5. maaliskuuta 2014

Lohisushitaivas

Olin ystäväni kanssa tänään lounaalla suuren suosion saavuttaneessa Fukussa. Harvoin näkee Helsingissä ihmisten jonottavan lounasta. Me olimme kärppänä paikalla jo hiukan ennen avaamista :)

Inspiraatio Fukuun menosta tuli, kun näin kuvan noista pikaisesti pannulla/parilalla käytetyistä lohisusheista. Se on lempparini, jopa ylitse tuoreen tonnikalan.

Lempparini edessä oikealla

Lemppareideni takia kannatti ehdottomasti mennä. Itseäni hiukan häiritsi nuo majoneesikoristeet, jotka peittivät helposti sen vienon grillin maun, mutta koristeet on helppo pyykäistä pois. Myös perinteinen lohinigiri oli erinomaista. Riisi on yksi Helsingin parhaista, riisiviinietikkaa on kerrankin käytetty riittävästi ja se on riittävän makeaa. Sushit olivat yllättäen täysin ilman wasabia, joten sen askarteleminen annoksiin jään syöjän vastuulle. Esillepano oli kuin karkkeja katsoisi.

Lohen lisäksi oli erilaisia makeja. Niissä oli sisällä lohta tai raputikkua ja erilaisia kasviksia. Yhteen oli kätketty kinkkuakin (not for me). Itse en ole kovin kova sushirullien ystävä, mutta lohi kasviksilla maistui hyvältä.


Tarjolla on myös muutama lämmin ruoka. Kesäkurpitsa tempura oli erinomaista ja niissä oli sopivan ohut friteerauskuori, valitettavasti se pitäisi syödä heti kuumana eikä kuumalevyn päälle jäähtyneenä. Minulle paistetut nuudelit toimivat aina.Lisäksi oli raastesalaattia ja paria eri melonia. Hintaa 13,5€ mikä minusta on varsin kohtuullinen hinta laatuun nähden.

Jos haluat herkutella monipuolisesti erilaisilla kaloilla ja merenelävillä, niin siihen tarpeeseen Fukun lounas ei vastaa. Jos lohi, raputikku ja kasvikset maistuvat, Fuku tarjoaa maukkaan lounaan. Sushibuffet on tarjolla myös viikonloppuisin ja iltaisin, tosin korkeampaan hintaan. Lieneekö valikoima kuitenkin sama?

12 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä tosi hyvältä, paitsi että mä en myöskään välitä majoneesista siinä kalan päällä (tai yhtään missään). Valikoima näytti hintaan suhteutettuna aika sopivalta, kyllä mulle lounaana uppois hienosti!
  Täällä sushia tulee syötyä jonkun verran, mutta jos haluaa ihan oikeaa, niin kannattaa aina mennä japanilaiseen eikä korealaiseen sushipaikkaan. Korealainen on jees, jos on mättönälkä eikä välitä niin tarkkaan mauista, mutta jos haluaa laadukasta, niin toki japanilaiset ravintolat ovat siinä mielestäni parempia. Hintakin on tietysti sitten kalliimpi... ja valitettavasti aika monessa japanilaisessakin ruoat on tehty kuitenkin vähän korealaiseen makuun, joka ei välttämättä aina ole se paras juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koreassa on varmaan saatavilla hyvin kaloja ja muita mereneläviä tuoreena. Suomessa tuota lohta lukuunottamatta täytyy tyytyä pakastekamaan :(

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Esillepano oli sellainen, että ihan kuin olisi karkkeja katsonut :)

   Poista
 3. On niin herkullisen näköisiä kuvia, että minun mahani päästi nälkää ilmoittavan äänen :) Kyllä varmaan maistuisi, on vaan tuo matka turhan pitkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista :(
   Minullakin olisi muuta himotusravintola, mutta matka estää siellä syömisen :(

   Poista
 4. Mulle ihan uusi paikka, pitää laittaa korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lohi ja lohikasvissekoitus maistuu, niin suosittelen Fukua.

   Poista
 5. Sushi-puritaanit ovat tuominneet tuon paikan totaalisesti. Niin ruoan ulkonäön kuin aineksetkin. Lisäksi paikkaa pitää ilmeisesti kiinalaiset, mikä tuntuu olevan se viimeinen naula arkkuun. Helsingissä alkaa olla sushipaikkoja sen verran että perehtyneemmille mikä vaan ei enää kelpaa.

  Itsehän en edes sushia syö, on vaan tullut muuten ravintolajuttuja lukiessa vastaan.

  Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut yhtään arvostelua paikasta, mutta puritaanit varmaan ovat kommentoineet kalojen valikoimaa. Siitä purnaaminen on ihan oikeutettua, koska kaloja on tasan se yksi eli lohi ja sitten edullinen raputikku (joka nyt ei ole mikään merenelävä vaan perkuutähteistä tehty puriste). Se, että sopiiko sokeriherne riisipalleron päälle (ja onko se sushi) on varmaan ihan ehdoton EI monelle. itseäni nämä oudommat viritelmät eivät siinä tarjottimella haitanneet, mutta en minä niitä omalle lautaselleni valinnut. Mutta paikan lohi on erinomaista :)

   Ulkonäkö ei ole lohinigirejä lukuunottamatta perinteisimmästä päästä. Puritaanille voi olla majoneesikoristelu liikaa. Itse pyyhkäisen sen vaan pois. Minusta sushit olivat hurjan kauniita :)

   Itse en kuulu puritaanikuntaa varmaan missään asiassa ;) joten minulle Fukun lohisushit maistuivat oikein hyvin.

   Poista
 6. Oih. Oih ja voih :) Mun netti tai kone tai molemmat on nyt jotain ihme pykineet, enkä ole aikoihin päässyt blogikierroksille, saatika sitten kommentoimaan. Mutta nyt maltoi odottaa tämän monen monta minuttia, että pääsin kertomaan tähän päivitykseen että OIH! - tahtoo! :D Ja saako jo nyt sanoa, että onneksi kohta on sunnuntai! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy tehdä Helsinki-retki, niin pääsemme Fukuun. Tai sitten ostetaan jostain hyvä pala tuoretta lohta :) ja jättiravut ja tonnikalat samaan syssyyn ja kääritään hihat.

   Kiitos download-kärsivällisyydestäsi :)

   Poista