27. kesäkuuta 2014

Konnatappelu

Nyt menee kilpikonnien kasvatus valitettavasti samaa rataa kuin lastenkasvatus :(  Meillä on ollut tappelu, nimittäin konnatappelu.

Tiistai-iltana mies huomasi, että vauvakonnan tassussa on verinaarmu. Se oli tullut sinä aikana, kun ihmisperhe oli muutaman tunnin poissa. Mitään muuta selitystä asialle ei ole kuin, että Noppa on purrut pientä. Vaikka konnilla ei ole hampaita, leuoissa on kyllä voimaa. Pieni näyttää onneksi voivan ihan hyvin. Toivottavasti haava ei tulehdu. Se olisi kurjuuksien kurjuus, jos pienokainen tästä sairastuisi.

Konnathan olivat aluksi varsin sopuisasti terraariossa ja nukkuivat kilpi kilpeä vasten. Nyt sitten pääsi käymään näin :(

Vika on suureksi osaksi meidän. Nopalla on alkavaa pyramidikasvua kilvessä ja sen syyksi on epäilty liian suurta pehmeän tuoreruuan määrää. Noppahan tunnetusti ahmii salaattia isoja määriä ja rakastaa romainea. Konnamokoma on myös ronkeli ja mielummin paastoaa, kunnes kuppiin tulee kunnon salaatit, kuin syö heikompaa evästä. Kuppia on täytetty vähemmän houkuttelevalla ruualla ja sitä on myös ollut vähemmän saatavilla. Ilmeisesti ruokakupilla Noppa on antanut isomman ja ahneemman oikeudella pienelle raukalle rökityksen. Sääliksi käy vauvakonnaa, koska sehän syö niin vähän muutenkin, että se ei Nopan ruokamäärään verrattuna tunnu missään. Tuhma Noppa!

Tein pienen kokeen terraariossa. Nopalla oli kupissa ruokaa ja pieni oli toisessa päässä terraariota. Kun Noppa huomasi, että annoin pienelle voikukan lehden, ahne konna kolisteli äkkiä terraarion toiseen päähän ja nappasi lehden itselleen. Voisin vannoa, että elikko mulkoili minua pahansuovasti. Väitteeni on myös, että Noppa yrittää työntää pientä pois ruokakupilta. Ja kun sille heristää sormea ja sanoo "Noppa EI", niin pieni saa olla rauhassa.

Silloin kun kupissa on ollut vähintään puolikas romaine, ei riitaa ole ilmennyt. Noppa siis arvioi, että jos ruokamäärä näyttää häntä isommalta, voi siitä liietä lehti kaverillekin :) Näköjään nälkäinen Noppa on vihainen.

Nopan dietti on jälleen hakusessa. Nyt sille yritetään ruokaa, jossa olisi reilusti puruvastusta. Syötävää olisi reilusti saatavilla, mutta sen järsimiseen menee aikaa. Pienokainen saa toistaiseksi ruokailla matkaterraariossa omassa rauhassaan.

Toivottavasti sopu löytyy taas ruokakupilla!

Vauvakin haukkailee kesäkurpitsaa

9 kommenttia:

 1. Kasvattajan rooli on joskus vaikea, jopa konna"emoilla" :) Tsemppiä kasvatukseen, toivotaan, että sopu löytyy pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esimerkin voima on ainakin aivan yliarvioitu. Kaikki muut tässä taloudessa ovat purreet ja kynsineet toisiaan paitsi minä ja Hra Kepponen :D

   Toivottavasti saadaan sopu ruokakupille, käy himuisesti sääliksi tuota pikkuista, kun sitä
   vauvaraukkaa höykytetään.

   Poista
 2. Tämä hymyillytti :)! Voi noita lutupekkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on kyllä ihan oma persoonansa. Pienokaisesta ei vielä tiedä, että millainen konna siitä kasvaa. Tällä hetkellä se on Ihanan kesy, makoilee kämmenellä. Ei taideta raskia jättää niitä vaarille hoitoon, vaan otetaan konnat lomalle mukaan :)

   Poista
 3. hahahaa, hyvä ruoka, parempi mieli :D niinhän se on itelläkin että nälkäisenä on äkäinen :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, olen itsekin nälkäisenä vihainen. Tosin en tunnusta ikinä ketään kuitenkaan siitä syystä purreeni :) mutta onhan se kieltämättä ollut lähellä :D

   Poista
 4. Tuo konnien elämä on paljon värikkäämpää ja dramaattisempaa kuin ikinä kuvittelin! Kiitos tästä! :D

  VastaaPoista
 5. Tämä konnien elämä on paljon värikkäämpää ja dramaattisempaa kuin koskaan kuvittelin. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noppa on vähän sellainen primadonnakonna, joka osoittaa mieltään ja tuhisee. Ja näköjään Noppa myös tappelee. Sitten se on pohjattoman uteliaskin vielä. Saas nähdä millainen vauvasta tulee. Nyt se on niin kesy ja luottavainen vielä, mutta seura voi vaikuttaa ;)

   Mutta sitä mieltä olen, että oli hyvä ratkaisu ottaa konnia meille :D

   Poista