5. helmikuuta 2012

Päätän ja tunnustan

Uuden kuun ajan Mirka haastoi minua jokin aika sitten kertomaan, mitä valitsisin tai päättäisin, jos saisin aivan vapaat kädet.
 • Maailman ihmiset löytäisivät tasapainon kulutustarpeittensa ja luonnonvarojen välillä.
 • Ihmisistä tulisi suvaitsevaisia ja toisiaan kunnioittavia ja arvostavia.
 • Valtioiden ja yritysten tutkimus- ja tuotekehitysbudjetista leijonan osa menisi hankkeisiin, jotka edistävät ympäristön hyvinvointia. Ja tulosta syntyisi.
 • Suomen talvi kestäisi 3kk, mukavasti lunta ja pakkasta about -5. Kevät kestäisi 2 vkoa, syksy kuukauden ja lopun aikaa olisi lämmin kesä. Päivä jolloin ei näy aurinkoa olisi poikkeus.
 • Meressä ei olisi sinilevää. 
 • Ihmiset eivät olisi ahdistuneita eikä yksinäisiä.
 • Minä ja perheeni ja ystäväni saisimme onnellisen, terveen, mielenkiintoisen ja riittävän pitkän elämän.
 • Tajuaisin yhtäkkiä, että mitä minusta tulee isona ja pystyisin toteuttamaan sen.
 • Työn ja perheen yhdistäminen muuttuisi erittäin helpoksi
 • Kotimme laajenisi vähintään yhdellä huoneella, mieluummin kolmella ja pysyisi siistinä itsekseen. 
 • Yksi Lapin tuntureista siirtyisi yön aikana vaikka Sipooseen (vastapainona mun mahakumpu siirtyisi jollekin palelevalle vahvajalkaiselle porolle)
 • Minulla olisi aikaa, voimia, taitoa ja mahdollisuuksia harrastaa
 • Voisimme perheen kanssa oikeasti kiertää maailmaa, asua ja työskennellä eri maissa ja muuten vaan ihmetellä maailmaa.
 • Vanhana voisin todeta, että elämä oli upea seikkailu ja nukahtaa kivuttomasti pois.
 • Jos nyt oikein vielä materialismi iskisi niin toivoisin oikeastaan taloni kasvavan pieneksi kartanoksi, pihani isoksi itsekseen hoituvaksi puutarhaksi kasvihuoneineen ja grillikotineen. Autotalliin voisi tulla tila-auto ja miehelle kauppakassi. Vaatehuone voisi täyttyä jostain tyylikkäästä ja laadukkaasta. Lapsille voisi omien huoneiden lisäksi tulla reilusti äänieristettyä tilaa ja pari kuutiota legoja lisää. Vene voisi tulla tuonne lähisatamaan. Ja voisin näyttää ihan törkeän hyvältä ...ja voihan tän listan toteuttamisen aloittaa lopustakin, jos hyvällä haltijalla on kiire tai suorituspaineita ;)


Konkkaronkan Veralta sain ihanan tunnustuksen. Tunnustuksen ja samalla haasteen, ideana on kertoa omista alle 200 lukijan suosikkiblogeistaan, ja samalla laittaa haastetta eteenpäin näihin blogeihin. Minä yhdistän tähän samalla tuon ylläolevan Jos Saisin Päättää haasteen. Eli jos et ole blogissasi vielä aiheesta kirjoittanut, niin nyt on se aika ja tietenkin jakaa tunnusta eteenpäin viidelle. Valintani ovat:

1. Uuden kuun aikaan
Mirkalla on taito kirjoittaa

2.  Suomimamma Sisiliassa
Verkkaisesta päivitystahdista huolimatta odottelen toivekkaana aina uutta postausta :) Anna kirjoittaa niin mukaansa tempaavasti lapsiperheen elämästään Sisiliassa.

3. Keinosiementäjä
Keinosiementäjä on hulvaton tyyppi!

4. Kinttupolut
Letkeää arkimeininkiä.

5. Eloisat
Kauniita lastenvaatteita, myös pojille.

Tästä kiitän Riikkaa. Tämän mukana piti kertoa 8 asiaa itsestään. Uutta asiaa.

1. Olen pienestä perheestä ja pienestä suvusta.
2. Minulla ei ole sisaruksia ja lähisukulaisia vain setäni perhe.
3. Haaveilin lapsena ja nuorena omasta isosta perheestä. Kolme lasta oli ihan minimi. Nyt se kyllä taitaa olla absoluuttinen maksimi :)
4. Olen koira-ihminen. Koko elämäni olen haaveillut koirasta, mutta allergia ei salli koiran hankkimista. Nykyisessä elämäntilanteessa ei riittäisi kyllä voimatkaan koiran hoitoon.
5. Allergiat vaivaavat vieläkin. Täyteläisen turpeat huulet saan ilman botoxia, kiiwi riittää ja Angelina Jolie jää kakkoseksi. Varomattomalla annostuksella ylähuuli voi ottaa nenään kiinni.
6. En ole ikinä käyttänyt silmänympärysvoidetta.
7. Nykyinen kotini on pitkäaikaisin kotini. Kesällä tulee 10v täyteen.
8. En ole ikinä laulanut karaokea, olen harkinnut pitää linjani ainakin seuraavat 30-40 vuotta.

Aurinko ja hymyä alkavaan viikkoon :)

4 kommenttia:

 1. viimeisen kohdan kanssa on kyllä vähän niin ja näin! :D lauloit vieressä mutta et tosiaan mikkiin etkä yksin. :D

  VastaaPoista
 2. On se kuitenkin ihan eri asia heilua jonkun laulavana taustatanssijana kuin itse laulaa ;)

  Ja sitten kun kaverilla on synttärit ihan Kara Åkessa, niin eihän sitä silloin kehtaa istua pöydässä happaman näköisenä edes pinkissä bolerossa.

  VastaaPoista
 3. Mä muistan kun joskus 90-luvun lopulla oli myynnissä ainakin Sokkarissa sellaista huulia VÄHÄN turvottavaa huulirasvaa. No mä sitten tungin kaupassa testeriä huuliin (kaverini laittoi tisseihin) ja voin sanoa että se tökötti oli aika kaukana mistään luonnollisesta, väri- ja hajuaineitakin oli varmaan useita kymmeniä, muista myrkyistä puhumattakaan. No, mulla turposi huulet kanssa ihan kunnolla, ne muuttuivat ihan pinkeiksi ja kireiksi ja sain naaman täyteen ihottumaa (vaikka en kosmetiikalle yleensä allerginen olekaan). Terkkarin kautta kotiin, ja pitääkö erikseen mainita että sitä huulirasvaa ei myyty hirveän montaa viikkoa?

  VastaaPoista
 4. Ihania tunnustuksia ja päätöksiä:) Ja KIITOS tunnustuksesta ja haasteesta, koitan niihin paneutua ajan kanssa pikimmin!

  VastaaPoista