23. helmikuuta 2015

Sairastupa-askartelua

Flunssa päätti iskea uudestaan ja elämä on taas mennyt sairastelun puolelle. Petipotilas joutaa pystyssä ollessaan johtamaan poikien minecraft-askarteluja. Aikamoinen määrä kuutioita on syntynyt. Nyt on hahmoilla ja palikoilla dioramalaatikon alkukin.

Tervetuloa Steven kotiin. Sieltä löytyy uuni, sänky, valokuutiota, kirjoja, portaalintynkä, laavaa ja tietenkin TNT:tä. Paikalla ovat myös kutsumattomat riesat eli creeperit sekä ihmis-sika-zombie (huumoria, joka niin uppoaa alakoululaisiin).

Mukava päivä Steven-kämpillä. Mitäköhän Steve tekisi? 
Kierisi laavassa vai räjäyttelisi paikkoja? Eipä tarvitse kauan miettiä...

Nimittäin creeperit hyökkää. Kolme vastaa yksi - todella epäreilua!
Steve raukka on aseeton mies.

Onnistuisikohan kurkoitus TNT:hen ja pako?

"TNT is always a good idea"

Huomenna pääsee leikki valloilleen koulun ja eskarin jälkeen. Äidille on leikattu muutama kuutio lisää sairasloman ajankuluksi kasattavaksi.

Esikoisen kanssa olemme askarrelleet muutamia Star Wars dioramoja. Uskomatonta, että viimeisimmän teosta on kulunut melkein kolme vuotta. Olikin korkea aika palata dioramojen pariin.

Ensimmäinen diorama (Luken kotiplaneetta, elokuu 2011)
Ewokien kotiplaneetta Endor (joulukuu 2011)
Rallikisat Tatoiinella (huhtikuu 2012)

Tosin välissä askartelimme useamman erän maitopurkkitaloja
Maitopurkkitalo (yksi esimerkki talosta (lokakuu 2013)

Askarteluohjaaja palaa petiin ;)

14 kommenttia:

 1. Ihan mahtavia, noiden parissa lähtee kyllä mielikuvitus lentoon. Mutta mun all-time-favorite-suosikki on kyllä toi maitopurkkitalo sen Sauronin silmän kanssa, se oli niin hauska :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eilen illalla kuopus ei meinannut käydä lainkaan nukkumaan, kun olisi halunnut vaan leikkiä dioramalla. Oma suosikkini on ehdottomasti Ewokien kotiplaneetta. Harmi, että piti luopua siitä, mutta kun se täytti yli puolet keittiöstä :D

   Poista
 2. Paranemisia sinne! Nyt on ollut paljon pöpöjä liikenteessä hiihtolomalla....Harmin paikka!

  Valoa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti tauti ottaa laantuakseen. Antiobioottikuurikin on jo valmiina odottamassa, jos ei nyt levolla ala olo helpottamaan.

   Poista
 3. Onpa kivoja askartelua. Toivottavasti flunssa helpottaisi pian! Meidän perheestä kolme sairasti flunssan ennen hiihtolomaa (minä niiden joukossa), nyt sitten on kuopus kovin flunssainen. Toivottavasti ei lähde uusi sairastelukierros liikkeelle kuopuksen flunssan myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Minulle taisi käydä niin, että tuli flunssan jälkitaudiksi keuhkoputken tulehdus. Ei tässä varmaan auta muu kuin aloittaa antibiootit, kun kunto tuntuu menevän vain heikompaan suuntaan. Ne kyllä äkkiä tepsii, mutta sitten on taas mahan kanssa ongelmia, mutta eiköhän se tästä :)

   Poista
 4. WAU! Mielettömän hienoja askarteluja. Miten ne on tehty? Voitko antaa neuvoja noiden tekemiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   minecraft-juttujen tekeminen on helppoa. Netistä löytyy valmiita tulostettavia kuvia ja sitten vaan leikkaamaan ja liimaamaan ne kasaan. Tästä löytyy suoraan lista tulostettavia juttuja: http://pixelpapercraft.com/tags
   Pääsivulta löytyy lisää tietoa http://pixelpapercraft.com
   Mukavia askarteluhetkiä!

   Poista
 5. Onpa hieno leikki! Ansaitset Vuoden Äiti -palkinnon. Haluaisin ottaa oppia, pojat tykkäisivät varmasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ei muuta kuin minecrafthommiin. Ei ole vaikeaa ja jos sinun poikasi ovat sitä pelailleet, niin maaperä on superotollista ;) Meillä 10v osaa tehdä paljon itse ja 7v tarvitsee lähinnä liimausapua. Kivaa yhteistä puuhaa.

   Poista
 6. Oho ja wau, näytänpä nämä minecrafthöperöille typyille. Hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ei muuta kuin typyt askartelemaan :)

   Poista
 7. Surkeus tuo sairastelu. Parantukaa pian.
  MAhtavia leikkejää teidän pojilla. Meillä kuopus on pitkästtä aikaa hurahtanut Heroihin ja rakentaa niitä kaiken aikaa. Ilo äidin silmälle.

  jk. mun leivontakirja arvontapalkinto????? HHuhuu!!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tämä tästä, antibioottikuuriksihan homma meni :( Pojatkin köhivät, joten ollaan mitä otollisinta maaperää influenssalle. Odottelen tulevia viikkoja hippaisen peloissani.

   Elämä on kiitänyt sellaista vauhtia, että en ole kyennyt postiin saakka. Olen maailman surkein postittaja. Mutta se tulee varmasti!

   Poista