16. elokuuta 2015

Luontoretkeilyä perheelle helposti

Helsingissä on helppo tehdä koko perheelle sopivia retkiä ihailemaan luontoa ja merta. Tämä näkymä on 350 metrin mittaisen esteettömän kulun luontopolun päässä, n. 8km päässä rautatieasemalta. Aika vaikuttava luontonäkymä kaupunkikeskustan kupeessa :)

Kauneuden lisäksi paikalla oli ihastuttava äänimaailma: pelkästään lintuja
Tänne siis pääsee pyörätuolillakin.

Lauantain perheretkemme suuntautui Kivinokkaan, joka sijaitsee Kulosaaren kupeessa. Kivinokkaan pääsee autolla tai kävellen Kulosaaren tai Herttoniemen metroasemalta, josta matkaa tulee noin 2km. Kivinokka on myös suosittu pyöräilykohde. Kivinokassa on kaupungin uimaranta, kahvila, tanssilava, luontopolku ja paljon pieniä siirtolapuutarhatyyppisiä mökkejä. Siellä täällä mökkien ympärillä risteilee pienempiä ja suurempia polkuja, joilla kuka tahansa saa kävellä.

Me aloitimme Kivinokkaan tutustumisen luontopolulta.

Ninja-treenit metsässä

Ensimmäisellä opastaululla esikoinen meinasi länttästä vahingossa 
kätensä hämähäkin päälle. Komea ja samaan aikaan niin ällöttävä :)

Luontopolku päättyy lavalle, josta voi katsella merenrantaruovikon elämää. Siellä pesii paljon lintuja. Näkymät ovat hienot ja kaikkea muuta kuin urbaanit.

Valon ja varjon ero oli niin raju, että kännykälläni ei saanut lapsista kunnon kuvia :(



Luontopolulta erkanimme kuljeskelemaan pienempiä polkuja pitkin kohti Kivinokan kahvilaa. Se toimii vanhassa Elannon myymälässä aivan rannan tuntumassa. Pullat ja munkit olivat aika kehnoja, mutta rakennus oli ihastuttava aikamatka menneisyyteen ja ympäristö oli kiva.

Mikä rakennus!

Kahvilan ympäristöä

Kahvilan takana asusteli muutama ankka ja kaksi kiliä.

Sormien ja hattujen puutteessa vuohelle kelpaa myös muovi :)

Osa Kivinokan mökeistä on hyvässä kunnossa ja ilmeisesti aktiivikäytössä, osa taas parhaat päivänsä nähneet. Mökin koko on 12 neliömetriä, vain osaan tulee sähköt ja vesi tulee vesipisteisiin.


Ikkunasomistus

Kivinokkaan vievän tien varrella on myös suloinen Herttoniemen siirtolapuutarha ja Kulosaaren kartano. Me olimme saaneet annoksen täyteen pikkumökkejä, joten kävimme ihailemassa Kulosaaren kartanoa.




Ihanat kukat!


Toiveena olisi, että ensi kesänä voisimme tehdä näitä retkiä koko perheen voimin pyöräillen.

Mukavaa sunnuntaita!

14 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! Niin niitä helmiä voi löytyä ihan läheltäkin...

    Vuohi näyttää melko verenhimoiselta hattufetisseineen :D:D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmiä tuntuu tänä kesänä löytyvän reilusti :) Hyvä niin :)
      Katselin itsekin, että aika terävän näköiset naskalihampaat vuohella, niillä jos saa sormesta kiinni, niin varmasti sattuu :(

      Poista
  2. Kiva retkivinkki, tuolla voisikin piipahtaa. Vuohi varoituslappunsa kera on kyllä hymyilyttävä tapaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivinokassa pääsee helposti luonnon ääreen. Varmaan kiva kohde syksymmälläkin, etenkin kun muuttolinnut tekevät lähtöä.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Conchita oli aika kieron oloinen tapaus :) ja nousi todella näppärästi takajaloilleen aitausta vastaan, jotta ylettyisi ilmeisesti paremmin hattuihin :D

      Poista
  4. Tuollaiset retket on niin parhautta!
    Ihania kuvia!
    Mukavaa viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Retket, sekä isot ja pienet, ovat ihania :)
      Kiitos samoin - mukavaa viikkoa!

      Poista
  5. Me on pyöräilty lapsen kanssa jo 4-vuotiaasta siten, että pyörän voi ottaa metroon eli koko matkaa (ainakaan takaisin) ei ole tarvinnut enää fillaroida. Nyt tokaluokkalaisen kanssa menee jo helposti vaikka pidempikin matka suuntaansa ja edelleen tarvittaessa (riippuen kohteen aktiivisuusmäärästä) voi takaisin osan matkaa tulla metrolla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin tosi näppärä tapa liikkua pyörällä lapsen kanssa, että kulkee toiseeen suuntaan metrolla!

      Poista
  6. Ihailen kyllä teitä, kun teette yhdessä niin paljon!

    Upeat kuvat! Pitääpä laittaa korvan taakse tuokin paikka. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä ei huvittaisi tehdä asioita poikien kanssa, he kun tuntuvat loputtoman persoilta aikuisten ajalle. Sitten aina mietin, että eiköhän sekin aika koita piakkoin, jolloin meidän seuramme ei enää kelpaa. Siksi yritän jaksaa ja ehtiä tekemään mahdollisimman paljon perhejuttuja. Yleensä aina on tosi kivaa, kun vaan pääsee liikkeelle tai tekemisen makuun :)
      Maisemat tuon luontopolun päästä ovat upeat. Paikka on loistava pikkulapsille, kuten vaikka siskontytöllesi. Koululaisille voisi olla enemmän käveltävää :)

      Poista
  7. Upean näköistä! Ikävä et noinkin nostalginen kahvila tuotti pettymyksen. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisemat olivat kyllä hienot :)
      Olimme aika hämmästyneitä kahvilan antimien huonosta laadusta. Pulla oli itseleivotun oloista, mutta meidän lapsetkin onnistuvat joka kerta leipomaan parempaa pullaa, vaikka ei voi olla aivan varma, että mitä määriä ainesosia taikinaan on päätynyt :D

      Poista