20. heinäkuuta 2012

Mitä voi tehdä vesisateessa?


Tässäpä pari vinkkiä, mitä voi tehdä sateisena mökkilomapäivänä...

Esimerkki 1: Voi olla t-paitasillaan Tuurissa lapsille ilmaisissa tivoli Sariolan laitteissa.

+Ehdotonta plussaa olemattomista jonoista. Pitää todeta, että kyllä Vesa osaa houkutella väkeä paikalle.

-Miinusta siitä, että takit jäivät mökille. Lämmintä +15.

Niksi: Kun laittaa auton ilmastoinnin kuumimmalle mahdolliselle t-paita kuivaa mukavasti päälle.


Katto päällä olisi kiva lisä joka laitteeseen


Esimerkki 2: Voi uida järvessä ja pitää samalla rannalla piknikin

+Plussaa siitä, että ranta ja pukukopit olivat yksityiskäytössämme. Lämpötilakin parempi +17.

-Miinusta siitä, että pukukopissa haisi pahalta ja niiden, jotka eivät uineet, oli syytä odotella siellä sateen loppumista.

Niksi: Piknikeväiksi tarkoitettujen kasvisten huuhtelu onnistuu ulkopöydällä täysin vaivatta.


Reilun viikon kesälomareissulla satoi joka päivä. Lämpötilat +15-17. Sitä parin tunnin poutaa ja +19 lämmintä tervehdimme kaivattuna helleaaltona. 

Kun lomailee kuten esikoisemme, ei kärsi lomasäästä "Sade ei haittaa lainkaan, jos ui. Vesikin tuntuu lämpöisemmältä". 

10 kommenttia:

 1. Hih, ihan hyviä vinkkejä. Varsinkin se T-paitojen kuivaus auton sisällä. :-D

  VastaaPoista
 2. Tässähän on niksi-Pirkka ainesta =)
  Arvaas mitä mä teen kun sataa? No pihatöitä tietysti! Mä pelkään amppareita, hämiksiä sun muita mitkä pyörii kukkapenkeissä, sateella niitä ei näy mailla halmeilla =)

  VastaaPoista
 3. Jassu:
  A-luokan perheenäiti ei olisi unohtanut takkeja ja hänellä olisi ollut varavaatekerta mukana joka lapselle. Meidän lapset joutuvat tyytymään improvisoituihin ratkaisuihin ;)

  Vera:
  Sulla on ainakin pihatyökelejä riittänyt. Onko puutarha jo laitettu ihan vimpan päälle? Mun pitäisi taas ruokota omaa pihaani, mutta jotenkin meinaa laiskuus ja mukavuuden halu taas saada yliotteen... Tarttis jotain tehokkuustroppia.

  VastaaPoista
 4. Onpas teilla ollut hiukka vetiset kelit. Suomen kesä kun on niin arvaamaton:( Mullakin aina mökillä mukana lyhyt- ja pitkähihasta kun ei tiedä missä satelee tai on +13...
  Huomasin kans että Paperipilvessä oli kaikki leimasimet loppu mitä olisin halunnut, minusta se ei ollut mikään iso kauppa.Kuitenkin sieltä löytyi myös kankaan värjäykseen sopivia värejä, siitä iso plus!!
  Mukavaa viikonloppua, meillä paistaa;-))

  VastaaPoista
 5. Ihanan piilopositiivinen kesäpostaus :))... Minäkin olen kuivatellut vaatteitani ilmastoinnin avulla, erittäin toimivaa. Tällä hetkellä olemme Joensuussa ja - unohdin oman takkini matkasta kokonaan kotiin, edes neuletakkia ei ole mukana - noh, jospa ei sataisi...

  VastaaPoista
 6. Hilkka: Mukavaaa viikonloppua sinullekin, toivottavasti auringonpaiste jatkuu siellä :)

  Eloise: Rantakelit olisivat olleet tervetulleet, mutta kivoja juttuja voi tehdä, vaikka ei paistaisikaan. Tuo ilmastointi kuivatus oli tosiaan erittäin toimiva.

  Toivottavasti Joensuussa on ihanan kesäinen sää ja et tarvitse takkia. Toisaalta, jos iskee takin tarve, niin sitten kai voisit todeta, että kohtalo haluaa sinun shoppailevan :) Minäkin ostin reissusta bleiserin kohtalon iskusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi mitä loistavin syy shoppailla ! Vaan - tällä hetkellä aurinko paistaa ihanasti, joten siihen syyhyn en voi turvautua...

   Poista
 7. Hih, toimii! Eilen olimme Ähtärin eläinpuistossa, jossa vähän satoi välillä. Mulle ei vaan ollut tullut mieleenkään pakata sadekampetta mukaan ajatuksella "eihän kesällä kylmä sateessa tule". Muilla näytti olevan vk-haalaria ja sadekampetta kyllä. :D hupsista! onneksi sateet osuivat niin, ettei liikaa kastuttu. ja sit aurinko paistoi ja olisi ollut kuuma sadekamppeissa ja hei, muutenki ihan tarpeeksi kamaa kolmen lapsen kanssa...

  VastaaPoista
 8. niin, että tykkään teidän sadelomameiningeistä!

  VastaaPoista
 9. zirk:
  Minkä kesä kastelee niin se kuivaa, ja loput sitten sillä auton ilmastoinnilla :)

  Kolmen lapsen kanssa kulkiessa sitä tavaraa on ihan hirveästi. Aina jos otan jonkun vanhemman kassin käyttöön, niin pohjalta lötyy vaippa, lelu ja jotkut liiskaantuneet hätävarakeksit.

  VastaaPoista