12. maaliskuuta 2014

Kynsilakkakorut

Ystäväni Haltiakummi perehdytti minua kynsilakkakorujen tekoon. Se on aika koukuttavaa puuhaa. Se on myös lopputuloksen osalta arvaamatonta puuhaa. Punaisen koruni jouduin tekemään neljästi, kun taas sinimusta onnistui heti ensimmäisellä yrityksellä. Minä, kärsimätön yksilö, jaksoin siis tehdä yhden korupohjan neljästi :) Valmiisiin koruihin olen kovasti tyytyväinen.

Mikä on kynsilakkakoru? Lyhyesti: lasinen möntti eli kapussi koristellaan tasaiselta puolelta useammalla kerroksella kynsilakkaa ja saadaan "korukivi". Korukivestä voi tehdä riipuksen, korvikset tai sormuksen. Kapusseja on erikokoisia ja -muotoisia. Tarvikkeita myy askartelu- ja korutarvikekaupat.

Haltiakummilla on blogissaan hyvät ohjeet kynsilakkakorujen tekoon *klik*

Työ käynnissä. Kapussissa on väritön pohjalakka ja ensimmäinen hilekerros tehtynä

Kapusseja kuivamassa

Työvälineet

Maestrolle tuli virheellinen työvaihe - kapussit kyynärpäässä ;)

Omat kapussini ovat valmiita kiinnitettäväksi kaksikomponenttiliimalla korunosiin

Valmista!

Haltiakummin kynsilakkakorukokoelma

Kiitos Haltiakummi!

15 kommenttia:

 1. Huikasevan hienoja! Mulla on vakaa aikomus tehä kanssa. Mulla vaan nuupahti kun koitin tilata tarvikkeita niin en muka löytäny kaikkia tarvittavia (ja oli vielä ne Haltiakummin linkitki)…ihan pakko kyllä kattoo uusiks mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna-Mari :)
   Noita oli todella kiva tehdä. Jään odottelemaan sinun versioitasi :)

   Poista
  2. Kepposka kun intoudut hankkimaan noita tarvikkeita, ja Sanna-Marillekin vinkiksi, kapussien lisäksi pitää ostaa erilaisia muitakin korun osia, kuten korvakorutappeja, kaulakoruun kiinnitettäviä ripustuskoukkuja tai sormusaihioita, kaikki sellaisia, mihinkä voi kiinnittää korukiven.

   Kaksikomponenttiliiman olen ostanut ihan vaan prismasta tai rautakaupasta, missä nyt sattuu käymäänkään, ja kynsilakat eri halppiskauppojen alekoreista, niistä ei kannata maltaita maksaa.

   Minäkin odottelen räpellysten tulevia hienouksia! :)

   Poista
 2. Ihan mahtavan huikean hienoja! MÄkin haluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elisa :)
   Jos sinulla on voimakkaan värisiä kynsilakkoja kotona, niin etpä tarvitse muuta kuin korunosat ja kaksikomponenttiliimaa ja hiukan aikaa. Mukavaa puuhaa.

   Poista
 3. Näitä on niin kiva tehdä!!! Kauniita tuli. Ja hei, sä oot keksiny jotain uutta; kyynärkoru!! Lanseeraa pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin niitä oli kiva tehdä. Se sinun kukkakorusi oli niin hieno.

   Se oli tuo mun opettajaguru, joka laittoi nuo kyynärkorut itselleen ;) Mutta siitä tuli mieleen, että mitähän iho pitäisi kaksikomponenttiliimasta? Ja kuinkohan se irtoaisi? Juhlalookiinhan voisi liimata noita pieniä suoraan iholle :) Käsivarteen, kämmeneen...

   Poista
  2. Jokunen vuosi sitten muistan, kun PMMPn tsikunat oli kutsuttu itsenäisyyspäivänjuhliin, ja molempien tatuoinnit oli koristeltu iholle liimatuin kristallein - ihan hyvin noitakin voisi liimata suoraa iholle ;D

   Poista
  3. Sitten kun nähdään jollain koristeltuja kapusseja liimattuna iholla, niin joka foorumille huudellaan, että meitin idea :)

   Poista
 4. :D Itselleni lienee haastavinta tuo korujen kuvaaminen, mutta tekä on kyllä onnistunut todella hyvin siinä - nuo sinun korusi on kyllä upeat! Mitkä niiden nimiksi muutes tuli? Olen huomannut muista blogeista, että jostain syystä näillä koruilla pitää aina olla nimet :p

  Kiitos kun kävit kylässä, oli oikein mukavata! :) Otetaan joskus taas uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että, en tiennytkään, että korut pitää nimetä :) Täytyy laittaa harkintaan tai pyytää nimikomitealta ehdotuksia.

   Oli niin kiva kyläillä. Naapurien kauhuksi tulen uudestaan kailottamaan ja tuhoamaan nurmikkoa ;)

   Poista
 5. No enpä ole moisista ennen kuullutkaan, kynsilakkaa ja kapusseja... Mutta wau miten hienoja!! Kyllä jotkut sitten osaa (-mun kärsivällisyys ei ikinä riittäisi, mutta ihaillen katselen aikaansaannoksiasi!)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netissä ilmeisesti on jo pidempään ollut näytillä erilaisia kynsilakkakoruja, minä bongansin ne vasta Haltiakummin blogista. Tekeminen on varsin helppoa - sen kuin läträä kynsilakkoja ;)

   Poista
 6. Wow, hauska idea ja ihanan näköisiä koruja lopputuloksena !

  VastaaPoista