25. toukokuuta 2011

Varma maku

Meidän pojat ovat olleet helppoja puettavia. Satunnaisia inhokkeja lukuunottamatta hyllystä on voinut tempaista mitä vaan ja pyytää vetäisemään päälle. Kuopus on toista maata. Hän tietää, mitä haluaa. Paidassa pitää olla autoja, muita kulkuneuvoja tai työkoneita. Tai Bamse. Asiasta ei neuvotella.

Jos vaate ei miellytä kuopus keskittää koko kaksivuotiaan tarmonsa pukemisen vastustamiseen ja jos aikuinen päätyy voitolle kaveri siirtyy vähin äänin nurkkaan riisumaan. Mitä tekee äiti? Tietenkin ottaa tilanteen mielenkiintoisena mahdollisuutena opetella tahtomista ja sen hallitsemista. Hän kärsivällisesti hymyilee "tänään on raitapaita ja huomenna Bamse" ja pukee saman paidan kuudetta kertaa päälle.

Ja p*kat. Näillä voimavaroilla minun pitää harkita tarkkaan, että mihin taistoon ryhdyn. Tämä ei ole niitä. Kaivan hyllystä autopaitaa, silitän Salama-merkkejä vaatteisiin ja suunnittelen täsmäiskua Lindexin Bamse-hyllylle.


Voittajan on helppo hymyillä!

6 kommenttia:

  1. Meillä pojilla sama juttu, ja vielä väritkin on tärkeitä; esikoiselle sinistä ja kuopukselle vihreää :)

    VastaaPoista
  2. heh, jotkut asia ei vaan ole taistelemisen arvoisia. ;D
    Meillä pojat on olleet aina pukemisen kanssa tosi helppoja tapauksia, Emilille käy kaikki edelleen. Ainoa, jonka kanssa on nyt kevään tullen alettu taistoon on Oliver. Poika pitäisi nimittäin päivästä toiseen aina samoja ulkovaatteita ja hattua. Huoh.
    Onneksi tulee kesä. ;)

    VastaaPoista
  3. Vauhtivekaroiden kaapeista kyllä löytyisi paljon meidän kuopukselle mieleistä :)

    Mia: Meidän esikoinen hukkasi takkinsa ja kun jäljellä oli vain yksi, hän alkoi heti kyselemään, että missäs mun vaihtotakki on. Toimisikohan Oliverillakin, pistät vaihtovaatteet piiloon ;)

    VastaaPoista
  4. Just mietiskelin että mä olen elänyt tämän viikon jotain pikkupojan unelmaa, kun työhuoneen ikkunan ulkopuolella on päivittäin pörrännyt neljä eriväristä kaivinkonetta, kaksi kuorma-autoa, yksi Bobcat sekä sekalainen valikoima muita laitteita.

    VastaaPoista
  5. Linnea: Meidän pojat olisivat olleet viikon nenä kiinni ikkunassa seuraamassa tapahtumia. Työnantajan kannalta mukavaa, ettet varmaan ole ollut ihan noin kiinnostunut ;)

    VastaaPoista
  6. Meillä poika pukee päälleen ihan mitä vaan mutta tyttö on sitäkin vaativampi tapaus.

    Päiväkodissa pitää olla AINA mekko. Yleensä vaatetuksen on oltava vaaleanpunainen tai pinkki. Raidat ovat ihan hanurista. Farkut ovat kaikkein kamalin vaatekappale mitä maa päällään kantaa.

    Ulkovaatteissa tyttö joustaa. Pihaleikkeihin ei onneksi vaadita mekkoa, vaan tavan ulkovaatteet sopivat - kunhan väri on mieluisa.

    Taisteluasemista olen luopunut lähes täysin. Mennään nyt sitten vaaleanpunaisella linjalla ja kannetaan kirpparilta mekkoja. Kyllä tämä kai joskus menee ohi.

    VastaaPoista