2. tammikuuta 2011

Viime vuoden paras

Se on tässä: puuvillainen paitapusero. Sinistä ruusukangasta. Kaulukset ja tuplapitkät käännetyt mansetit vaaleansinistä puuvillaa. Kaula-aukko avonainen, ei siis napitu ylös saakka, iso kaulus. Hihassa aavistus rypytystä kädentiellä. Vaatii silitystä, minkä skippasin. Ja roiskasin henkarillekin näköjään miten sattuu.
Tein itse! Nyt täytyy sanoa, että olen ylpeä itsestäni. Tempaisin tälläisen tehden työväenopiston lyhytkurssilla (Ja sitten paita odotteli kuukauden nappeja). Nyt jos saman tien aloittaisin, niin varmaan osaisin tehdä toisen kappaleen ihan ilman neuvoja ja huomattavasti nopeammin. Tästä versiosta tuli varsin siisti. Menee työvaatteena erinomaisesti tummansinisten suorien housujen kanssa.

Tämän paitapuseron ja ensimmäisen ompelukseni välissä oli noin vuosi. Ja edeltävästä ompelukerrasta 25v. Aika mukavasti siis oppii vuodessakin ompelemaan vaikka lähtötaidot on about nolla käytettävissä oleva aikakin ollut hyvin rajallinen.

Meinasin 4-kympin kriisissäni jo kirjoittaa, että takana on taas aika yhdentekevä vuosi, jolloin en saavuttanut tai tehnyt mitään merkittävää. Vuosi 2010 oli vuosi jolloin opin ompelemaan ja tekemään kortteja leimasimilla. Vuosi 2010 oli vuosi jolloin löysin itselleni samanhenkistä seuraa kädentaitoihin. Näin monta uutta ystävää kerralla olen viimeksi saanut ööö 80-luvulla :) Ja tulihan vietettyä kaikkien aikojen hellekesä. Että mitä tässä marisemaan, vuosi 2010 oli hyvä.

Uutta vuotta otimme rauhallisesti vastaan kotona. Taloyhtiöllämme on tapana pitää yhteisellä pihallamme bileet. Se on ihana tapa. Ne joilla on pieniä lapsia juhlivat ensimmäisessä aallossa alkaen klo 21 ja muut kömpivät grillailemaan viimeistään puolilta öin. Joka vuosi pihabileistä on kuulemma jaettu myös krapulaa ja tällä kertaa olin ajatellut kutsua sen itselleni kylään. Olo oli outo jo valmiiksi, joten virvokkeiden juomasaldo oli pyöreät nolla. Raketteja meillä kyllä oli, sekä suojalaseja, jotka ovatkin sitten kuopuksen uusin muotivillitys ulkoillessa :) Meillä on vahvistusjoukkoina Hanna tyttöineen.

Keskimmäinen, Mimosa ja naapurin pojat

 Meidän ja Hannan jengiä. Myy otti varsin rauhallisesti vuoden vastaan.
 Iso grilli toi ihanasti tunnelmaa pakkasyöhön.


Hyvää alkanutta vuotta juuri Sinulle!

5 kommenttia:

 1. kuin myös uusia vuosia sinne ystäväiseni! :)

  meikällä kaksoisleuka hyvin huivin alla piilossa! :D

  VastaaPoista
 2. Vaikuttavaa! Hienon paidan olet saanut aikaan. Onnellista uutta vuotta koko teidän poppoolle!

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvää työtä tuo uusi paita! Taitava olet!

  Hyvinhän se vanha vuosi meni, uusi menee sitten vielä paremmin!

  VastaaPoista
 4. Minäkin tein paitapuseron ompelukursseilla noin 15-vuotta sitten... mutta se jäi ilman nappeja ja siis pitämättä kokonaan :). Kaaduin sitten ihan viime metreillä. Taputan täällä sille, että sinun kaunis paitasi tuli valmiiksi ihan viimeistä nappia myöten! Sen napittoman paidan jälkeen kone tosin surisi ja surrasi yökaudet lapsille päälle laitettavaa...nyt olisi taas aika tehdä...itselle? Nuo murkut kun ei enää ihan ole hyväksyneet pitkään aikaan muita kuin ostovaatteita :). Uuden ompelukoneenkin ostin syksyllä, pari pikku hommaa olen sillä jo tehnytkin :).

  VastaaPoista