5. toukokuuta 2013

Perinteiset Wappukarkelot

Ei ole tullut juhlittua vappua kunnolla ikuisuuteen. Edellisestä hyvästä vappubrunssistakin on vuosia, kosteasta vappuaatosta -kröhöm- yli vuosikymmen. Asia on nyt perinpohjaisesti korjattu. Kyllä se 40+ vielä jaksaa ja pystyy :)

Vappuaattona istuimme koneessa matkalla Nizzaan ja päädyimme tilaamaan kokonaisen viinipullon. Norwegianin maksullinen tarjoilu  oli kaukana gourmet-elämyksestä, mutta tapaslaatikko ja viini solahtivat alas sujuvasti.


Kun lähestyimme kävellen hotelliamme jostain kantautui kovaääninen musiikin jytke. Respassa lähde selvisi. Hotellin baarin uusi drinkkilista oli julkaistu ja sen kunniaksi oli juhlat kattoterassilla. Siellä oli livemusaa ja uuden listan drinkit puoleen hintaan. Päätimme ihan vaan käydä katsomassa kattoterasssin. Sehän oli niin mukava, että jäimmekin sinne istumaan iltaa. Parhaat paikat oli toki jo viety, mutta hyvin mahduimme sivummalle.


Parilla ladylla oli tanssijalka alkanut vipattamaan

Olen aina ollut sitä mieltä, että shampanjan sotkeminen cocktaileihin on hyvän aineen väärinkäyttöä. Perinteiset yksinkertaiset Kir Royal tyyppiset shampanjadrinkit hyväksyn, mutta muista olen pysytellyt erossa tähän saakka. Nyt innoistuin kokeilemaan niitä, eivätkä ne ole yhtään hullumpia.

Shampanjacocktailit

Tyypilliseen vappuun liittyy sade. Siltä emme välttyneet Ranskassakaan. Saimme neuvoteltua itsemme sateen ropsiesssa sulkemisaikaan sisään viereiseen ravintolaan pizzalle. Kelpo ilta, perinteisen kaavan mukaan :)

Vappupäivä alkoi crepes-brunssilla ihanasti sisustetussa kahvilassa.
Ensin suolaista
Täydellisen ohut ja rapeareunainen lettu.

Ja sitten makeaa...

Sitten jatkoimme matkaa vanhaan kaupunkiin kävellen. 1.5 on Ranskassa vapaapäivä ja ihmisiä oli paljon liikkeellä. Jonkinlaista vappumenoakin löytyi.
Kävelyretkemme kohteena oli paikallinen Ullanlinnanmäki. Korkeuseroa ja sitä myöden kiivettävää oli enemmän. Ensin portaat ylös valkoisen tornin päälle ja sieltä vielä lisää nousua.


Vihdoin perillä:Pitkän kävelyretken jälkeen oli vuorossa päiväunet ja illallinen. Ilta oli lämmin ja söimme ulkona terassilla. Mies tilasi rib eye pihvin, joka keräsi ohikulkijoiden katseet.


Syy tuijotukseen oli pihvin koko. Se oli aivan hillitön. Vertailuna miehen käsi :)


Hieno Wappu!

16 kommenttia:

 1. Näyttää siltä, että wappu meni paremmin kuin hyvin. Mun tuli ainakin nälkä! :)

  VastaaPoista
 2. Vau, hyvältä näytti teidän vappunne!

  VastaaPoista
 3. Kati ja Norkku:
  Vappu oli tosi onnistunut. Teki hyvää pitkästä aikaa vähän juhlia. Ei tässä vielä pikkutunneille saakka kyetty, mutta oli sentään yritystä :)

  Toivottavasti teilläkin oli kiva vappu!

  VastaaPoista
 4. Ooooo, voi teitä onnellisia, kylläpäs kuulostaa A-luokan reissulta, ihania drinksuja, lämmin yötuuli kattojen yllä, herkkuyöpalaa ja vielä herkumpaa myöhäistä aamiaista, aikuisten retkeilyä, päikkäreitä ja rauhassa syömistä, pitkän kaavan mukaan! Ihan mahtavaa, huippua että oli kaikin puolin mainio reissu! <3

  VastaaPoista
 5. Ooh, ihanat matkafiilikset välittyivät sekä kuvien että tekstin kautta. Nyt on varmaan mieli virkeä ja pirteä!

  VastaaPoista
 6. Haltiakummi:
  Oli aivan luksusta. Vapun viettämisen lisäksi olen syönyt top-10 kuuluvan ravintolaillallisen, käynyt päiväkahveilla Monte Carlossa, nukkunut parit päikkärit lisää ja pötköttänyt yhden aamupäivän uima-altaalla :)


  Hekku:
  On se mieli ainakin hetken aikaa pirteä ja lomakuvien selailu saaa pidempäänkin hymyn huulille. Meillä arki on niin hektistä, että se jyrää taas kohta täysillä alleen :( Eiköhän tällä nyt jaksa varsinaiseen lomkauteen sakka. Todella toiveikkaana suunnittelemme miehen kanssa, että vuoden päästä uudestaan yritämme päästä lapsivapaalle lomalle.

  VastaaPoista
 7. Teitkö ostoksia?
  -Noora

  VastaaPoista
 8. Noora:
  En käynyt yhdessäkään kaupassa -paitsi ruokakaupassa. Muutaman kenkäkaupan ikkunaa katselin, mutta en viitsinyt lähteä sovittelemaan. Lafayettessäkään en edes käynyt sisällä. Täysin shoppailuvapaa reissu :)

  VastaaPoista
 9. Oooh, ihana parisuhdereissu!!! Kohdekin oli ilmeisen onnistunut!

  Meillä ei ole tainnut olla vielä yhtään parisuhdereissua sitten tytön syntymän jälkeen, kotimaassa ollaan muutaman kerran oltu yksi yö poissa. Pitää ehdottomasti alkaa suunnittelemaan tuollaista reissua.

  VastaaPoista
 10. -Jassu-
  Minusta on ihanaa viettää aikaa puolison kanssa ilman lapsia. Suosittelen ehdottomasti, jos vaan hoitokuviot onnistuvat.

  Meillä oli viime kesänä ensimmäinen useamman yön oma loma, siihen saakka mekin pärjäilimme parilla vuorokauden vapaalla per vuosi. Toisaalta kyllä muutama tuntikin välillä on kuin loma: yhdessä leffaan, teatteriin tai syömään :)

  VastaaPoista
 11. Teillä on ollut kuvista ja jutusta päätellen ihan huippu loma :)

  VastaaPoista
 12. Marja:
  Loma oli oikein onnistunut. Aurinko paistoi, ruoka oli hyvää ja hotellikin ihan kiva. Paljon ehdimme neljässä päivässä - myös rentoutua ja lepäillä :)

  VastaaPoista
 13. Ihanalta kuullostaa teidän reissu! Kyllä se varmasti akkuja latasi!

  VastaaPoista
 14. Nonna:
  akut lataantuivat mukavasti, harmi vaan että meidän sakki purkaa virtaa aivan liian tehokkaasti ;)
  Kyllä tällä varmaan kesälomaan saakka jaksaa.

  VastaaPoista
 15. No oli jo aikakin nauttia vapusta vanhaan malliin :D Kivaa nàyttàà olleen :D

  VastaaPoista
 16. Ciacy:
  Teki hyvää viettää tooosi pitkästä aikaa vappua perinteisin menoin :) Voi taas vierähtää muutaman vuosi ennenkuin siihen on mahdollisuus.

  VastaaPoista