22. marraskuuta 2014

Hetkessä: Pikkujoulut

Perjantaina vietimme ystäväni kanssa pikkujouluja. Pikkujoulujen viettäminen kahden sai alkunsa viime vuonna. Minulla ei ollut 10 vuoteen pikkujouluja, ei työpaikan eikä edes kaveriporukan, jos ei lasketa pikaisia glögejä mukaan. Niinpä viime vuonna teimme mitä parhaimman päätöksen, että pidämme ystäväni kanssa omat pikkujoulut!

Eilen oli siis vuorossa pikkujoulut nro 2. Fiilikseni alkoi ensimmäistä kertaa lähestyä jouluista, koska Helsingissä satoi eilen lunta. Esplanadi näytti niin tunnelmalliselta ja jouluvalot ihanilta! Lumisade meinasi syöstä illan aikataulun sekaisin, mutta ravintolan ystävällisen ja huomaavaisen palvelun ansiosta ehdimme teatteriinkin ajoissa :)

Aloitimme illan viehättävässä bistrossa nimeltään Copas y Tapas. Ravintola oli saanut hyvät arviot sekä eat.fi:ssä ja tripadvisorissa, mikä innosti kokeilemaan paikkaa siitäkin huolimatta, että ruokalistana on päivän lista, jota ei näe etukäteen netistä. Itse olen vähän tiukkis menujen näkyvyyden suhteen, haluan ehdottomasti nähdä minkätyylisiä annoksia ravintola tarjoaa ja mihin hintaan ja etukäteen. Eilinen joustaminen kannatti.

Copas y tapas tarjoilee tapaksia ja skandinaavistyylisiä pääruokia. Alkupalaksi 3 kpl tai pieneen nälkään 5 kpl tapaksia. Muistaakseni 5 kpl maksaa 22€. Tapaslautanen on ravintolan suunnittelema "päivän lautanen", jossa huomioidaan allergiat ja muut ruokarajoitteet.

Kolmen tapaksen lautasella oli samettisen pehmeää fenkolikeittoa, merellisellä moussella täytetty paprika, ilmakuivattuakinkkua jonkun hillokkeen ja kastikkeen kanssa. Minun selkeä suosikkini oli paprika ja ystäväni fenkolikeitto. Nam, mitä tapaksia!


Pääruuaksi valitsimme molemmat nieriää. Kaveriksi nieriälle oli ainakin grillattua kukkakaalia ja purjoa. Nahka oli paistettu täydellisen rapeaksi ja lisukkeet olivat suussa sulavat. Sitä vaan jaksan aina kummastella ravintoloissa, että kalassa on aina liian vähän suolaa. Vähäsuolaisuus on ihan jees, mutta ei kalan kanssa!


Hintaa tapaksille ja kalalle tuli 41€. Aika tyypillinen hinta keskustan ravintoloille, poislukien pastat ja pizzat.

Palvelu ravintolassa oli todella hyvää. Ei yhtään sellaista jäykistelyä tai teennäistä, vaan huomaavaista ja lämmintä. Ravintola myös piti hienosti huolta siitä, että ehdimme teatteriin. Parasta palvelua aikoihin!

Ravintolasta pingoimme Svenka Tearterniin katsomaan Mamma Mia musikaalia. Minähän olen kiertänyt Svenskanin kaukaa, koska ruotsin taitoni on aivan olematon. Aivan turhaan, koska sieltä saa lainaan tekstityslaitteen. Vaikka juoni oli minulle tuttu, oli kiva kuitenkin seurata vuorosanoja ja laulunsanojakin. Mamma Mia toimi hyvin Svenskanin näyttämöllä, joka on nykyisen mittapuun mukaan pieni. Hieno esitys! Hyvä tiimi. Pääosaa eli Donnaa esittävä Mia Hafrén oli aivan loistava. Mia voisi esiintyä aivan hyvin musikaalissa jossain maailman metropoleista!


Keskellä Mia Hafrén

Kuvat lainattu http://www.mamma-mia.fi/

Jälkkärit nautittiin Mamma Mian väliajalla

Koska olimme kuitenkin viettämässä pikkujouluja, niin pitihän sitä käydä yksillä cocktaileilla. Kiva oli istua ja höpöttää sekä hämmästellä keski-ikäisten juhlijoiden pikkujoulukuntoa jo ennen klo 23. Kämpin cocktailissa ei ollut kehumista. Minun drinkkini sekä näytti että maistui tiskivedeltä, johon oli lorautettu vodkaa.

Etuallalla lasillinen tiskivettä ja joulukuusen oksa

Koska viime vuonna vietimme pikkujouluja kolme päivää Pariisissa, kaihoisasti totesimme, että olisihan nuo cocktailit voinut siemaista jossakin muualla kuin Helsingissä. Mutta olihan meillä aivan loistavat pikkujoulut Helsingissäkin!

9 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että pääsit nyt viettämään pikkujoulua ystäväsi kanssa ja ilta vaikutti Kampia lukuunottamatta todella ihanalta:) Ihanaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkujouluilta oli kaikin puolin ihana :) Tulipahan sitten koestettua Kämpin cocktailit, kun on monta vuotta ollut sekin mielessä. Mitään en ole menettänyt :D
      Mukavaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi!

      Poista
  2. No hyvä että olette tehneet tällaisen päätöksen viettää pikkujouluja. Kuullostivat kivoilta, ja eikös pikkujouluihin kuulu, ettei kaikki mene ihan putkeen :). Mun ekoissa pikkujouluissa oli surkea ruoka. Toiset on vielä juhlimatta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkujoulukauteen on tullut aivan uutta hohtoa, kun olemme alkaneet viettämään niitä kaverin kanssa yhdessä :) Minulla ei maha oikein kestä mitään alkoholia, niin olihan tuossa se hyvä puoli, ettei todellakaan tullut kiusausta juoda toista cocktailia.

      Toivottavasti seuraavissa juhlissa on parempi ruoka. Erityisen harmillista minusta on jos ensimmäinen jouluateria on huono. Kun melkein vuoden on syömättä jouluruokia, niin se ensimmäinen maistelukerta on aina paras. Toivottavasti siellä huonon ruuan bileissä ei tarjoiltu jouluruokia :)

      Poista
  3. Herkulliselta kuulostaa!!!
    Paitsi tuo tiskivesi. Siltä myös vähän näyttää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka oli tosi hyvää, drinkki ei. Jollekin muulle olisi voinut olla parempi toisinpäin, mutta mullehan olisi ollut pieni katastrofi huono ruoka ;)

      Poista
  4. Ihana idea pitää pikkujoulut ystävän kanssa! Tiskivedestä huolimatta vähän luksusta arkeen ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole ollut sellaisia bileitä ikuisuuteen näkynyt, että pärjäisivät kahden naisen pikkujouluille ;) Saa tehdä juuri sitä mitä haluaa ja hyvässä seurassa :D

      Poista