23. lokakuuta 2011

Estotonta kyläilyä

Tässä kerran vaihdeltiin ajatuksia siitä, että lasten kasvatusyritysten tulokset huomaa lähinnä kyläillessä :) Vieraassa paikassa lapset yleensä käyttäytyvät enemmän "niin kuin on opetettu" ja hyvien tapojen mukaisesti, vaikka kotona hommat eivät hoituisikaan aina yhtä mallikkaasti. Meidän poikien osalta tilanne on juuri näin.

Entäs sitten kun kyläpaikka tulee "liian" tutuksi? Tulee tällainen reissu, kuten lauantaina Hannalla.

Pojilla oli kyllä vaatteet päällä saapuessamme. Keskimmäinen, kuopus ja Mimosa olivat olleet luvattomissa vesileikeissä sillä seurauksella, että poikien vaatteet olivat aivan märät (ja Hannan ämpäri täynnä niistä vedessä hajoavista vessapaperihylsyistä tehtyä ällösoppaa). Kun vaatteet pyörivät kuivausrummussa, pojat pyörivät nakuina Hannan sängyssä. Mimosta saa nimittäin hyvän painivastuksen.


Nakupellet vastaan pukeutuneet taisto on alkanut.

Painiottelu jatkuu aina vähintään ensimmäiseen loukkaantumiseen saakka. Kuopusta sattui käteen. Vekkuli kaveri osaa tietenkin ottaa tilanteesta hyödyt irti.

Mimosa puhaltaa pipiin

Loukkaantuminen on niin paha, että puhalluksen lisäksi kuopuksen pitäisi saada Mimolta pusu.

The Kiss

"Mun strategia toimi!" 
See the happy face

Kuopus tuumii: "Kun kerran pääsin pussailemaan, niin pussaan Hannaakin. 
Koska Hanna on niin ihana, niin voi olla, että annan mun spesiaalin eli nuolupusun"

Kuopus on edelleen sitä mieltä, että Myy on HÄNEN vauvansa. Hannan rooli kuviossa on hiukan epäselvä, välillä Myy on vähän Hannankin vauva ja välillä Hanna on vain hoitotäti :)

9 kommenttia:

  1. Ihanaa, että vieraillessa lapset osaa näyttää parhaat puolensa! Ja tuo nakupaini on varsin herttaista :)
    Meidän esikoinen menee etenkin väsyneenä helposti ihan tolaltaan, kuten tänään ja äiti nieleskelee häpeäänsä kotiin asti.

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia :)
    Joo, tutuissa paikoissa kyläily ei aina suju ihan kuten vieraammissa :) Mutta yleensä onneksi kotia paremmin.
    t.kolmen kauhuipanan äiti

    VastaaPoista
  3. Voi että, ihania kuvia =) tollasethan on ihan parhaita kyläilyreissuja kun saa nakupainia ja pusujakin kaupanpäälle =)

    Meillä yleensä lapset ovat suht hyvin käyttäytyviä kylässä (vanhempi ainakin). Tosin meilläkin se vaikuttaa asiaan jos kyläilypaikka on kovin tuttu. On meinaan meidän hyvin käyttäytyvä vanhempi poikakin piirtänyt kaverinsa huoneen seinään ja ulkoleikeissä sulkenut tämän siskon hevosten karsinaan...

    VastaaPoista
  4. Kannattais ehkä vähän sensuroida lisää noita kuvia, ne voidaan liittää jonnekin epäasialliseen yhteyteen vaikka kuvamanipuloituna... siis ihan ystävällinen neuvo vaan. Lukijasi

    VastaaPoista
  5. Meilläkin esikoinen aikoinaan riisui ilkosilleen kaverin pojan kanssa. Kun kerta tuli yö ja piti mennä leikisti nukkumaan :)

    Ajattelin tunnustaa, että käyn lukemassa aina välillä täällä :)

    VastaaPoista
  6. Lukijalle: En ole perehtynyt siihen, että minkälaista ns. julkista ja tavallista materiaalia netistä hankitaan epäasialliseen käyttöön ja minkälaiset kuvat sopivat ei-toivottavaan tai rikolliseen jatkojalostukseen.

    Olen yrittänyt pitää kuvani sellaisena, että niistä ei kukaan pääsisi suoraan ei-toivotulla tavalla "nauttimaan". Kuvamanipulaationhan riittää valitettavasti vaikka pelkät kasvot.

    Mielelläni kuulisin, että miten sinä sensuroisit kuvia turvallisuuden lisäämiseksi. Etenkinn jos tässä on sellaista materiaalia, josta mielestäsi on helppo työstää jotain asiatonta.

    VastaaPoista
  7. Supersöötit kuvat!
    Näin kerran kun kuopuksesi halasi ja pussasi hoitajaa poskelle kotiin lähtiessään. Se oli lämmin hetki ja hoitaja oli tosi ilahtunut. Tuli hyvä mieli siitä, että päiväkodissa pääsevät noin läheiseen vuorovaikutukseen.

    t: Rusthollarin mamma

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania hetkiä lapsilla ollut! Ja teillä aikuisilla ihanaa, kun saitte olla seuraamassa!

    Tuo kuopus on kyllä sellainen lutunen... :)

    Minusta on tosi kivaa, kun esikoinen on nyt eskarissa, mutta aina entisen ryhmän hoitajia nähdessä, menee heitä halaamaan. Ja halaa jo eskariopettajaakin aamulla, että hyvin on kotiutunut uuteen ryhmään.

    VastaaPoista
  9. Leonida: Varmaan on kiva viedä tyttöä eskariin, kun hän käy halaamassa open aamuisin. Meillä aamut eivät ole vielä niin sujuvia, että hoitajia halittaisi.

    Rustollarin mamma: Kuopus tykkää omahoitajastaan todella paljon ja koska hän on vasta hiljattain oppinut puhumaan, niin tähän saakka hänen on pitänyt etsiä muita kommunikointikeinoja. Halailu ja pussailu on kyllä aika hyvä veto ;)

    VastaaPoista