20. maaliskuuta 2014

Boys' Baking Club

Ennen tätä terveysromahdusta pidimme viime viikolla hiukan poikien kerhoa meillä.

Boys' Baking Club

Kerho osoittautui hyvin suosituksi. Keittiössä kävi innokas tohina. Yhden halukkaan leipurin jouduin käännyttämään ovelta, koska poikien nuppiluku sisällä oli siinä vaiheessa viisi. Noh, olisihan hänkin mahtunut mukaan, koska keskimmäinen jättikin sitten leivontavuoronsa väliin ja kuopus pitäytyi esimiestehtävissä käskyttäen minua.

Master cheffeinä toimi esikoinen luokkakaverinsa kanssa. Ensin pojat tekivät ison pullataikinan nousemaan. Nousi niin hyvin, että ilmeisesti aineiden mittaaminen meni aivan ohjeen mukaisesti.


Pojat vaivasivat itse taikinan. 
Aivan loppuvaiheessa piti upottaa oma käsi kulhoon kokeillakseni taikinaa.

Pullataikinan kohotessa pojat leipoivat puolikkaan kaupan piparitaikinan. Ja kääks, toinen puoli katosi melkein kokonaan leipureiden suuhun raakana.

Pullataikinasta riitti leivottavaa ja syötävää. Pihalle jääneet leipurihalukkaat pääsivät osallistumaan syömiseen. Seitsenpäinen lapsijoukko ei saanut syötyä kaikkia pullia. Aikuisillekin jäi pullaa ja esikoisen koulukaverin perheelle jäi oman pojan leipomat maistiaiset ja jopa pakkasessa on odottamassa pulla per Kepponen :)

Keittiökin oli operaation jälkeen inhimillisessä kunnossa. Onnistunut ja herkullinen kerho!


14 kommenttia:

 1. kuulostaapa vinhalta ja iloiselta! (joskin hieman lihottavalta, näin keski-ikäisen aikuisen näkökulmasta...)
  Pojilla on epäilemättä ollut huippuhauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojilla oli mukavaa. Jos leivontainnostus jatkuu samanlaisena, niin alkaa sekin tosiaan näkyä myös vanhempien vyötäröllä :(

   Poista
 2. Ihan mahtava idea! Jospa minäkin....!!! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan :) Kivaa oli.
   Nyt jos alkaisi treenauttamaan poikia, niin saisikohan tulevaisuudessa sunnuntaiaamuisin tuoreet sämpylät ja perjantai-iltaisin kakkukahvit?

   Poista
 3. Oho, miten komeasti noussut taikina!! Mitäs superhiivaa teillä oikein käytetään, vai oliko pojilla "taikanäpit" :) Hauskan kuuloista; leivonta on usein semmosta puuhaa, mistä monet tykkäävät sukupuoleen katsomatta. Meilläkin mies taiteilee sämpylät ja pitsapohjan tuosta vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten se taikina nousikin noin hyvin. Ehkä siksi, että oli uunin päällä lämpöisessä ja nousemiseen jäi kunnolla aikaa, koska leipurit kävivät välillä juoksemassa pihalla :)

   Kyllä minun mielestäni jokaisen miehen pitäisi osata keittiössä perushommat. Katsotaan sitten 10-15 vuoden päästä, että kuinka pahasti meillä jäätiin kasvatustavoitteesta ;)

   Poista
 4. Munkin mielestä piparitaikina on parhaimmillaan raakana, nam:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvää raakana, sama homma murotaikinan suhteen :)

   Poista
 5. Ooooo, onpas ollut ihan mahti kerho, hyvä Kepposet! Ja ekstra taputukset innokkaalle esikoiselle :)

  VastaaPoista
 6. Oi. Mä niin haluaisin just nyt mun aamukahvin kanssa tollasen pullan! Ja just vielä noin ihanasti kuutamolla paistettuja, joista mäkin tykkään, najmmmm!!!
  Hienoa, että sä jaksat järkätä pojille ohjelmaa ja "kerhoja".

  VastaaPoista