1. syyskuuta 2019

Azorien käsittämätön hortensiatie

Olin heinäkuun lopussa ystäväni Jonnan kanssa viikon Azoreilla. Olin ostanut jo vuodenvaihteessa halvat TAP Air Portigalin lennot Azoreille, jossa oli koneenvaihto Lissabonissa. Lennot taisivat maksaa 220€ per nenä, joten siihen nähden 50€ matkalaukusta per suunta tuntui hyvin kalliilta ;) Menomatka meni sujuvasti, paluumatkalla Azorien lennon viivästyksestä johtuen myöhästyimme jatkolennoltamme Helsinkiin. Meille tuli viivettä 24t Lissabonissa ilman matkatavaroita. Lento Helsinkiin lähti vasta puoliltaöin, joten meille jäi koko pitkä päivä aikaa tutustua Lissaboniin. Olen pitkään halunnut käydä Lissabonissa, mutta nyt olin hyvin nyreissäni tästä TAPin tarjoamasta mahdollisuudesta. TAPin palveluita en voi kehua sujuviksi, joka luukulla jonotusaika oli aina vähintään tunti. Lissabonin hotellimme tuntui pyörivän täysin TAPin vouchereilla, joten emme olleet ainoat, joilla matka oli hyytynyt Lissaboniin.

Lentovalituksesta Azoreihin. En tiedä, että mistä päästä alkaisin purkamaan matkakokemuksiani. Azoreiden luonto oli aivan uskomaton ja maisemat henkeä salpaavan kauniit. Hienoja maisemia osasin odottaa, mutta hortensiat pääsivät yllättämään minut täysin. Joten aloitan hortensioista. Ensin ihastelimme isoja hortensiapuskia, joita käytetttiin aitapensaina ja jotka kasvoivat rehevinä tien pientareilla. Lähes kaikilla näköalapaikoillakin kasvoi hortensioita.


Ihanat hortensiat ja vihreät kukkulat

Olin jo näistä hortensioista aivan huumaantunut ja sitten vastaamme tuli aivan käsittämätön hortensiatie! Piti hieraista silmiä, että voiko näky olla totta! Tietä reunusti korkeahkot penkereet, jotka kasvoivat isoja ja korkeita hortensioita, melkein kuin hortensiapuita.


Onko tämä totta?



Koko viikoksi Azorit tarjoilivat meille toinen toistaan upeampia maisemia ja luontokokemuksia. Niistä riittää kirjoitettavaa vielä pitkäksi aikaa. Tämä hortensiatie nimittäin jäi selväksi kakkoseksi. Instaa seuranneet ehkä osaavatkin arvata, että mistä tuli reissun ykköskokemus.

Mukavaa sunnuntaita!

18 kommenttia:

  1. Voi hyvänen aika sentään, miten hieno paikka! En tiedäkään Azoreista yhtään mitään (missä se edes on :-D), joten jään mielenkiinnolla odottelemaan tulevia postauksia. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tie oli aivan käsittämätön ja etenkin kun se tuli vielä täysin yllätyksenä. Siinä hetken aikaa ihmeteltiin, että voiko tämä olla mahdollistakaan. Azorit on luonnoltaan hyvin vaikuttava kohde.

      Poista
  2. Upean näköistä! Minullekin aivan tuntematon paikka. Siis jatkoa matkapostaukseen odotetaan suurella mielenkiinnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tie oli aivan käsittämätön. Azorien luonto oli niin upea, että postattavaa riittää.

      Poista
  3. Nämä kuvat!!
    Jotenkin ne ovat kertakaikkisen käsittämättömiä; voiko tuollaista ollakaan? (näköjään voi!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näky oli aivan uskomaton - emme tosiaakaan osanneet odottaa tuollaista näkyä.

      Poista
  4. Ihan uskomattoman hienon näköistä! Olen sanaton... <3

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. No niin on. Azorit ovat varsinainen kauneustihentymä!

      Poista
  6. Azorit ovat olleet jo jonkin aikaa mun listalla, saa nähdä milloin sinne pääsisi. Aivan mahtavan upeat hortensiat, katsoin ensin lumipenkoiksi :D

    VastaaPoista
  7. Suorastaan pakahduttaa nuo maisemat, lause "voiko olla totta", tulee mieleen. Jumalaisen kaunista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hortensialoisto oli ihan mieletön ja se tosiaan tuli täydellisenä yllätyksenä vielä.

      Poista
  8. Miksi blogisi linkki ei ole enää instagramissa? Olen tottunut seuraamaan blogiasi pääasiassa sitä kautta ja nyt meinaa uudet postauksen jäädä huomaamatta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lisätä linkin takaisin instaan. Näytin Instasta työkavereille, jotka eivät ole Instassa, Azorien kuvia. Nappasin blogilinkin profiilista pois, kun en ole halunnut työpaikan miesten näkevän linkkiä :) Harrastan tälläistä puolisalaista bloggausta.

      Poista
  9. Ihanan käsittämättömän kaunista😍 Jos ei näkisi sinua tuolla kukkien keskellä olisi vaikea uskoa tätä edes todeksi. Azorit ovat aika satumainen paikka ja mielenkiinnolla odotan sieltä lisää postauksia. Ikävää tuo konehässäkkä mutta näitte vielä Lissabonin extrana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Azorien luonto on huikea kaunis! Lissabon on toki ollut haavelistallani, mutta olin toivonut hieman rauhallisempaa ja pidempää reissua ja puhtaat vaatteet olisivat myös olleet kivat :D

      Poista