15. helmikuuta 2015

Askarteluvinkki hiihtolomaan: Minecraft

Minun piti mennä poikien kanssa laskettelemaan viikonloppuna, mutta sitkeä flunssa piti minut kotona. Keskimmäinen ja kuopus ovat olleet laskettelukoulussa ja esikoinen kaverinsa kanssa pulkkamäessä, joten laskiainen ei mennyt koko perheeltä sivu suun. Keksin jotain kivaa pojille yhteisen laskettelureissun korvikkeeksi: Minecraft askartelua.


Pojat saivat joululahjaksi Minecraftin pleikalle ja se on tällä hetkellä suosituin pelimme, etenkin kun sitä voi pelata useampi yhtäaikaa. Minecraftkuume on levinnyt myös legojen puolelle ja ne ovat nyt säästökohteena. Ensimmäiset paketit on jo säästetty ja hankittu.

Netistä löysin linkin, josta voi tulostaa minecraft-hahmoja ja erilaisia kuutioita. Sitten vaan leikataan, vahvistetaan jollakin terävällä, kuten sukkapuikolla, taitokset ja liimataan kasaan. Hahmot voi tulostaa suoraan, mutta kuutioista tulee liian isoja. Niitä kannattaa pienentää ja laittaa vaikka Powerpointissa neljä sivulle tulostusta varten. Meidän kuutiot ovat liian isoja, mutta emme viitsineet pienempiä väkertää, niitä on skaalattu 70% alkuperäisestä Powerpointissa.

Ensimmäikseksi teimme Creepereitä. Ajattelimme yhdistää hahmot legoleikkeihin, mutta kyllä ne ovat liian isoja :(


Paperi-Creeperit lego Minecraft-talossa

Niinpä siirryimme kuutioiden tekemiseen. Kuutioita menisi rakennusten tekoon sellainen määrä, että kenenkään kärsivällisyys ei riitä. Seuraavaksi hakusessa onkin printtejä, joilla voisi päällystää pahvilaatikkoa Minecraft tyyliin. Toivottavasti jostain netin syövereistä löytyy sopiva. 

Tarvitsevathan nämä jo kodin itselleen!


Täältä löytyy tulostettavat kuutiot ja hahmot:
http://pixelpapercraft.com/

10v hoitaa koko prosessin itse. 7v osaa leikata ja vahvistaa taitokset ja koota kuution, mutta ei hahmoja. 6v tarvitsee apua. Pojat ovat erittäin innostuneita tästä askartelusta.

Suosittelemme! Ei muuta kuin sakset ja liima töihin :)

8 kommenttia:

 1. Samat linkit on tallennettu meidän hiihtolomavinkkilistaan ☺ Eskarilaisten keskuudessa tuo Mine tuntuu olevan todella kova juttu. Hän itse pelaa zombitonta versiota, mutta puheiden perusteella sitä ei voisi päätellä �� Mä oikein nautin, kun vihdoin pääsen askartelemaan kera innostuneen ja keskittyneen jälkikasvun, olkoonkin et aihe on mine. Paperi- ja hama-minejä syntyy hurjaa tahtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ilmeisesti pelataan zombillista versiota, en ole aivan varma :) Minusta on kanssa todella kivaa, kun on löytynyt pojille mieluinen askartelu! Hamaversiota meillä ei olekaan kokeiltu, täytyykin tsekata, että löytyisikö askartelutarvikkeista tarpeeksi värikkäitä hamahelmiä.

   Poista
  2. Vinkiksi, että ainakin Sinellistä ja BR-leluista löytyi sopivia mine-sävyjä. Sellaisia pikkupusseja, joissa on vaan yhtä sävyä. Minusta on kerrassaan ihastuttavaa, että lapsi, jota ystävämme kuvailivat pienenä termillä "sähköjänis", istuu paikallaan ja räpeltää hamahahmoja kasaan. Niin mahtavaa kaikin puolin, että olin valmis metsästämään sopivat sävyt :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä. Täytyykin käydä jommassa kummassa täydentämässä hamahelmivalikoimaa.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Meilläkin Minecraft rulettaa, ja mä en ymmärrä siitä mitään....
  Iloa viikkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kehnosti olen kartalla aiheesta minäkin. Pojat ovat välillä esitelleet rakennuksiaan, mutta muuten olen aika ulkona. Mutta Minecraft nousi monta pykälää arvostuksessani ylöspäin, kun selvisi, että sillä saa pojat pojat innostumaan paperiaskartelusta ;)
   Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Löysin blogisi vasta hiljattain ja jäin heti selailemaan - kiitos kivoista kirjoituksista! Erityisesti tämä vinkki sopii meille kuin nenä päähän, taloudessamme kun asuu yksi vannoutunut Mine-fani ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tiesi tänne ja jätit siitä merkin. Profiilinimesi kuulostaa niin hyvältä, että olen tuotapikaa vastavierailulla.

   Minecraft askartelu on ollut oikein mukavaa yhteistä puuhaa. Tuossa odottaisi yksi lehmä kasaamista :)

   Poista