25. huhtikuuta 2024

Yökylässä ystävän luona

Pari viikkoa sitten olin yökyläilemässä ystäväni Leenan luona Pirkanmaalla. Leenan kauniissa kodissa on aina ihana viettää aikaa maailmaan parantaen ja kokaten. Yleensä tavoitteena on askarrella jotain, mutta tälläkin kertaa se jäi kokkausten jalkoihin.

Saapuessani minua odotti niin herkullinen parsarisotto. Leena on tunnettu risoton tekotaidoistaan.

Mielettömän maukas brunssi

Leena keitti minulle superversion lempipuurostani Sadonkorjuupuurosta. Seassa oli rusinoita ja kuivattuja mangopaloja. Jestas oli hyvää!

Leenan erinomaista uunimunakasta leivän päällä


Täydellä mahalla ei paljoa jaksanut, vietin sentään hellittelyhetkeä Riku Krokomatiilin kanssa. Leenan lähipiirin nuorisolaiset ovat kunnostautuneet painimaan Rikun kanssa. Toisen silmänsä raasu on menettänyt tamppauksessa

Leenan ihana olohuone


Iltapäiväkaffet

Kävimme shoppailemassa minulle uuden kesämekon sekä kesähousutkin

Reissun pääaktiviteetti oli toiveuusintakokkaus hummeripastasta. Tällä kertaa pakastehummerien ostaminen olikin paljon vaikeampaa kuin viimeksi, ne olivat suorastaan piilotettuna kaupassa.

Tästä se homma lähtee

Leena keittelee hummerin kuoria kastikepohjassa

Siinä sitä herkkua on lautasella. Voi NAM!


Hummeripasta onnistui hyvin tälläkin kertaa. Oli kiva ja herkullinen vierailu Leenalle. Askartelu jäi tälläkin kertaa väliin, mutta olen tyytyväinen siihen, että minulla on uusia kesävaatteita. Olen laiska ja vähän pihi hankkimaan vaatteita, joten uudet ostokset ovat pieni saavutus.

Minusta on niin kivaa, kun olen löytänyt tämän kavereiden kanssa yökyläilyn. Ihana keski-iän juttu!


14 kommenttia:

  1. Kuulosti loistavalta ystävien yhteiseltä ajalta herkkuineen. ♥♥ Mekko on nätti!
    Ps. Veikkaan, etten ole koskaan edes maistanut hummeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana viikonloppu ja tuli syötyä niin hyvin ja niin hyvässä seurassa :)
      Harvinaista herkkua hummerit ovat Euroopassa, ne elävät Atlantissa ja suurin pyyntivaltio Euroopassa on Englanti. Välimeressäkin on ollut jonkin verran hummeria, mutta Välimeri on niin loppuun saakka kalastettu, että kanta on pieni. Kotimaiset ravut maistuvat hieman samalta kuin hummeri. Hummerin maku on voimakkaampi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Meillä oli niin kiva viikonloppu yhdessä :) Kyllä keski-ikäisten yökyläilyt ovat niin hyviä ja ruokaisia ;)

      Poista
  3. Kaunista ☘️ kaikki niin kaunista. Ekan kuvan värit ihanan keväiset.
    Maailman parannus kavereiden kanssa on ihan parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Ystävien kanssa maailman parannus on niin ihanaa. Kivaa, että pikkulapsivuosien jälkeen siihenkin löytyy edes joskus aikaa.

      Kivaa viikonloppua!

      Poista
  4. Sievä mekko, kohta kesä tuleekin. Jesses, miten paljon herkkuja, ei ihme, jos arkartelut jäi.
    Minä en ole sitten lapsuusvuosien käynyt ystäväkylässä, siis niinku ollut vain yön tai kaksi. Erakko kun on, niin enää ei rohkenisikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenan kanssa huolehdimme aina siitä, että hyvää ruokaa riittää :) Siinä saattaa sitten jäädä askartelut ja muut tarvittaessa kokonaan väliin, kun keskitymme ruokapuoleen niin voimakkaasti :D

      Minä olen tosi ulospäinsuuntautunut ja nautin ihmisten kanssa olemisesta. Sellaisen olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän kuitenkin tarvitsen omaa aikaa olla ihan rauhassa. Yhä useammin myös kaikken houkuttelevin tekeminen on kotona tai mökillä vetelehtiminen.

      Poista
  5. Ihmeköynnös-kirjaan liittyen, tässä hyvä kirja postaus kommentteineen:


    https://marjatankirjat.blogspot.com/2024/04/maija-laura-kauhanen-ihmekoynnos.html

    VastaaPoista
  6. Ystäväsi Leenalla on kaunis koti! Viikonloppuna minusta saa ja ehdottomasti pitääkin herkutella kuten te olette tehneet. Tuo hummeri sai kuolan valumaan suustani sillä merenelävät ovat heikkouteni. Jos voi olla ihan hyvä jättää suosiolla askartelut ja keskittyä vain ruumiin ravintoon eli herkkuihin. Tuo Riku Krokomatiili on söpö ja hyvä kuva teistä ♥ Kauniin mekon olet löytänyt shoppailureissulla ja tuolle on varmasti käyttö kun on aika klassinen.

    Oikein mukavaa uutta viikkoa ja vappua Rva Kepposelle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenan koti on todella ihastuttava ja se on myös esitelty sisustuslehdessä. Hienointa minusta on se, että Leenan kädenjälki näkyy niin monessa paikassa hänen kotonaan. Hän on itse maalannut, tapetoinut, tuunannut ja entisöinyt.

      Minun täytyy keksiä kesään sopivia pikkumenoja, jotta pääsen ulkoiluttamaan uutta mekkoa :)

      Hauskaa vappua Marjo!

      Poista
  7. Minäkin olin Pirkanmaalla pari yötä - mutta en kovinkaan piristyen, vaan stressaten, että menisikö ne viimeiset tentit läpi... kai ne meni, kun ei hermot menneet, vaikka kyseessä oli tentit juuri hermoista ja hermoradoista, heh heh!!

    Yökyläilyt - ne ovat kyllä parhautta... olivat jo lapsuudessa ja nuoruudessa.
    Sinä osaat ne liittää niin taidokkaasti myös keski-ikäisyyteen, että ihailen...
    Inspiroimanasi kutsuin ystävämme yökylään - elokuulle.... sillä tämä kesä tuntuu olevan monella tapaa taputeltu, vaikkei ole vielä kunnolla alkanutkaan...
    Koskahan ne ruuhkavuodet loppuu ja helpottuu?

    Mutta ihanaa kun on elämässä mielekästä tekemistä (joskus niinkin paljon, ettei meinaa kaikkea ihanaa ehtiä). Mekkoshoppailulle tekisi kyllä mieli... aivan ihanan mekon löysitkin.... koskas saadaan nähdä housut?

    Hauskaa Wappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, olet käynyt tenteissä! Respect! Minä en ole jaksanut opiskella mitään muuta kuin pakolliset töissä ja nekin vähän kehnosti. Tiedän, että opiskelu tekisi hyvää, mutta ei vaan voimavarat riitä.

      Yökyläily keski-ikäisenä on kivaa. Tosin minulla on sellainen kriteeri, että kyläpaikassa on oltava vähintään keskitasoinen patja. Tässä iässä ja näillä krempoilla en enää kykene nukkumaan ohuella vaahtomuovisella varapatjalla :)

      Ruuhkavuodet ovat monelle varsin pitkäkestoinen elämänvaihe. Minä olen elänyt niitä 20 vuotta. Ruuhka on hieman hellittänyt, mutta ei paljoa. Ei auta muu kuin yrittää sietää ruuhkaa ja priorisoida asioita. Onhan se ihanaa, että elämässä on kaikenlaista.

      Kivaa vappua!

      Poista