10. maaliskuuta 2014

Hra Kepposen hemmottelua

Olen kehno lahjojen hankkija. Siksi hra Kepponen jää usein ilman synttärimuistamista ja joululahjaa, hääpäivämuistamisesta puhumattakaan. Silloin tällöin onnistun tsemppaamaan. Viime vuonna hra Kepponen sai synttärilahjan ja tänä vuonnakin onni suosi. Kahdet synttärit putkeen - hyvä minä!

Tosin varsinaisena merkkipäivänä asuimme hotellissa evakossa ja osa perheestä oli sairaana. Sillon tilanteen pelasti keskimmäinen, joka antoi isille lahjaksi rivin suklaalevystään :)

Vihdoin ehdimme ravintolaan syömään. Kohteeksi sattui kuponkitarjouksen perusteella Lyon, jossa olemme syöneet ennenkin ja pitäneet paikasta. Ruuan maussa ei ollut valittamista tälläkään kertaa. Vika oli annoskoossa. Kolmen ruokalajin annoskoot olivat aivan liian pienet. Annokset olisivat sopineet viiden ruokalajin menun osiksi. Jouduimme palaamaan kotiin Stockkan herkun kautta. Minä ehdotin Mäkkäriä ;)

Samettisen pehmeää maa-artisokkakeittoa ja vuohenjuustomoussea

Ankanrintaa, punakaali-pinaatti-sienopaistosta ja kaksi pienen uuden perunan kokoista perunaa.
Annos oli hyvä, mutta aivan liian pieni. Tähän olisi mennyt toinen samankoinen kevyesti.

Minikokoinen creme brulee, sitruunavaahtoa ja praliinijäätelöä. Maku erinomainen.

Nyt kun olen saanut putken auki mieheni hemmottelussa, niin lisää on tiedossa. Olen suunnitellut ja maksanut meille mini get-awayn Lontooseen toukokuussa. Melkein meinasi mennä viikonloppu sivusuun lastenhoito-ongelmien takia, mutta onneksi isotäti pelasti tilanteen. Toivottavasti ei tule mitään viime hetken katastrofia. Vuodatan katkeria kyyneliä, jos reissu jääkin väliin.

Löysin todella hyvän tarjouksen hotellista vähän kauempana turistinähtävyyksistä Canary Wharfissa, mutta arvioiden perusteella se on ihana.

London Marriott Hotel West India Quay

Ostin meille liput Lion Kingiin. UK:n Ticketmasterin kautta oli vielä saatavilla permantopaikkoja.

Kuva lainattu täältä

Lisää hemmottelua on luvassa miehelle. Retki Harry Potter studiolle. Odotukseni studion suhteen ovat korkealla, toivottavasti ei tule pettymystä.


Meneekö miehen hemmottelu jo överiksi, jos vielä varaan meille perinteisen afternoon tean? En ole ikinä sellaisella käynyt ja hiukan tekisi mieli. Muuten ohjelmassa on varmaan British Museum ja laiskanpulskeaa kävelyä, jos sää sallii. Ehkä ehdin vielä viemään miehen Madame Tussaudsin vahakabinettiin. Hra Kepponen ei ole ikinä käynyt siellä ja itse olen käynyt siellä kultaisella 80-luvulla. Silloin uutuutena oli Prinssi Andrew and Sarah hääasuissaan ja Michael Jacksonin vahanukke oli musta.

Tämän jälkeen ei varmaan ole niin nokonuukaa, jos vaikka yhdet synttärit unohtuu ;)

15 kommenttia:

 1. Harmittaa jos ruokailun jälkeen jää vielä nälkä :(
  Ihanalta kuulostaa Lontoon matkanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselleni tuo nälkäisenä ravintolasta poistuminen on sellainen showstopperi, että tuskin tulee mentyä uudestaan.

   Joskus on kiva hemmotella miestä :)

   Poista
 2. Nyt meni kyllä sellaiseksi hemmotteluksi, että huh huh. Oisinpa sun mies :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hra Kepposen pitää pärjätä tällä hemmotelulla vähän pidempään. Hän on kyllä ansainnut vähän extraa, kun on koko mun sairausloman hoitanut pojat ja suureksi osaksi kodin.

   Poista
 3. tollainen hemmottelu kelpaisi kyllä mullekin :)

  Miten pitkän viikonlopun aiotte viettää? (nimim. josko yllättäisi itsekin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtö perjantaina iltapäivällä, paluu maanantaina illalla. Melkein 3 täyttä päivää ja yksi ilta. Siinä ehtii ihan kivasti tekemään ja näkemään. Norwegian lennot oli 100€ per naama. Osa musikaaleissa on ihan saman hintaisia kuin Suomessa ellei halvempiakin. Suurin kustannus on majoitus. Minä vietin viime keväänä tehopäivän Lontoossa ja Se oli niin onnistunut, että Se inspiroi pidempän reissuun

   Poista
 4. No vau. Kyllä miehen kelpaa! Ja onhan tuossa tosiaan hemmottelua / lahjomista vähän tulevillekin juhlapäiville (tai vaihtoehtoisesti edellisten unohdusten kompensointiin).
  Tuo liian pieni annoskoko on kyllä surku. Nuo annoskoot ymmärtää viiden tai seitsemän ruokalajin illallisessa, mutta kyllä kolmesta ruoasta pitäisi sen verran riittää syötävää, ettei nyt mäkkäri tai muutkaan enää sen jälkeen houkuttele. Terv. nimim. Ahmatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pieni annoskoko vie illasta hohdon. Kun pääset ravintolasta ulos, niin mietitkin, että mistä lisää ruokaa. Tuskin minua saa enää uudestaan asiakkaaksi miniannosravintolaan.

   Hra Kepponen saa pärjäillä pidempään tällä hemmottelumäärällä :)

   Poista
 5. Hei jos sä olet one lucky woman - jotta niin on miehesikin! Toi Lontoo on ihan mahtava idis. Katselen itse paraikaa halpoja lentoja Lontooseen, halvimmillaan 65 eur suunta ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä varasin ajoissa lennot, menopaluu oli 100 per nenä. Sitkeästi kun selailin booking.comia niin sieltäkin löytyi hyvä tarjous. Kyllä noi lentohinnat ovat niin alhaisia, että on pakko olla samaa meiltä asiantuntijoiden kanssa, että tuskin tällainen hinnoittelu on kestävällä pohjalla ja pitäisikö verotuksella puuttua tiukemmin ilmastohaittoihin. Mutta toukokuussa mennään ja nautitaan Lontoon kulttuuritarjonnasta aivan kahden.

   Poista
 6. Kuulostaa älyttömän kivalta reissulta ja ohjelmalta, mitä olet suunnitellut. Hra Kepponen ansaitseekin hemmottelua ja sinä myös! Jos Hra Kepponen saa vaikkapa ruokamyrkytyksen edellisenä iltana, eikä pääse lähtemään reissuun, minä lähden mielelläni tilalle hemmoteltavaksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, tuli mieleen tuosta viimeisestä lauseesta, että toivottavasti en nyt manannut mitään. En ole kylläkään taikauskoinen. Enkä usko minulla käyvän sellaisen tuurin, että reissuun mukaan pääsisin, joten ehkä olette turvassa?

   Poista
  2. Me ei olla taikauskoisia :) mutta pidän tarjouksesi voimassa :)

   Onhan se aina luksusta päästä jonnekkin kahden kesken. Sen mitä olen mieheltä ohjelmajutuista kysellyt, niin uskoisin tehneeni sopivat valinnat. Paras hemmotteluhan on sellainen, mistä pääsee nauttimaan itsekin ;)

   Poista
 7. Mä tunnustan nyt olevani ihan aidosti kateellinen. Ja vielä molemmista; herkkuruuista JA matkasta. JA musikaalista!!
  Kuvia reissusta jäädään kieli pitkällä odottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä niin toivon, että kevät toisi jotain ihanaa mukanaan sinulle!

   Kuvia pukka sitten toukokuussa, kun toivottavasti saamme kaikki lastenhoitokuviot sumplittua ja pääsemme matkaan.

   Poista