26. heinäkuuta 2012

Lomamuistoja talteen - Herra Hakkaraisen talo

Sateen takia mustamakkara ja mansikat Tammelan torilla ja arboretum vaihtuvat sisätilaretkeen (ja varmaan pojille mieluisampaan). Hurautimme Vammalaan Herra Hakkaraisen taloon. Meillä on luettu ahkerasti Hakkarais-kirjoja, ne ovat Tatun ja Patun ohella kestosuosikkeja. 

Herra Hakkaraisen talo oli symppis paikka. Kierros alkaa Hakkaraisen asunnolla. Poikia kiinnosti eniten "ullakko", jossa on seikkailureitti ja kummituksiakin. Samassa kerroksessa on myös ritarisali. Alakerrassa on huone, joka pohjautuu Kunnaksen Kaikkien aikojen avaruus -kirjaan sekä Koiramäkeen perustuva huone.

Tilat ovat pienet ja varsinainen tekeminen pitää keksiä itse. Pojilla ei ollut sen suhteen vaikeuksia. Vauhdin ja leikin hurmaa riitti muutamaksi tunniksi. Hakkaraisen huoneita ja etenkin ullakkoa pojat kiisivät ympäri. Isän kanssa oli hurjat pehmomiekkataistelut ritarisalissa. Alhaalla pojat olivat avaruusmiehiä ja matkustivat avaruuskoulubussilla. Koiramäen kyläkauppa inspiroi kauppa- ja kokkausleikit. Pojat näkivät ja halailivat unissaan kulkevan Hakkaraisenkin. 

Kiva retkikohde lähiympäristössä liikkuville, mielestäni sopii parhaiten leikki-ikäisille ja pienille koululaisille. Mukavinta on jos lapsella on leikkiseuraa. Aikaa kuluu leikkijöiden innokkuudesta riippuen noin 1-3 tuntia. Siinäkin mielessä kiva kohde, että aikuinen ei ole retken jälkeen aivan puhki eikä tuonne pysty hukkaamaan lapsiaan :)  Kahvilapalvelut puuttuivat kokonaan, mutta viereisessä korttelissa oli pari lounasravintolaa. Pääsymaksu oli säädyllinen 5€/nenä ja perhelipulla pari euroa alennusta. Lisää tietoa täältä.


Hakkarainen katsoo televisiota ja silmät lupsottaa jo

Pyöreän pöydän ritarit

Valmiina taisteluun!
Vapise Herra Kepponen!

Ritarisalia vartioi lohikäärme

Avaruusmatkailijat kraaterissa

Koulubussissa

Koiramäkeläiset

Sekatavarakauppiaat

Tavara valikoimaa

Tapasimme tietenkin itsensä Herra Hakkaraisen

9 kommenttia:

 1. Samassa paikassa tuli käytyä parisen viikkoa sitten. Meidän neljä vee viihtyi parhaiten siinä avaruusaluksessa. Muutoinkin oli mukava paikka. Tosin juuri silloin kun siellä oltiin, oli aika ruuhkaista. T. Aake07:n äiti

  VastaaPoista
 2. Aake07:n äiti:
  Paikka on sen verran pieni, että varmaan menee helposti ruuhkaiseksi, jos paikalla on paljon lapsia. Me satuimme sellaiseen aikaan, että aluksi oli ruuhkaa, mutta se hälveni aika nopeasti. Ensimmäisellä yrityksellä pojat eivät mahtuneet kauppaleikkiin lainkaan. Palasimmekin sitten ritarisaliin taistelemaan lisää. Taisi tulla monelle muulle perheelle päiväuniaika :) Minustakin paikka oli kiva, tosin pienimuotoinen, mutta eipä joka huvituksen pidäkään olla sellainen että siellä kuluu koko päivä.

  VastaaPoista
 3. Vessat?

  Tämä äiti ei halua tutustua enää yhteenkään kusenhajuiseen ja likaiseen turistirysävessaan. Menen vaan kohteisiin jonka vessaa joku voi suositella.

  VastaaPoista
 4. Pidän näistä postauksista tosi paljon: saa tietoa ja vinkkejä varsinkin pienemmistä paikoista.
  Meillä ei ole vielä innostuttu kunnaksesta, ehkä myöhemmin.
  Hyvä idea itseasiassa tuo veljesten samistelu: näkee ketkä ovat samaa sakkia yhdellä silmäyksellä!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi:
  Ymmärrän antipatian siivottomia vessoja kohtaan. Tosin tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että turistikohteiden vessat ovat huonosti hoidettuja. Hakkaraisen talolle antaisin arvosanaksi hyvä-. Miinus tulee siitä, että latialla oli vesiroiskeita ja pari kurakengän jälkeä. Muuten oli hajutonta ja siistiä. Mutta vessoja oli vain 3 kpl. Turun Linnan vessat olivat tänään priimasiistit.

  zirk: Kiitos. Olen suosinut reissussa samistelua. Ja tungoskohteissa tyylillä, että mitä räikeämpi väri sen parempi :)

  VastaaPoista
 6. Kiv nähdä kuvia Hakkaraisen talosta:) Meidän lapset ovat tuolla isovenhempien kanssa vierailleet useaan otteeseen, viimeksi Pikkuveli pari viikoa sitten. Itse en ole paikassa koskaan käynyt. Meillä tykätään kovasti Kunnaksen kirjoista ja paikka oli Pikkuveljen ehdoton kesälomakohde:)

  VastaaPoista
 7. En ollut aikaisemmin kuullut Herra Hakkaraisen talosta. Kuvien ja kommenttien perusteella näyttää meille sopivalta kohteelta. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 8. *riikka*: Nyt sait lyhyen kierroksen Hakkaraisen talossa -tosin et päässyt pehmomiekkailemaan :) Viihtyykö teillä koululaisetkin vielä siellä vai onko se vaan pikkuveljen juttu?

  Anonyymi: Eipä kestä. Jos menette käymään, niin toivottavasti ette osu ruuhkahuippuun.

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla, että kohtuuhintaisia ja silti toimivia lastenpaikkoja on olemassa :) !

  VastaaPoista