2. marraskuuta 2014

Halloween 2014

Meillä on juhlittu Halloweenia jo useana vuotena. Tällä kertaa oli vuorossa pienet juhlat oman perheen kesken, saimmehan pitkästä aikaa kylään mummin ja ukin. Pieniin juhliin kuului naamiaspukuvarastosta valitut asut lapsille, hiukan edellisvuosien koristeita ja kauhea kahvipöytä. Halloweenin kanssa on mukavan joustavaa. Me juhlimme sitä vasta sunnuntaina. Kiva, kun voi sovittaa juhlan omaan kalenteriin. Jouluaaton kanssa tuskin toimisi "Äiti on nyt vähän väsynyt, juhlat tulevat ainakin päivän myöhässä" :D

Tarkoitus oli juhlia pienellä vaivalla tarjoilujen ja etenkin siivoamisen suhteen sekä hyödyntää aikaisempien vuosien koristeet. Ensimmäinen takaisku tuli ruokakaupassa perjantaina, josta oli myyty jokaikinen Halloween-tuote loppuun. Kahvipöydän koristeena oli tänä vuonna perinteisesti pääkallo. Koska jäimme ilman silmämunakarkkeja (kirottua!) sekä ilman tekokieltä, valtasivat hämähäkit pääkallon.


Ylimääräiset Halloween-naamarit ripustelimme koristeiksi. Aika tylyn näköinen :)


Kätevien Emäntien rapuillallisiin Anna teki ihanat pompomit. Päätin heti uusiokäyttää ne ja säästää ne Halloweeniksi. Meidän verenhimonen dracula yritti saalistaa noita ihania jättimäisiä verihiutaleita :)

Anna blogissa on ohje pompomien tekoon. Ei ole vaikea homma ja pompomit ovat hyvin näyttävä koriste.

Draculan veriunelma

P. Kallosen lemmikkihämähäkkikin oli kömpinyt mukaan juhliin.


Onneksi ostin kattaustarvikkeet jo vuosi sitten :) Ihanat Halloween-lautaset ja -servietit.


Suolaisena tarjoilimme peikon sisälmyksiä ja halutessaan niiden päälle sai ripoitella peikon hilsettä. On ne meidän pojat vielä kuitenkin aika pieniä, koska peikon sisälmykset olivat liikaa :) Suurin sankari söi yhden.


Peikon sisälmykset olivat keitettyjä tuoretortelliineja, kinkkuleikettä ja reilu loraus punaista elintarvikeväriä. Meillä on ajoittain ruuaksi tortelliineja ja niitä menee noin 20kpl per poika. 60 tortelliinin sijasta menikki oli 1,5. Ihmeellinen vaikutus on tuolla täysin mauttomalla punaisella elintarvikevärillä :D


Kaverina oli klassiset paistetut sormentyngät


Dracula tankkaa veret sormineen päivineen


Sitten olikin aika siirtyä herkkuihin.

Suklaiset haamumuffinsit à la Amica/Fazer



Minun suosikkini olivat räkäleivät. Vihreä viittaa mukavasti poskiontelotulehdukseen

Ihanat herkut: Digestive-keksejä päällystettynä pistaasi-valkosuklaalevitteellä. NAM!

Pojille oli erilaisia karkkeja, kuten nuo valotikkarit

Tikkarit eivät kuulemma olleet oikein minkään makuisia, mutta hieno oli valoefekti kasvoja vasten :)



Meillä koristeet jäävät paikoilleen ja seuraavaksi alan kiertämään lähiseudun muita ruokakauppoja löytääkseni Halloween-karkkeja. Kuopuksella on tulossa perinteiset Halloween-synttärit. 

20 kommenttia:

  1. Teidän Halloween -juhlat ovat ihan huiput, olen ihastellut (ja kadehtinut) niitä joka vuosi! Ja noi pompomit olivat kiva vinkki - tosi näyttäviä, kuten sanoitkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hekku :) Meille Halloween on muotoutunut jo pieneksi perinteeksi.

      Tuo pompomien ohje on todella yksinkertainen. Ei tarvitse muuta kuin osata taitella silkkipaperia ja solmia se. Jos minulla on joskus omat juhlat, niin teen niitä useammassa värissä.

      Poista
  2. Huh, huh! Melko hirveät bileet teillä taas :D

    Mä yritin tänä vuonna olla hirveä halloweenin kunniaksi ja latasin kännykkääni sovelluksen, jolla saa karmivia kuvia. Neiti pelästyi niin pahasti, että sai itkukohtauksen... No, leivottiin sitten lohdutukseksi mokkapaloja. Se meidän halloweenista. Tai olihan tytöllä torstaina tosiaan halloweendisco.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Olipas se hurja sovellus! Uskon kyllä, että kaikista lapsista Halloween ei ole pelkästään hauskaa vaan se voi olla myös pelottavaa. Oma lapsenikin oli sanonut Halloween-juhlissa, että ei lähde "lähimetsikköön" (muutama puu) leikkimään piilosta fikkareiden kanssa hämärässä.
      Mokkapalat auttaa varmasti :)

      Poista
  3. Pompomithan ovat aivan huikeita. Aina! Mutta tuo teidän kahvipöytä on kyllä ihan kamala. Niin hienoa, että jaksoit järjestää pojillenne tuollaiset juhlat :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pompomit ovat kyllä mageet :)
      Tarjoilut onnistuivat muuten hyvin, mutta peikon sisälmykset menivät överiksi :D Ne olivat tarkoitettu poikien lounaaksi. Olisi ollut todella kiva, jos niitä olisi mennyt enemmän kuin se 1,5 tortelliinia. Onneksi oli sentään monena vuonna harjoitellut sormentyngät. Sitä ei meinaa aina aikuinen muistaa kuinka voimakkaasti vielä alakouluikäisetkin eläytyvät.

      Halloween on meillä syksyn kohokohta. Samalla koristeluilla voi sitten vetäistä synttäritkin eivätkä pojat tunnut koskaan kyllästyvän Halloween-synttäreihinkään.

      Poista
  4. Yh, mitä kaikkee "ihanaa" teillä oli! :D Ei mee montaa vuotta kun ei peikon sisälmykset tunnu enää missään :). Mulla on ens vuodeks muutama uus idea, mitä oon blogeista nyt bongaillu, mutten oikeesti tiijä kyllä onks meillä enää bileitä…uppooko 12-vuotiaisiin sitten enää mikään semmonen mitä luulis.
    Toivottavasti jostain niitä karkkeja vielä bongaat…täällä meillä päin ei tosiaan niitä silmämunia ollu muualla kun Lidlissä (ja esim. meidän Lidliin tuli vaan kaks laatikkoo niitä pusseja, joissa oli siis 4 silmää)…no sitä Makuunia ei kyllä katottu, mutta siellä ei oo jokuseen viime vuoteen ollu. Draculan hammaspussia tais olla Löytötavaralossa, jos bongasin oikein kassajonosta (mulla oli yks viime vuotinen pussi ja se piisas). Suklaita saattaa olla vielä jossain…oisivatko jo Tigereista ottanu pois…siellä oli luuranko-ja silmäsuklaita.
    Onneks matokarkkeja ja lepakoita ainakin on useimmissa irtokarkkihyllyissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meidän vanhin täyttää kohta 10v ja silti ei vielä peikon sisälmykset uponneet :) Tosin kohta se varmaan alkaa se esiteini-ikä pyrähdys ja lapsuuden jutut ovat kohta pikkulapsille tai muille nynnyille :) Mutta kai nyt vielä 12v kelpaa Halloween juhlat? Esikoinen oli kaverinsa bileissä, jossa juhli samaan aikaan tyytyväisinä tytöt, jotka ovat ainakin 13v.

      Täytyy lähteä kauppakierrokselle, josko jonnekin olisi jotain jäänyt. Laiha toive. Samalla lailla meillä on käynyt parina vuotena munkkien kanssa ja jopa Mignon-munie kanssa. Jos vaikka matokarkkeja löytyisi ja Makuunihan pitää käydä tsekkaamassa!

      Poista
  5. Aivan huikeat juhlat ja tarjoilut!
    Meillä järjestettiin viime vuonna oikein vimpan päälle juhlat, mutta tänä vuonna juhlittiin sitten muualla. Täytyypä napata parit ideat talteen josko sitä ensi vuonna taas itsekkin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Meilläkin varmaan juhlitaan taas ensi vuonna. Itse toivon, että ensi syksy olisi pirteämpi ja saisin aikaiseksi isommat bileet.

      Poista
  6. Mahtavat nuo sormet, sekä nakkiversiot että noidan sormet!! :D

    VastaaPoista
  7. Ihanat juhlat teillä!! Vitsi mä ihailen kekseliäisyyttäsi ja luovuuttasi! Olet ihan guru!
    Puss!

    VastaaPoista
  8. Sen verran ovat autenttisen näköisiä nuo teidän sisälmykset että olisi jäänyt kyllä multakin syömäti!
    Hui kauheeta! Mahtavat bileet teillä on ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummikin sanoi peikön sisälmys kulhon äärellä, että kohta tarvitsee saada tietää, että mitä kulhossa on oikeasti, ettei vaan jää aikuisellakin syömättä ;)

      Poista
  9. Löysin sun blogin kun etsin halloween-ideoita viime viikolla. Kiitos sulle tosi paljon hyvistä ideoista, sain paljon hyviä ajatuksia blogistasi. Meillä vietettiin pojan synttäreitä halloween-teemalla (jo kolmatta vuotta peräkkäin), mutta vasta nyt alkoi mopo karkailla käsistä niiden ideoiden kanssa. Ensi vuonna taas uudestaan. Teillä näyttää olleen paljon kammottavaa ruokaa ja paljon muutakin jänskää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi, kiva kuulla että sait ideoita Halloween-juhlliinne :)
      Meilläkin on vietetty useammat Halloween-synttärit tosin vasta marraskuun puolella. Tänä vuonnakin on taas yhdet tulossa.

      Poista
  10. Hi hii... varmasti niin poikien mieleen nämä juhlat ;) Räkäleivät kuulostaa siltä, että en ole ihan varma, että olisiko kanttia maistaa ;)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlat olivat kivat :)
      Räkäleivät ovat törkeän hyviä. Hra Kepponen valmisti niitä meille eilen illalla ja teki itse rään :D

      Poista