15. kesäkuuta 2014

Japanilaisia herkkuja

Palaan vielä kerran Tokioon ja ruokaan.

Aloitetaan ensin toisesta suuremmalla porukalla nautitusta illallisesta. Paikka on varsin perinteisen näköinen, ahdas ja aivan täyteen ammuttu. Pöytä oli kuulemma varattu jo edellisellä viikolla.

Kala valmistuu pöydässä. Marinoidun kalan pintaan oli hierottu suolaa, joka poltettiin pöydässä 

Valmis annos. Todella hyvää!

Sashimi-lautanen eli raakaa kalaa. Annosta on tässä vaiheessa jo ankarasti verotettu. 
Keskellä kipossa rapua. Hyvät kalat!

Oden-keitto. Lituskat palat ovat kalakakkua, ruskea "torni" japanilaista retikkaa. Lisäksi kananmuna ja tunnistamaton möykky. Ruoka on hyvin mietoa maultaan, parasta minusta oli retikka.

Edessä todella maukkaita kanansiipiä. Vasemmalla siipien vieressä raakaa mustekalaa, joka oli varsin miellyttävää rakenteeltaan. Oikella yläkulmassa mausteista salaattia pieni keko.

Tämä oli aivan uusi tuttavuus. Anjovis-juustodippiä tuollaisessa tulipesäastiassa ja dippivihanneksia. Erittäin hyvää!

Mustakalasta tehdyt nakit :)

Ihan kaikkia ruokalajeja on ehtinyt dokumentoimaan. Tilaus tehtiin täyttelemällä tällaisia lappusia.

Ei muuta kuin ruksittamaan :)

Kesken aterian minullekin löytyi ruokalista, jotta voisin osallistua tilauksen tekoon. Erityisesti seurani halusi varmistua, että olisiko grillattujen ruokien listalla jotain mitä haluaisin maistaa.

 En sitten pystynyt millään päättämään rauskun evien ja kanan vatsalaukun välillä....

Ihana illallinen!

***
Yhdessä postauksessa ehdin haukkua entistä välipalaherkkuani eli riisikolmioita. Pidän minä niistä edelleenkin! Ensimmäinen käteen sattunut versio oli vaan huono ja löytyhän sitä valikoimaakin.

Valikoimaa riitti tällä kertaa

Sisällä lohta -NAM!

***
Ystäväni kanssa kävimme lounaalla Omotesandolla. 13 vuotta sitten katua reunustivat 50-luvulla rakennetut asuintalot. Niitä ei ollut yhtään enää jäljellä. Luksuskaupat ovat vallanneet kadun kokonaan. Entisen tanskalais-japanilaisen voileipäbaarin tilalla olikin Louis Vuitton. Mikä pettymys! Shaky's pizza oli sentään paikallaan.

Lounastimme uudessa ostoskeskuksessa. Oikeassa reunassa misokeitto ja sen yläpuolella kasvistempura (todella hyvä!). Vasemmassa yläkulmassa keitto (ehkä taas se oden) jossa kalaa ja retikkaa. Sen vieressä tofua. Tofun alapuolella vasemmalla salaattia ja oikella tunnistamattomia paloja (jotka jäivät lautaselle).

Jälkkäriksi creppi Harajukun kioskilta

Siinä se minun creppini valmistuu

***
Temppeleiden kaupat ovat ihania. Niissä myydään suloisia pikkutavaroita ja hienosti pakattuja paikallisia makeita herkkuja. Tällä kertaa herkut jäivät kauppaan, koska olin jo siitä hyvästä supermarketista täyttänyt pienen matkalaukkuni tyhjät kolot.

Herkkupakkauksia

8 kommenttia:

 1. Ihanat nakit! Muutenkin näyttää oikein herkkuillalliselta.
  Huomasin, että Japanissakin oli aika monessa paikassa kanan kivipiiraa (gizzard) tarjolla. Koreassa se on aika suosittua, meillä on sitä joskus ihan työpaikkaruokalassakin. Käsittääkseni kivipiira on se kanan lihasmaha, jolla se hienontaa ruoan. Jos ruoka on kovin karkeaa, kehittyy lihaksesta todella vahva - ja ilmeisesti sitkeä, nimittäin kivipiira jos mikä on sitten sitkeistä sitkeintä syötävää, varsinaista purkkaa... Ei mitään herkkua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. gizzard on tosiaan se lihasmaha. Kaupunkilaislikka ei vaan muistanut, että sen nimi on kivipiira. Olen kerran maistanut ja oli varsinainen narskupala eli meni kokonaisena nielaisuun sekin. Maku oli ihan ok, mutta tekstuuri taaskin ihan karmea.

   Poista
 2. Siis oikeasti? Grilled Pork Boobs? :D :D Sain aamun parhaimmat naurut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken aikaa mietin, että pitäisikö tilata vaikka rauskun evät tai nuo possunnisät pöytää ihan uteliaisuudesta. Riskinä siinä oli, että olisin joutunut syömään koko satsin. Päätin pelata varman päälle ;)

   Poista
 3. Kyllä teillä on siellä varsin erikoiset herkut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japanilainen ruokakulttuuri on monipuolinen ja aika tarkkaan käytetään kaikki raaka-aineet. Työkaverit kohteliaina tiedusteli etukäteen, että millaista ruokaa haluaisin syödä, että maistuisiko kenties pizza :)

   Poista
 4. Hyvin mielenkiintoisen näköisiä herkkuja, suorastaan symppiksen näköistä! Miten sitä osaisi tilata ulkomailla yhtään mitään? Eikö se ole ihan tuuripeliä mitä eteen kannetaan jos englantia ei osata? Aurinkoista juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahimmat tilausongelmat olen itse kokenut espanjassa :) Siellä ei ollut englanninkielistä ruokalistaa eikä kukaan puhunut englantia enkä itse tunne espanjalaisia ruokia juuri paellaa pidemmälle. Arpomiseksihan se meni. Japanissa on usein kuvat ruokalistassa. Helpottaa suunnattomasti :) Vakiovinkkihän on katsella, että mitä muut syö on yrittää osoitella itselleen samanlainen :D

   Mukavaa juhannuksen odotusta sinullekin. Itselläni maanantai aukesi yllätysflunssalla.

   Poista