtoehtoja.

Jälkkäriksi sai paistella vohveleita. Nam!

Minusta Rantapuiston ravintolasali on upea! Aamiainenkin oli oikein maittava perusitsepalvelukattaus. Hintaa sillä oli 18€ per ruokailija. Aamiaisen jälkeen menimme hotellin edustalla olevalle rannalle kävelemään. Oli todella kaunis ja aurinkoinen päivä!



Rannalla sijaitsee Nolla Cabin. Se ekologinen majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee aina upean luonnon äärellä. Rantapuisto on siitä kiva paikka ekomökkimajoittujalle, että käytettävissä on hotellin palveluita kuten sauna ja vessat.


Kurkistelin ovesta tyhjään mökkiin sisään. Jestas, mikä maisema! Heti googlailin varauskalenteria, että pääsisinkö majoittumaan Nolla Cabiniin. Omalta osaltani majoittuminen tyssäsi tällä kertaa siihen, että hinta yöltä on 250€ ilman aamiaista. Ehkä joskus tulevaisuudessa yövyn Nolla Cabinissa tai jossain vastaavassa.

Hra Kepposelle naureskelin kotimatkalla, että minut on aamiaistettu oikein kunnolla eikä haittaa, vaikka pojat eivät saisi äitienpäivän aamiaista kursittua kasaan lainkaan. Ihan turhaan epäilin poikien kuntoisuutta. Keskimmäinen oli ostanut minulle lahjankin. Sain häneltä söpön karhukahvimukin ja suklaata. Voileivätkin oli tehty minulle valmiiksi. Joku kerettiläinen oli laittanut salaatit leivässä päällimmäiseksi. Hra Kepponen oli ostanut kukat.


Pannarikokkia piti hieman käydä hätistelemässä sängystä ylös ja annoksen jouduin koristelemaan itse. Amerikkalaiset pannukakut ovat esikoisen vakio äitien/isänpäivänä.

Äitienpäiväjuhlallisuudet huipentuivat Hra Kepposen valmistamaan illalliseen. Sain toivoa vapaasti ruokaa ja valitsin savulohta, parsaa ja hollandaisekastiketta. Tarkka lukija huomaa, että kuopukselta en saanut mitään lahjaa. Kaiken tämän jälkeen pelkkä ajatus valkosuklaakaardemummakakusta, jonka kuopus lupasi tehdä minulle lahjaksi, oli liikaa. Meidän juhlat yleensä pyörivät ruuan ympärillä, eikä tämäkään äitienpäivä ollut poikkeus.

Kuopus on siis yhden kuivakakun velkaa minulle. Koska viikonlopuksi on hirveä siivous- ja piha-urakka edessä, on kiva, että voin lunastaa kakkuni ja palkita itseni uurastuksesta. Reilun viikon päästä meillä vietetään lakkiaisia ja juhlastressi nostaa päätään. Valmistelut ovat vielä aivan alkutekijöissään. Siivoukseen olen hankkinut palkattua apua. Tarjoilujen osalta olen unohtanut tehdä salaattitilauksen. Toivottavasti ei mene pe-la välisenä yönä salaattien tekohommiksi :D


Kivaa perjantaita ja viikonloppua!

12 kommenttia:

  1. Nämä sinun raporttisi ovat sitten ihania. Kirsikkapuita en ole vieläkään nähnyt siellä paikan päällä mutta hienoa että täällä 🌸💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kannattaa jonain keväänä käydä katsomassa kirsikankukkia Roihuvuoressa. Puut ovat hyvän kokoisia ja kukkia on yleensä todella paljon.

      Poista
  2. Rantapuisto on todella kiva paikka ja pidän sen retrohenkisyydestä! Olen muutamia kertoja ollut siellä sunnuntai brunssilla ja parissa pr-tilaisuudessa eli myös ruokatarjonnan osalta paikka on ollut loistava. Meren läheisyys ja tietty nostalgisuus myös viehättää paikassa.

    Minusta tuntuu, että Roihuvuoren kirsikkapuiston puut olivat tänä vuonna kaikki kukassa yhtä aikaa ja kukkivat todella kauniisti. Tosin tämä lämpöaalto sai varmasti myös kukinnan lyhenemään. Meidän lähipuiston koristeomenapuut kukkivat upeasti mutta vain pari päivää ennen kuin kukat jo varisivat pois. Keväällä kaikki tapahtuu kuin nopeutetussa filmissä.

    Mukavaa uutta helleviikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta on hienoa, kun Rantapuistoa on säilytetty sellaisena kuin se aikanaan suunniteltiin. En ole tainnut syödä tällä vuosituhannella Rantapuistossa kuin tuon aamiaisen. Pitäisi varmaan joskus kokeilla brunssi tai illallinen. Meiltä paikka on niin mukavan matkan päässä.

      Poista
  3. Ihanat ruokahetket ja äitienpäivä!

    Noita pankkien isoja lukaaleja on näin jälkikäteen tullut taivasteltua itsekin. 80-luvulla pankissa kesätöitä tehneenä pankkimaailmasta muodostui ihan noita isoja lukaaleja tukeva mielikuva. Ainakin me pääkonttorilla aloitimme päivän aina ilmaisella monipuolisella aamiaispöydällä - ja se kuului jo työaikaan 👍.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lueskelin noista koulutuskeskuksia, ei pelkästään pankkien, että niillä oli aikoinaan iso tarve. Työntekijöiden koulutustaso ei ollut kovin hääppöinen ja työnantajat joutuivat kouluttamaan aktiivisesti henkilöstöään.

      Minä olen ollut pankissa myöskin kesätöissä. Se oli hyvä kesäduuni palkkauksen osalta. Meillä ei ollut aamiaista, mutta työsuhde-etuna oli erinomainen lounas sekä kahvit jonkun pikkuherkun kanssa. Farkuissa ei saanut tulla töihin :)

      Poista
  4. Tsemppiä juhlien järkkäilyyn! Aatteles kohta meidän molemmat pojat saavat lakin päähänsä, snif ja vielä samasta koulusta!

    Rantapuisto pitäisi testata ehdottomasti. On ilmeisen suosittu paikka, ex naapuri toimii siellä tarjoilijana ja on koko ajan töissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on pojat sitten ylioppilaita ja seuraava ponnistus on saada opiskelupaikka.

      Tehdään joku kerta aamiaistreffit Rantapuistoon.

      Poista
  5. Nämä sun seikkailut on niin ihania. Ihailen että laitoit oikein kellon soimaan lähteäksesi retkelle.
    Oikein havahduin yötä lukiessani etten jaksa ikinä enää mennä minnekään. Paitsi jos autolla pääsee helposti paikan päälle.
    Rantapuisto on ihana. Meidän koulutukset on vuosia ollut aina siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on jotenkin verissä tuo pieni (ja vähän isompikin) retkeily! Piristää niin päästä katselemaan kivoja paikkoja, tapaamaan ihmisiä tai syömään jotain hyvää. Mieluiten minäkin menen helposti autolla paikan päälle :D Välillä joutuu joustamaan ja kiskoutumaan monella kulkuvälineellä. Minä kävisin todella mielelläni useammin Tallinnassa. Se on malliesimerkki, kuinka mukavuudenhaluni voittaa. Aamulla pitäisi nousta ihan hirveän aikaisin. Sitten metrolla keskustaan, sieltä ratikalla ja sinne jonottaa laivaan ja niissä on aina tungostakin. Sitten pitkän päivän jälkeen väsyneenä pitää vielä suoriutua kotiin.

      Poista
  6. Olipas kyllä pettymys lähteä oikein varta vasten katsomaan kukkivia kirsikkapuita vain todetakseen, että nuput ovat vasta aukeamassa. Minua olisi kyllä ärsyttänyt todella suuresti. :D Onneksi keksitte kuitenkin jotain muutakin puuhaa, ettei vallan hukkareissua tullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulin ihan huolella somen höynäyttämäksi! Meiltä ei onneksi ole pitkä matka kirsikkapuistoon.

      Poista