16. huhtikuuta 2013

Röyhkeitä risteilyvarkaita

Tukholman risteily sujui mukavasti ja osa matkasta suorastaan leppoisassa tunnelmassa.

Leppoisaa ei ollut se, että jouduimme oudon varkauden kohteeksi. Sanontahan kuuluu, että tilaisuus tekee varkaan. Me toki tarjosimme tilaisuuden, mutta siltikin teko oli mielestäni röyhkeä. Potentiaalisesti maksimaalinen risteilyn pilaaminen varkauden kohteelle ja varkaalle hyvin vähäinen rahallinen hyöty.

Episodi meni näin. Laiva oli saapumassa Tukholmaan. Pojat olivat "vatsalevolla" meriaamiaisen aikana Buffet-ravintolan edessä olevilla sohvilla. Siinä oli sitten keksitty sellainen näppärä leikki, että veljeltä vedetään kengät jalasta. Niinpä keskimmäisen kengät jäivät sohvalle ja poika kipaisi takaisin ravintolasaliin sukkasillaan. Minulla ei kestänyt kovin kauaa, kun huomasin, että pojalta puuttuu kengät. Menimme hakemaan kenkiä, joita ei löydy enää mistään. 

Joku oli napannut kengät mukaansa! Kuka varastaa lasten kengät? Kyseessä oli ne Crocsin nahkaiset tarjouslenkkarit, eli ei edes mitään arvotavaraa. Toivottavasti oli sentään varkaan lapselle sopiva koko.

Olipa mukava viettää loppuristeily ilman kenkiä! 

Meillä oli sentään sen verran onnea matkassa, että lapsilla oli mukana talvikumpparit laivalla, koska he olivat menossa suoraan laivalta päiväkotiin. Onneksi en jättänyt niitä autoon. Pääsimme käymään Tukholmassa ja oli helppo kävellä Helsingissä autolle. Mutta ei siinä auttanut mikään muu kuin keskimmäisen olla laivalla ilman kenkiä :(

Kenkävarkautta lukuunottamatta reissu meni mukavasti. Menomatka oli suorastaan leppoisa ja aikuiset pääsivät siemaisemaan pari lasia kuohuviiniä lasten leikkiessä. Ystävättären kanssa teimme kosmetiikkaostoksia pitkän kaavan mukaan. Palvelu oli todella hyvää! 

Paluumatkalla meinasi kuntokestävyysloppua lapsilta ja äidiltä, kun verensokeri laski vaarallisen alas ja väsymys piinasi ja kahvilan valikoima ei meinannut kelvata kenellekkään muulle kuin minulle. Onneksi oli runsaat karkkivarastot :) ja aikainen varaus ravintolaan.

Esikoinen ihailee Suomenlinnaa 

Kuopus leikkii junaradalla

Lapset hautasivat jokaisen yksi kerrallaan pallomereen:

Esikoinen on kasvanut ulos Siljan leikkihuoneesta. Hän ei enää jaksa olla siellä tuntikaupalla. Kuopukselle leikkihuone on vielä todella mieluinen paikka.

Tukholmassa oli upean aurinkoinen sää eikä enää yhtään lumikasaa jäljellä :) Ihmiset istuivat shaaleihin kääriytyneenä ulkoterasseilla. Meidän Tukholman tutkiminen jäi lyhyeen, koska lapset olivat erittäin väsyneitä. Pullan voimalla saimme sentään pienen kävelykierroksen tehtyä.


Ravintolaruokailut sujuivat mukavasti. Laivalla oli niin tyhjää, että pöytä järjestyi aina hyvin 10-hengen seurueellemme. Menomatkalla lapset jaksoivat innostuksen voimalla odottaa klo 20 buffet-kattaukseen. Paluumatkalla söimme jo aikaisemmin Bistro Maximessa, jonka ruuista pidän.

Maximessa oli niin vähän lapsia, että siellä ei ollutkaan meille myytyä lasten buffee-pöytää. Lasten listalla oli hyvin valikoimaa ja esikoisen lohi oli herkullinen ja kauniisti aseteltu. Kuopus pääsi keittiöön hakemaan kokilta tikkarin :)NAM!

16 kommenttia:

 1. Meidän pojalta varastettiin kerran kengät eläintarhan pomppulinnan luota. Ja tuttavan lapsen talvikengät vietiin luisteluradan reunalta. Nuo oli kyllä sellaisia tilanteita, että raivostuttaa vieläkin, kun aattelee. Tekijä varmasti osasi ajatella miten hankalaan jamaan lapsiraukka joutuu ulkosalla ilman kenkiä :(

  VastaaPoista
 2. Anonyymi:
  Ymmärrän kyllä, että tuollainen ottaa päähän. Todella ikävää! Etenkin kun talvella jää ilman kenkiä :( Jos ei ole kännykkää, niin mitenkäs sieltä luistelukentältä pääsee lapsi kotiin?

  Noissa paikoissa, joissa on paljon lasten kenkiä käy valitettavan usein myös sekaannuksia, että joku ottaa vahingossa väärät kengät jalkaansa. Meille on tullut aika monta sähköpostia jalkapallokoulusta, josta lapset ovat lähteneet harkoista väärillä kengillä. Siellä sen sentään huomaa, kun kaikki lähtee yhtäaikaa, että mitkä kengät jäävät jäljelle, toisin kuin luistinradalla tai pomppulinnalla.

  Minä yritän muistaa luistinradalla aina laittaa lasten kengät muovipussiin ja pussin kiinni. Eivätpähän niin helposti sekaannut muitten lasten kenkiin.

  VastaaPoista
 3. Ikävä juttu tuo kenkävarkaus. Mua kiinnostaa kosmetiikkaostoksesi. Mitä hankit? En ole itse ikinä saanut laivan tax freessä hyvää palvelua.

  -Noora

  VastaaPoista
 4. Minkälainen on ihminen joka varastaa toisen kengät?!! ja vielä lapsen kengät? Tietäen aivan varmasti kuinka tärkeät ja korvaamattomat ne varsinkin tuollaisella reissulla on.Että pistää vihaksi.
  Onnaksi teidän reissu sujui muuten mukavissa merkeissä.Itse en ehkä olisi enää ollut mitenkään loistavissa risteilyfiiliksissa tuollaisen jälkeen.

  VastaaPoista
 5. -Noora:
  Hyvään palveluun varmaan vaikutti se, että laivalla oli aika vähäisesti väkeä ja olimme liikkeellä sen verran myöhään, että kosmetiikkakauppa oli melkein asiakkaista tyhjä.

  Olen todella huono kosmetiikan ostaja ja käyttäjä. Olen nyt ostanut elämäni ensimmäisen silmänympärysvoiteen. Nyt pitäisi vaan muistaa käyttääkin sitä. Sen lisäksi ostin kasvovoiteen, mustille silmienalusille peiteaineen ja poskipunan. Ja sitten kävi vielä vaateostoksillakin :) Ehkäpä postaan noista vielä erikseen.


  Anonyymi:
  Minullakin olisi ollut reissu pilalla, jos ei olisi ollut niitä talvikumppareita mukana. Mä en ymmärrä lainkaan tuollaista arvoltaan vähäisen käyttötavaran varastamista.

  VastaaPoista
 6. No pöh! Nykyään tuntuu, että omaisuus lähtee kävelemään kyllä hyvin äkkiä, jollei siitä pitä koko aikaa kiinni. Todella kurjaa viedä lapsen kengät! Mietin vain, että kysyittekö infosta, jos joku olisikin palauttanut ne sinne löytötavarana?

  Meillä kans isimies tuli viime viikolla työmatkalta ja unohti satasen edestä tuliaisia Helsinki-Vantaalle -ja arvaat varmaan, ettei niitäkään saatu koskaan takaisin...

  VastaaPoista
 7. Kati:
  Kyselimme niin tiheään kenkiä infosta ja buffet hovimestariltakin, että naamamme tulivat tutuiksi :) Kävin useamman kerran tsekkaamassa, että olisiko kengät ilmaantuneet leikkihuoneen kenkähyllyyn, mutta ei. Ne katosivat kokonaan.

  Harmi homma teidän perheen tuliaisten kanssa. 100 edestä tuliaisia kyllä kirpaisee. Sellaiset varmaan katoavat hyvin nopeasti. Nyt jollakulla on hyvät juomat, suklaat ja kauneustuotteet :(

  Minulla on samat fiilikset kuin sinulla, jos nykyisin jättää minkä tahansa tavaran pieneksi hetkeksi vahtimatta, niin joku varastaa sen. Minulta jäi kerran alle vuosikkaan kokoa oleva Timberlandin takki neuvolan penkille siksi aikaa kun olimme terveydenhoitajan huoneessa. Sekin piti pölliä :( Toisaalta tuo on ymmärrettävämpi varkaus kuin ne kengät. Takki oli sentään aika magee ja kalliimman puoleinen...

  VastaaPoista
 8. Ihme kenkävarkaus! Onneksi oli kumpparit messissä. Muuten mukavannäköistä touhua. Minkä ikäisten kanssa laivalla on kivointa?

  VastaaPoista
 9. zirk:
  Meillä on ollut monen ikäisiä lapsia laivalla ja lapsilla on aina ollut kivaa :) Minusta paras ikä alkaa siinä 2-3v paikkeilla, kun osaa kiivetä, laskea liukumäkeä ja uskaltaa halata Muumia. Meillä esikoinen tykkäsi leikkihuoneesta vielä 7v, mutta nyt oli kasvanut jo siitä ulos.

  VastaaPoista
 10. Ihan käsittömätöntä, että joku haluaa pölliä lapsen käytetyt kengät!? Ainoa asia jolla ehkä yrittäisin itseäni lohduttaa on se, että jonkun on täytynyt viedä ne tosi tarpeeseen?

  Ihana reissu teillä muuten! Onpa Tukholmassakin jo ihanan keväistä!

  Tykkään niistä laivan tax freen myyjistä. Ovat jotenkin "lähestyttävämpiä ja rennompia" kuin lentokentän tai vaikka Stockan myyjät. Asiakaskunta on varmaankin vähän laajempaa ja "enemmän lomatuulella"? :D

  VastaaPoista
 11. -Jassu-
  Voisi kyllä todeta, että jos on varaa risteillä, niin pitäisi olla varaa ostaa lapselle kengätkin. Mä toivon, että sattuivat olemaan varkaan kersalle sopivaa kokoa ettei mene uudet Crocsin lenkkarit aivan hukkaan ;)

  Pöyristyttävää nykyisin, että aina jos on tilaisuus, niin kaikki varastetaan. Ihmisiä ei ilmeisesti nolota varastaa tai käytttää varastettua tavaraa.

  Laivan palvelu oli tosiaan hyvää ja myös asiantuntevaa.

  VastaaPoista
 12. Aika nilkkiä menoa =( Just luin facebookista että jonkun vauvalta oli viety vauvauinnin aikana vaatteet!

  VastaaPoista
 13. Vera:
  Ei tunnu olevan ihmisten röyhkeydellä mitään rajaa :(

  VastaaPoista
 14. Sielà se muumipaita taas vilahteli. Olipas typerà varas! Nyt tuli luettua kerralla aikas paljon postauksia. Oon jàànyt pahasti jàlkeen australian reissun aikana. Ihania matkoja olette tekin viimeaikoina tehneet!

  VastaaPoista
 15. No on kyllä törkeätä viedä lapsen kengät! Ei uskoisi, että niin voisi edes tapahtua!

  Onneksi oli kumpparit ja reissu muuten onnistunut.

  VastaaPoista
 16. Leonida:
  Älä muuta sanoa, oli kyllä varsin ärsyttävä varkaus. Toivottavasti kengät eivät ole varkaan lapselle pienet.

  VastaaPoista