20. elokuuta 2015

Hetkessä: Ragu on Helsingin ravintoloiden kärkikastia

Ennen koulun alkua pojat olivat kaksi päivää mummolassa. Me käytimme heti Hra Kepposen kanssa tilaisuuden hyväksemme ja lähdimme kaupungille humputtelemaan. Maanantai-illaksi tuntui olevan varsin helppo varata pöytä, mistä tahansa suositusta ravintolasta ja paikan päälläkin oli mukavan väljää. Valitsimme ravintola Ragun.

Valoisa ja keskimääräistä avarampi sali

A la carte lista on varsin kompakti. Siinä on 3 alkuruokaa ja pääruokaa ja 4 jälkiruokaa. Päivittäin tarjoillaan menu Ragua sekä yllätysmenua, jonka voi valita 3,4 tai 5 ruokalajilla. Kaikkiin menuihin on tarjolla viinipaketti, jonka saa myös puolikkaana.

Skool vapaaillalle :)

Ensimmäiseksi pöytään tuotiin leipää ja erilaisia päällysteitä. Herranen aika, kuinka hyvää leipää! Parmesan briossi ja mallasleipä olivat taivaallisia. Ja hups, leipäkori tyhjenikin jo ensimmäisen alkupalan yhteydessä. Saimme vielä toisenkin leipäkorin :)

Todennäköisesti kaupungin parasta leipää

Ensimmäinen alkuruoka oli savustettua ankkaa, metsäsieniarancini ja mustaherukkaa. Annos oli erinomainen. Jännä komponentti oli kuvassa näkyvä pallo, joka on friteerattua risottoa. Ilmeisesti mitä tahansa voi onnistuneesti friteerata :)


Toisena alkuruokana oli kuohkeaa simpukkakeittoa, kampasimpukkaa ja porsaanposkea. Se tarjoiltiin näyttävästi. Kampasimpukka ja porsaanposki tuotiin pöytään purkissa, joka oli täynnä savua. Tarjoilija kaatoi keiton purkkiin. Tarjoilu oli hieno ja annos maistuva.
Pääruuaksi söimme mureaksi haudutettua vasikan rintaa, grillattua maksaa ja savustettua puikulaperunaa. Minikokoinen maksan palanen oli yllättävän kitkerä. Ihan kiva annos, mutta ei yltänyt alkuruokien tasolle.


Jälkiruuaksi oli mustikkasorbettia, jogurttivanukasta ja seljankukkaa. Herkullinen annos! 

Kaikkiaan menu oli erinomainen, palvelu oli ripeää ja rennon yställistä. Kokonaisuuden heikoimmaksi lenkiksi jäi pääruoka, se ei ollut loistava. Se, että heikoin lenkki oli pääruoka, oli aika yllättävää, koska yleensä ravintolat kompastuvat jälkiruokaan. Hintatasoltaan Ragu vastaan muita keskustan suosittuja trendiravintoloita. 8 kommenttia:

 1. Söin tänään elämäni parhaan aamupalaan Bernerin tilaisuudessa ja aamupala tuli Ravintola Ragusta, jestas olin taivaassa. ;) Laitoin vahingossa kananmunan päälle tarkoitettua sienimysliä hedelmäsalaatin päälle, no mutta sekin oli mielettömän hyvää. :)

  Täytyypä käydä llastamassa. :)

  Kivaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin haaveilemaan, että aamupalalla olisi Ragun leipiä :) Olisin taivaassa niillä ja sillä ruskitetulla voilla ja kunnon kahvilla. Suosittelen illallista, se oli erinomainen. Itse ajattelin, että Ragu voisi olla pikkujoulujeni kohde.
   Mukavaa perjantaita!

   Poista
 2. Oioi nyt näyttää hyvältä. Voin melkein jo maistaa nuo leivät täältä ruudun takaa! Ja jos sitten on pantannut vielä vähän syömistä ravintolailtaa varten niin äkkiäkös sitä leipäkori jos toinenkin katoaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menimme nälkäisinä ravintolaan ja pisin odotusaika oli ensimmäiselle alkupalalle. Siinä ei taivaallinen leipä päällysteineen kovin kauaa ehtinyt pöydällä vanhenemaan :D :D Annoskoko oli aika kohdillaan, koska toista leipäkoria emme jaksaneet aivan loppuun saakka.

   Poista
 3. Oi, ihana elämys makuineen, ulkonäköineen ja savuineen!

  VastaaPoista
 4. Herkullisen näköisiä ruokia. Hauska idea kaataa keitto lasipurkkiin, mutta oliko siitä hankala syödä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ragun ruuat olivat ihania :) Lasipurkin suu oli sen verran iso, että keitto oli helppo syödä siitä. Jos minulla olisi kaappitilaa, niin saattaisin ostaa lasipurkkeja tarjoiluastioiksi, vaikka edes pieniä jälkiruuille. Niihin olisi kiva tehdä vaikka pannacottaa :)

   Poista