28. lokakuuta 2011

Makunystyröille

Taannoisella työnantajan promokeikalla sattui keskelle päivää odottamaton tauko. Ajankuluksi järjestimme vesi-tastingin. Innoitus homman tuli parista Voss vesipullosta. Verrokiksi valikoitui Evian, halpa saksalainen pullovesi ja saksalainen kraanavesi. Juomat maistelimme kylminä sekä huoneen lämpöisinä. Minä juon kotioloissa ja töissä yleensä kraanavettä tai vichyä, saksalainen työkaverini juo pääsääntöisesti vain pullovettä ja kolmas raatilainen joi vähäisesti vettä.

Madonnan suosikkia lasiin vaan

Miltä maistui? 

Kylmänä kaikki pullovedet maistuivat ihan vedeltä. Raikkaalta. saksalainen vesijohtovesi maistui metalliselta, oli kuitenkin ihan juomakelpoista. Kallista Vossia ei kukaan erottanut joukosta eikä kenelläkään ollut vesisuosikkia. Pullovedet olivat meistä kaikki yhtä hyviä.

Huoneenlämpöisestä vedestä meistä ei pitänyt kukaan. Tässä tosin korostui makuero: saksalainen halpis oli selvästi mauttomin eli paras. Muut maistuivat tunkkaiselta ja vesijohtovesi vielä enemmän metallilta. Vossia ei tunnistettu vieläkään joukosta, vaikka sitä oli tässä vaiheessa maisteltu jo kahdesti kylmänä. Vossille toki pisteet kivannäköisestä pullosta.

Minussa ei siis ole ainesta supertähdeksi edes siltä osin, että osaisin backstagella ronklata vedestä.

Leivästä sen sijaan osaan ronklata. Nykyisin haluaisin syödä vain tätä. Ja lapsillekin maistuu ruisleipä entistä paremmin. Taivaallisen hyvää Oivariinin kanssa (ei mitään Floraa tai Keijua)


Kun kerta aloitin Perheleipureiden kehumisen niin samaan hengenvetoon kerron, että heillä samanoloisessa pussissa myös hyviä luomukorvapuusteja ja juuri sopivasti 5 kpl per pussi.

3 kommenttia:

 1. On teillä kans puuhat työpäivänä =)
  Mun mielestä parasta vettä ikinä saa Rooman kaupungista. Siellä on semmoisia ikivanhoja vesiautomaatteja mistä saa ilmaiseksi kylmää ja todella hyvää vettä. Mä en edes yleensä ole mikään kovin innokas veden ystävä, mutta sitä tuli pullotettua mukaan kotiinkin =)

  VastaaPoista
 2. Vera: Reissun päällä ollessa tuntuu aina välillä, että 80% ajasta menee odotteluun. Pitää välillä keksiä jotain huvistusta :)

  Mä en ole ikinä juonut niistä Rooman "vesiautomaateista". Ajattelin, että sieltä tulee kuitenkin jotain likavettä. Seuraavalla kerralla (kai sentään vielä joskus pääseen Roomaan) aion maistaa.

  VastaaPoista
 3. Ooh! Just eilen maisteltiin kylässä Saaristolaisnappeja, ovat ihan älyttömän hyviä! Varsinkin kalakeiton kanssa :)

  VastaaPoista