29. huhtikuuta 2013

Kohta alkaa laatuaika

Vuoden kohokohta on kohta edessä. Miniloma miehen kanssa kahdestaan. Tänä aamuna hymyilytti leveästi jo ennakkoon :D

Viime kesänä meillä oli ensimmäinen lapseton loma sitten vuoden 2004. Silloin olimme niin väsyneitä, että loma meni kotona lepäillessä, kun kumpikaan meistä ei kyennyt matkasuunnittelluun. Nyt meillä on matkasuunnitelmat valmiina - meitä odottaa romantic get-away Nizzassa.

Ohjelmassa on toivottavasti aurinkoisesta säästä nauttiminen katukahviloissa, paikallisten ruokien ja viinien maistelu ja kimmeltävän meren ihailu. Tavoitteena on leppoisaa oleilua. Kenties koen elämäni (toiseksi) parhaimman lukukokemuksen. Toistaiseksi parhain on vuosituhannen alusta Sorrennon näköalapaikalta huikeiden merinäkymien keskeltä syksyisessä auringonpaisteessa.

Ihana anoppini tulee ihanan siskonsa kanssa taas meille hoitamaan poikia. Luksusta on mahdollisuus irtiottoon yhdessä miehen kanssa kotiympyröistä.

Tätä lomaa olen odottanut kuin kuuta nousevaa. Kyseessä on nimittäin toinen talvilomaviikkoni. Alkuperäinen suunnitelmani oli pitää se pääsiäisen yhteydessä, mutta töiden takia se piti perua :( Nyt loput päivät siirtyvät juhannusviikolle. Toivonkin talvilomastani erittäin vähälumista ;)

Tuleva lomakausi on jo aiheuttanut pettymyksen. Toivoin niin mahdollisuutta vaihtaa lomarahat vapaaksi, mutta yksikölleni ei kyseistä etuutta suotu. Toki on vielä mahdollista yrittää neuvotella palkaton lomaviikko esimieheltä. Vuosiloman yhteyteen sitä tuskin saan. Tänä vuonna yhtämittaisen lomaputken pituudeksi tulee vain kolmea viikkoa :(

Vuosiloman ajankohtakin on varmistumatta. Voi olla, että tulee katkera kalkki nieltäväksi ja loma ei osukaan juuri suunnittelemilleni heinäkuun viikoille. Meillä kun on toistaiseksi ollut sellainen etuus, että lomansa ajankohdan on voinut melkein poikkeuksetta itse valita.

Noh, nyt ei jouda suremaan tulevia lomia, kun seuraava alkaa kohta ja kassi odottaa pakkaamista.


Iloista vappua näin ennakoon!
Lomakuvat lokakuulta 2011, jolloin olimme reissussa esikoisen kanssa kahden reissussa.

15 kommenttia:

 1. Kivan kuuloiset suunnitelmat, Nizza on ihana paikka!

  VastaaPoista
 2. Ihan parhautta päästä kaksin reissuun! Olisin älyttömän kade ellen juuri olisi ollut samanlaisella reissulla:-) me oltiin tosin Lontoossa joten lämmöstä ei päästy nauttimaan...mutta se että pystyy puhumaan miehensä kanssa kaikesta mahdollisesta ja ilman keskeytyksiä! (ja lukeen ne pari kirjaa;-))
  Nauttikaa!

  VastaaPoista
 3. Annika:
  Sellainen laiskanpulskea oloilu tulee nyt tarpeeseen :)
  Miehelle tämä on ensimmäinen Nizzan reissu, toivottavasti hänkin tykkää kohteesta.

  Niinu:
  On kyllä ihana saada viettää aikaa aikuisten kesken ilman lasten kähinöitä ja rähinöitä ja ilman makaroonia ja jauhelihaa :) Lontookin on ihana, mutta me olemme jotenkin enemmän Etelä-Euroopalle uskollisia.

  VastaaPoista
 4. No nyt olet todellakin lomasi ansainnut! Nauttikaa omasta ajastanne ja Nizzasta, ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
 5. Rentouttavaa ja romanttista lomaa, nauttikaa.

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää lomamatkaa ja mukavaa vappua teille!

  VastaaPoista
 7. Hekku:
  Kiitos.
  Aivan kauhistuin kun kuuntelin autossa sääennustetta: jopa rakeita. Siis kotona voisi melkein toteutua hiihtoloma :( Toivottavasti sama meno ei jatku juhannusviikolla...


  Kiitos Marja :)


  Woops: Niin kuulostaa, toivon tosiaan että toteutuskin on ihana. Meidän perheen kanssahan sitä ei ikinä tiedä, että mitä tapahtuu. Mielessä on se vatsatauti, josta kuvittelimme jo parantuneemme, mutta minuun se iski laskettelureissulla jälkijunassa :(

  Roz: Kiitos :) Ja hyvää vappua sinulle. Toivottavasti ehdit lukea jonkun tosi jännän kirjan ja saisitte nauttia koirien kanssa auringonpaisteesta.

  VastaaPoista
 8. Voi ihanaa, nauttikaa lomastanne!! Puitteethan ovat ihan parhaimmat. Nizza on niin ihana paikka, sieltä on paljon ihania muistoja. Häämatka ja sen jälkeen kaksi koko perheen matkaa. Sinne voisin lähteä koska vaan, ihan saman tien!

  VastaaPoista
 9. Oikein ihanaa lomaa ja irtiottoa arjesta. Toivotaan, että kelit suosii.

  VastaaPoista
 10. Mahtavaa, ihanaa, pitäkää toisianne hyvänä! Ja pojilla mitä parhaimmat hoitajat, joten ei huolta sielläkään suunnassa. Olette NIIN ansainneet kahdenkeskisen breikin kauniissa maisemissa herkullisten ruokien ja juomien parissa...

  VastaaPoista
 11. Pohdiskelija: :D


  Nonna:
  Kiitos hyvän loman toivotuksista. Minäkin pidän Nizzasta ja kyllähän mieskin siitä piti.  Apris:
  Kiitos hyvän loman toivotuksista. Säät olivat varsin aurinkoiset, vappuaattona perinteisesti satoi, mutta se ei meitä juuri haitannut.


  Leonida:
  Kiitos hyvän loman toivotuksista.

  VastaaPoista